COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

FeaturedΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Bye bye” μούχλα: Σύμμαχος σου το ξύδι και άλλα 3 υλικά

Δε θα τη ξανά δεις μπροστά σου
Αναμφισβήτητα, η υγρασία είναι ανυπόφορη, ειδικά αυτή την περίοδο που καιρός καλοκαιριάζει. Η μούχλα που δημιουργείται δεν είναι μόνο επιβλαβής για την υγεία, αλλά μας δημιουργεί προβλήματα και μέσα στο σπίτι. Η υγρασία είναι παράδεισος για τη μούχλα και εφιάλτης για το σπίτι. Ψάξαμε και βρήκαμε πως να απαλλαγείτε από αυτήν με φυσικούς τρόπους.

 

Χορηγούμενο

“Bye bye” μούχλα: Σύμμαχος σου το ξύδι και άλλα 3 υλικά

Ξύδι

Αν και υπάρχουν αντικείμενα που δεν πρέπει ποτέ να καθαρίζετε με ξύδι, η μούχλα σίγουρα δεν είναι ένα από αυτά. Το ξύδι είναι στην πραγματικότητα ένας από τους πιο αποτελεσματικούς και οικονομικούς τρόπους για να αφαιρέσετε τη μούχλα με φυσικό τρόπο, καθώς μπορεί να σκοτώσει περίπου το 82% των ειδών μούχλας.

Χορηγούμενο

Πώς να χρησιμοποιήσετε το ξύδι για να σκοτώσετε τη μούχλα;

Για να σκοτώσετε τη μούχλα με φυσικό τρόπο χρησιμοποιώντας ξύδι, ανακατέψτε 1 μέρος ξίδι με 1 μέρος νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε το στην πληγείσα περιοχή και αφήστε το να κάνει τα μαγικά του για 1-2 ώρες. Για ιδιαίτερα επίμονες περιοχές, μπορεί να χρειαστεί να τρίψετε χρησιμοποιώντας μια βούρτσα με μαλακές τρίχες. Σκουπίστε την επιφάνεια με ένα υγρό πανί και αφήστε την περιοχή να στεγνώσει εντελώς. Είναι σημαντικό να μην ξεπλύνετε ή ξεπλύνετε το ξύδι, καθώς η πρόσθετη υγρασία μπορεί να ενθαρρύνει την εκ νέου ανάπτυξη της μούχλας. από κοντά ξύδι και κίτρινη βούρτσα

Υπεροξείδιο του υδρογόνου

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι ένα εξαιρετικό φυσικό καθαριστικό μούχλας, καθώς είναι μια ασφαλέστερη, πιο φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση αντί της χλωρίνης. Είναι ένα βιοδιασπώμενο υλικό που αποτελείται από ένα μέρος νερού και δύο μέρη οξυγόνου. Καθώς απελευθερώνει οξυγόνο με γρήγορο ρυθμό, διασπά βασικά συστατικά όπως πρωτεΐνες και DNA που χρειάζεται η μούχλα για να επιβιώσει.

Χορηγούμενο

Είναι καλύτερο να αποφεύγετε τη χρήση υπεροξειδίου του υδρογόνου σε πορώδεις επιφάνειες όπως ύφασμα ή ξύλο, καθώς μπορεί να τις λευκάνει. Ωστόσο, είναι ασφαλές στις περισσότερες στερεές επιφάνειες του σπιτιού σας, όπως γυαλί, βάσεις ντους ή πάγκους. Είναι καλύτερο να δοκιμάζετε πάντα πρώτα σε μια δυσδιάκριτη περιοχή.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το υπεροξείδιο του υδρογόνου για να σκοτώσετε τη μούχλα

Απλώς ρίξτε 3% υπεροξείδιο του υδρογόνου σε ένα μπουκάλι ψεκασμού (αυτό είναι το τυπικό ποσοστό που μπορείτε να αγοράσετε από το φαρμακείο ή το κατάστημα.) Ψεκάστε το διάλυμα απευθείας στην πληγείσα περιοχή. Αφήστε το να καθίσει για περίπου 10 λεπτά πριν το σκουπίσετε με ένα πανί ή σφουγγάρι. Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια μαλακή βούρτσα ή να επαναλάβετε τη διαδικασία σε περιοχές με ιδιαίτερα δυσάρεστα μπαλώματα μούχλας. Μην ξεχάσετε να στεγνώσετε την επιφάνεια.

Μαγειρική σόδα

Χορηγούμενο

Η χρήση μαγειρικής σόδας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απαλλαγείτε από τη μούχλα με φυσικό τρόπο, ιδιαίτερα σε ενέματα μπάνιου, καθώς η μαγειρική σόδα είναι και λειαντική και απορροφά την υγρασία που προσελκύει τη μούχλα στην πρώτη θέση. Είναι στην πραγματικότητα το κύριο συστατικό στη συνταγή καθαρισμού ενέματος DIY. Βοηθά επίσης στην εξουδετέρωση των οσμών, ώστε να μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τυχόν μυρωδιές μούχλας που συνδέονται συνήθως με τη μούχλα.

Φυσικοί τρόποι για μούχλα
Ωστόσο, σε αντίθεση με το ξύδι, δεν μπορεί να διεισδύσει σε πορώδη υλικά αρκετά βαθιά ώστε να σκοτώσει τη μούχλα στις ρίζες του. Αυτό σημαίνει ότι η μαγειρική σόδα είναι η καλύτερη για την αφαίρεση της μούχλας στο επίπεδο της επιφάνειας, αλλά μπορεί να μην την σκοτώσει εντελώς.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη μαγειρική σόδα για να αφαιρέσετε τη μούχλα;

Απλώς ανακατέψτε ίσα μέρη μαγειρικής σόδας και νερού μαζί μέχρι να έχετε μια παχιά πάστα.
Εφαρμόστε αυτήν την πάστα στην πληγείσα περιοχή και στη συνέχεια τρίψτε την χρησιμοποιώντας μια παλιά οδοντόβουρτσα ή μια μαλακή βούρτσα. Αφήστε να καθίσει για μερικές ώρες μέχρι να στεγνώσει. Η αποξηραμένη πάστα θα σκουπιστεί μαζί με οποιαδήποτε ορατή μούχλα. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να αφαιρεθεί όλη η μούχλα. Εάν η περιοχή είναι πιο ευαίσθητη, μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα διάλυμα ψεκασμού μαγειρικής σόδας αντί για λειαντική πάστα. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε 2 φλιτζάνια νερό και προσθέστε το διάλυμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε τη μουχλιασμένη περιοχή, αφήστε για μία ώρα και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα υγρό πανί.

Χυμός λεμονιού


Παρόμοια με το ξύδι, ο χυμός λεμονιού είναι 5% όξινος καθιστώντας τον ένα εξαιρετικό φυσικό καθαριστικό μούχλας. Δεδομένου ότι περιέχει κιτρικό οξύ, είναι επίσης φυσικά αντιβακτηριακό και αντισηπτικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γίνει μια εξαιρετική φυσική εναλλακτική λύση στη χλωρίνη. Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χυμό λεμονιού για να σκοτώσετε τη μούχλα, αποθηκεύστε τις φλούδες για το απολυμαντικό μου σπρέι DIY.

Όχι μόνο είναι αποτελεσματικό και φιλικό προς το περιβάλλον, αλλά είναι λιγότερο σκληρό και πιο εύκολο να καθαριστεί από τη χλωρίνη ή άλλα δημοφιλή τοξικά προϊόντα.

Φυσικοί τρόποι για μούχλα
Ο χυμός λεμονιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σκοτώσει τη μούχλα φυσικά είτε είναι αραιωμένος με νερό είτε όχι. Όσο πιο καθαρή η λύση σας, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι. Μπορεί επίσης να αναμειχθεί με αλάτι, μαγειρική σόδα ή βόρακα για να δημιουργήσει μια πάστα που και πάλι, θα το κάνει πιο αποτελεσματικό. Η πάστα είναι η καλύτερη για πιο επίμονους λεκέδες από μούχλα, καθώς είναι πιο λειαντική και μπορεί να καταστρέψει το ύφασμα ή το πορώδες υλικό.
Back to top button