Τα χρήματα δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία και πόσο μάλλον όταν τα χρήματα αυτά έχουν κερδηθεί όχι με κόπο, αλλά με τρόπο σε κάποιο τυχερό παίγνιο. Αυτό θα μπορούσε να είναι και το δίδαγμα της τραγικής ιστορίας που εκτυλίχθηκε χθες το πρωί σε γειτονιά της Καλογρέζας όταν ένας 87χρονος κρεμάστηκε από το μπαλκόνι του διαμερίσματος 4ου ορόφου.

Ο θάνατός του ήταν αποτέλεσμα, σύμφωνα με το σημείωμα του αυτόχειρα, της ανάλγητης συμπεριφοράς της επί 20 ετών συζύγου του η οποία του άρπαξε το τυχερό δελτίο και του έκανε και έξωση από το διαμέρισμα που ο ίδιος της είχε παλαιότερα μεταβιβάσει.

Η είδηση του θανάτου του 87χρονου πρώην εργοστασιάρχη προκάλεσε σοκ στους συγγενείς και φίλους της οικογένειας. Ο γιος του ο οποίος ζει και εργάζεται στην Κέρκυρα έφθασε όσο πιο γρήγορα μπορούσε στην Αθήνα όταν ενημερώθηκε για το μοιραίο. Μιλώντας στο protothema.gr ξέσπασε αναφέροντας ότι ο θάνατος του πατέρα του είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας ενώ επισήμανε ότι οι ηθικοί αυτουργοί θα λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη. «Η Ελληνική Δικαιοσύνη θα μιλήσει γιατί υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί πίσω από την αυτοκτονία. Ο θάνατος του πατέρα μου είναι έγκλημα» είπε χαρακτηριστικά.

Το σημείωμα

Στο σημείο που άφησε ο αυτόχειρας περιγράφει πόσο δύσκολη ήταν η ζωή του και πόσο πιο αβάσταχτη έγινε όταν κέρδισε – όπως ισχυρίζεται – σε τυχερό παιχνίδι 1.000.000 ευρώ το οποίο όπως γράφει του τα έκλεψαν. «Δεν μπορώ να αντέξω άλλο, είμαι μόνος μου, τα παιδιά μου, το κορίτσι μου, εδώ και τρία χρόνια με καρκίνο, ο γιος δεν μπορεί, δεν έχει την άνεση, δεν μπορεί να προσφέρει τίποτε. Έχω δώσει κατάθεση και ο δικηγόρος μου κάνει ό,τι μπορεί να βγει η αλήθεια στη δικαιοσύνη. Τα γράμματα μου είναι λίγα και δεν μπορώ να γράψω περισσότερα» αναφέρει ενώ στις επόμενες γραμμές καταλήγει «Με αγάπη για όσους με αγαπάνε. Με διώχνουν από το διαμέρισμα που το συντηρούσα 25 χρόνια και μου πήραν τα λεφτά και τώρα με κυνηγάνε οι δολοφόνοι».

Οι γείτονες και οι άνθρωποι που γνώριζαν τον άντρα που αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του περιγράφουν στο πως ο ίδιος ζούσε επί 20 ολόκληρα χρόνια με τη δεύτερη σύζυγό του στο διαμέρισμα του 4ου ορόφου στην οδό Ανδρέα Δημητρίου.

Τα τελευταία χρόνια, όπως αναφέρουν, ζούσαν λιτά καθώς η σύνταξη του 87χρονου ήταν το μοναδικό εισόδημα που εισέπρατταν. Στις 20 Μαρτίου ο συνταξιούχους παίζει ένα ευρώ σε τυχερό παιχνίδι και κερδίζει περίπου 900.000 ευρώ. Η τύχη επιτέλους του χαμογέλασε, ωστόσο δυο μήνες αργότερα το τυχερό δελτίο είναι η αφορμή που θα οδηγήσει τον ηλικιωμένο στο απονενοημένο διάβημα.

Η ζωή τους ξεκινάει 20 χρόνια πριν. Ο άτυχος άντρας, εργοστασιάρχης τότε, αποκτά δυο παιδιά με την πρώτη του γυναίκα. Ωστόσο χωρίζει και αποφασίζει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του με την τότε υπάλληλο του εργοστασίου του. Μένουν μαζί για 20 χρόνια. Σε αυτό το διάστημα η ζωή του θα αλλάξει: κλείνει το εργοστάσιο και εργάζεται πλεον ως οδηγός ταξί. Αργότερα βγαίνει στη σύνταξη και ζουν με οικονομικές δυσκολίες.

Παράλληλα βιώνει ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα καθώς η 46χρονη κόρη του, από τον πρώτο γάμο, δίνει σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Η 20η Μαρτίου γίνεται η αρχή του τέλους. Η σύζυγος του παίρνει το τυχερό δελτίο από τον 87χρονο και το δίνει στην κόρη της. Έκτοτε εξαφανίζεται. Λίγες ημέρες αργότερα του κάνει έξωση από το σπίτι που ο ίδιος λέγεται ότι της είχε γράψει όταν ήταν εργοστασιάρχης.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα