COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Χλιαρή” η ομιλία Μητσοτάκη στο Σύνταγμα με απολογίες για την ακρίβεια: Πρέπει να κάνουμε περισσότερα (βίντεο)
«Η Αθήνα στέλνει μήνυμα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, μήνυμα ευθύνης και νίκης που πρέπει να ακουστεί ακόμη πιο ηχηρά στην κάλπη, να είναι όλη η Ελλάδα μπλε», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την κεντρική προεκλογική του ομιλία στην πλατεία Συντάγματος.

«Δυνατή ΝΔ σημαίνει δυνατή Ελλάδα στην Ευρώπη» είπε, και προσέθεσε ότι «η συγκυρία δεν επιτρέπει αδράνεια και αδιαφορία ούτε πειραματισμούς και επιπόλαιες επιλογές, που ίσως αποδειχθούν πολιτικές αυτοχειρίες. Μόνο η ΝΔ έχει σχέδιο διεκδίκησης στις Βρυξέλλες για την επόμενη πενταετία. Εμείς βάλαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη με τον ιδρυτή μας Κωνσταντίνο Καραμανλή, και το 2015 εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη βάζοντας το συμφέρον της χώρας μας πάνω από το κομματικό» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Χορηγούμενο

«Εμείς καθιερώσαμε τον Έβρο το 2020 ως ευρωπαϊκό σύνορο, πιέσαμε την ΕΕ να θέσει πλαφόν στο φυσικό αέριο όταν ξέσπασε η κρίση, ενώ διαπραγματεύτηκα 36 δισ ευρώ που φέραμε στη χώρα από το ταμείο Ανάκαμψης» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, και υπογράμμισε ότι οι ευρωβουλευτές της ΝΔ θα κινηθούν με ένα σχέδιο δράσης «απέναντι σε αυτούς που βρέθηκαν την Ευρώπη μόνο και μόνο για να δυσφημούν την ίδια τους την πατρίδα. Έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν την διακοπή της χρηματοδότησης δεν χρειαζόμαστε τέτοια κόμματα στην Ευρώπη, αλλά έχουμε ανάγκη από εκπροσώπους πάνω από κομματικές σκοπιμότητες που θα φορούν την φανέλα της εθνικής Ελλάδας, κάτι που μόνο η ΝΔ υπηρετεί με πράξεις και συνέπεια» είπε.

«Εμείς είμαστε το κόμμα που στηρίζει την ελληνική οικογένεια στην πράξη και όχι στα λόγια» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης, και επισήμανε ότι ανέλαβε πρωτοβουλίες κατά των αθέμιτων πρακτικών που τροφοδοτούν την ακρίβεια. «Από την αντιπολίτευση ακούμε ότι οι ευρωεκλογές αποτελούν δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης με το σύνθημα ανατροπή. Αλλά ανατροπή τίνος, των αυξήσεων στους μισθούς που έδωσε η ΝΔ, των ανακαινίσεων των νοσοκομείων, της επέκτασης του Μετρό, και το δωρεάν ψηφιακό φροντιστήριο;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

Ο κ.Μητσοτάκης χαρακτήρισε «τυφλωμένη» την αντιπολίτευση η οποία όπως είπε- επιδιώκει «να τραυματιστεί η ΝΔ και να κοντύνει ο Μητσοτάκης, και οι ίδιοι εγείρουν θέμα πολιτικής σταθερότητας. Σηκώνουμε το γάντι η ΝΔ θα είναι πάλι η μεγάλη νικήτρια και όλη η Ελλάδα θα είναι μπλε» τόνισε.

Χορηγούμενο

«Ανακοινώθηκε σήμερα νέα αύξηση του ΑΕΠ, ενώ μειώσαμε την ανεργία από το 18% προσεγγίσαμε το 10 % και δημιουργήσαμε 400 χιλιάδες θέσεις εργασίας» είπε ο κ.Μητσοτάκης. Τόνισε ότι «δεν θα πάψουμε να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας μέχρι να καταπολεμήσουμε την ακρίβεια» και προσέθεσε:

«Αυτό είναι Ευρώπη»

«Νιώθουμε, ακούμε, μπορούμε, και προσπαθούμε γιατί η Ελλάδα του 2024 είναι μια νέα Ελλάδα πολύ καλύτερη».

O κ.Μητσοτάκης ανέφερε το έργο της κυβέρνησης στον εκσυγχρονισμό του κράτους, και στη βελτίωση των συνθηκών στον αθλητισμό στη δημόσια διοίκηση, και την οικονομία, και είπε ότι «αυτό είναι Ευρώπη». Παράλληλα, ανέφερε τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει στο παρελθόν αναφορικά με την καθημερινότητα των πολιτών, και τόνισε ότι έγιναν πράξη, λέγοντας ότι «γίνονται πολλά αλλά πρέπει να κάνουμε περισσότερα».

«Αυτή την τροχιά θέλει να ναρκοθετήσει η αντιπολίτευση. Δεν θα επιτρέψω ποτέ η Ελλάδα να ξαναγυρίσει πίσω στην εποχή που η Ελλάδα που φλέρταρε με τη χρεοκοπία» είπε και αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είπε «ο Θεός να το κάνει πρόγραμμα που στοιχίζει 45 δισ.».

Χορηγούμενο

Είπε ότι η αντιπολίτευση παρουσιάζει «εικόνα Βαβέλ και αυτός είναι ο λόγος που επέλεξα να μην μιλάω για τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης». Τόνισε, ακόμη, ότι «το πραγματικό στοίχημα της επόμενης μέρας είναι να τρέξουμε πιο γρήγορα και να φανούν ποιοι θέλουν να πατήσουν φρένο και ποιοι γκάζι. Πραγματικός μας εχθρός είναι τα πραγματικά προβλήματα, όμως για να αντιμετωπίσουμε οφείλουμε να κλείσουμε την πόρτα στα λεφτόδεντρα που μας πάνε στον έλεγχο της οικονομίας, και σε αυτούς που θέλουν να πριονίσουν το ανάστημα της χώρας ενόψει δύσκολων χειρισμών που μας περιμένουν στα εθνικά θέματα. Μετά την Κυριακή η κυβέρνηση πρέπει να μπορεί να συνεχίσει την πολιτική της ισχυρής Ελλάδας» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα έστειλε σαφές μήνυμα «στους βόρειους γείτονές μας τόσο των Σκοπίων όσο και των Τιράνων ότι ο δρόμος για την Ευρώπη περνά από την Αθήνα. Θέλουμε να ζούμε χωρίς επικίνδυνες εντάσεις με την Τουρκία, αναγνωρίζοντας πάντα τη μοναδική μας διαφορά, την χάραξη της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ».

Δείτε την ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στο Σύνταγμα

Χορηγούμενο
Back to top button