COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

“Καίει” τους ανώτερούς του της ΕΛΑΣ ειδικός φρουρός, που κατέθεσε ότι “ακολουθούσαν “τους πάνοπλους Κροάτες εγκληματίες στα “50 μέτρα”, με το Κέντρο Επιχειρήσεων να μην τους δίνει εντολή να επέμβουν!

“Καίει” όλους τους ανώτερους του, που βρίσκονταν στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ εκείνο το μοιραίο βράδυ της Δευτέρας ειδικός φρουρός της” Ομάδας Δράση” της ΕΛΑΣ, με την κατάθεση, που έχει δώσει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, που διενεργούν την ανάκριση.

Ο νεαρός αστυνομικός παρουσιάζει την πραγματική εικόνα της απόλυτης αφασίας όλης της ηγεσίας της Αστυνομίας, η οποία είχε δώσει εντολή να ακολουθούν τους πάνοπλους Κροάτες δολοφόνους και τους Έλληνες συνεργούς τους από απόσταση …50 μέτρων, χωρίς όμως να επιτρέπουν στα όργανα της τάξης να επέμβουν.
Η εικόνα, που παρουσιάζεται μέσα από την κατάθεση του ειδικού φρουρού, δυστυχώς είναι αληθινή και είναι μια αξονική τομογραφία της παθογένειας του λεγόμενου “επιτελικού κράτους”. Μιας παθογένειας, που ξεπερνάει τα όρια και του πιο διεστραμμένου παραλογισμού: Κουστωδία αστυνομικών, με άνδρες εκπαιδευμένους για να αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις, να συνοδεύει στα 50 μέτρα 150 πάνοπλους Κροάτες εγκληματίες, που πήγαιναν συντεταγμένοι ,με τους λοστούς, τα ρόπαλα και τα μαχαίρια, που άραγε; Να πιούν φραπέ στη Νέα Φιλαδέλφεια η να ευχηθούν “τα καλορίζικα” στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ;

“Να κινείστε παράλληλα” κατέθεσε ο νεαρός αστυνομικός ότι εξακολουθούσε το Κέντρο να τους διατάσσει ακόμα και μετά τις πρώτες επιθέσεις της εγκληματικής ορδής των Κροατών, που ήδη είχε αφήσει τον Μιχάλη να ψυχορραγεί πίσω από ένα περίπτερο! Και έπρεπε να περάσει μισή ώρα, για να πάρουν είδηση οι “γαλονάδες” ότι κάτι κακό έχει συμβεί, οπότε και ζήτησαν να κινηθούν οι ειδικές μονάδες καταστολής της ΕΛΑΣ και να γίνουν οι πρώτες συλλήψεις.

Κατόπιν όλων αυτών δεν μπορεί οι ευθύνες να επιμερισθούν σε 5-6 διοικητές τμημάτων Τροχαίας και σε έναν προϊστάμενο της Αθλητικής βίας, που -ο δύσμοιρος- είχε ειδοποιήσει και εγγράφως γι’ αυτό που ερχόταν!

Το πλήρες κείμενο της κατάθεσης – ‘βόμβας’ του ειδικού φρουρού είναι το ακόλουθο:
“Περί ώρα 22.45 της 7/8/2023 κατόπιν εντολής του Κ΄νετρου Ασφαλείας κινηθήκαμε από Αλεξάνδρας και Πατησίων από κοινού με το Δ-4 Επόπτη της ομάδας ΔΡΑΣΗ με κατεύθυνση τον ΗΣΑΠ “ΠΕΥΚΑΚΙΑ”, προκειμένου να εντοπίσουμε άτομα, περίπου 120, μαυροφορεμένα, κινούμενα ομαδικά και έχοντας στα χέρια τους καδρόνια, πιθανόν οπαδοί.

Πριν αφιχθούμε στον ΗΣΑΠ “ΠΕΡΙΣΣΟΣ” αντιληφθήκαμε τα ανωτέρω άτομα, τα οποία είχαν αποβιβαστεί από τον ΗΣΑΠ, πέρασαν τη Λ. Ηρακλείου και κινήθηκαν προς Νέα Φιλαδέλφεια, μέσα από χωμάτινο οδόστρωμα, παράλληλο της οδού Παπαναστασίου.

Εμείς κινηθήκαμε παράλληλα στην οδό Παπαναστασίου, έχοντας οπτική επαφή με τα άτομα, μπήκαμε εντός αλσιλίου, στην οδό Λυκούργου. Τα άτομα εν συνεχεία κατέβηκαν την οδό Μαραθώνος και στη συμβολή της Μαραθώνος με την οδό Σεβαστείας μπήκαμε πίσω από τα άτομα και τα ακολουθούσαμε σε μία απόσταση 50 μέτρων.

Εν συνεχεία τα άτομα κινήθηκαν στην οδό Λεύκης, ενώ εμείς κατόπιν εντολής του τμήματος Ασφαλείας παραμείναμε στο σημείο δίνοντας εικόνα και αναμένοντας ενισχύσεις.

Τα άτομα αυτά κινήθηκαν επί της Πατριάρχου Κωνσταντίνου και ενεπλάκησαν με άτομα, οπαδούς αντίπαλης ομάδας… Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής και ώρα 23.15 προσήλθε η ΔΡΑΣΗ 30 για ενίσχυση. Κατόπιν, με εντολή του Κέντρου Ασφαλείας, κινηθήκαμε παράλληλα τω ατόμων, τα οποία άρχισαν να διασπώνται σε διάφορες κατευθύνσεις”.

Back to top button