Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Ιράν Μπράιαν Χουκ δήλωσε πως το Ιράν «είτε θα καθίσει το τραπέζι των διαπραγματεύσεων είτε θα αντιμετωπίσει τη κατάρρευση της οικονομίας του», αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις επερχόμενες κυρώσεις  σε βάρος της Τεχεράνης.

Ο πρόεδρος των Η.Π.Α. φέρεται να ετοιμάζεται για συμφωνία με το Ιράν, όμως  για να γίνει αυτό θα πρέπει το Ιράν να περιορίσει το πυρηνικό  πρόγραμμά της.

Δύο ημέρες μετά την κατάρριψη ενός αμερικανικού drone από ιρανικό πύραυλο ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε το Σάββατο πως «επιπλέον σημαντικές κυρώσεις» ανακοινωθούν σήμερα Δευτέρα χωρίς να διευκρινίσει το ακριβές είδος των κυρώσεων.

Ο Αμερικανός Υπουργός εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι εξετάζει τη «δημιουργία ενός παγκόσμιου συνασπισμού» εναντίον του Ιράν το οποίο κατηγόρησε «ότι είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο κράτος που υποστηρίζει την τρομοκρατία».

Εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών είπε αναφορικά με τις κυρώσεις πως «Δεν γνωρίζουμε στα αλήθεια ποιες είναι αυτές οι κυρώσεις, ούτε ποιον τομέα θέλουν να πλήξουν ακόμη, αλλά εκτιμούμε ότι δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα».

Από την άλλη μεριά, η Ρωσία χαρακτήρισε «παράνομες» τις εξαγγελθείσες κυρώσεις.

 


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα