ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Σπαρτιάτες”: Καλούνται ως ύποπτοι οι 11 βουλευτές – Γιατί κατηγορούνται

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη που χειρίζεται την έρευνα, έχει ήδη στείλει κλήσεις στους 11 (πρώην και νυν) βουλευτές των Σπαρτιατών για να καταθέσουν ως ύποπτοι.

Το κατώφλι της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη προκειμένου να καταθέσουν ανωμοτί, θα περάσουν την ερχόμενη εβδομάδα οι βουλευτές -νυν και πρώην- του κόμματος των «Σπαρτιατών» στο πλαίσιο της έρευνας για ενδεχόμενη εξαπάτηση του εκλογικού κοινού.

Συγκεκριμένα, οι 10 βουλευτές του κόμματος των «Σπαρτιατών» και ο ανεξάρτητος Κωνσταντίνος Φλώρος, πρόκειται να καταθέσουν ως ύποπτοι τις δύο πρώτες ημέρες της εβδομάδας, μετά τις σχετικές κλητεύσεις που τους έχουν αποσταλεί. Ωστόσο, όλοι τους αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία προκειμένου να λάβουν γνώση των εγγράφων της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους.

Σπαρτιάτες: Η Βουλή αποφάσισε την άρση ασυλίας των 11 βουλευτών
Οι 11 βουλευτές που καλούνται να καταθέσουν είναι οι εξής:

1)Αθανασίος Χαλκιάς 2)Χαράλαμπος Καστιβαρδάς, 3)Γεωργίος Μανούσος, 4)Αλέξανδρος Ζερβέας, 5)Ιωάννης Δημητροκάλλης 6)Διονυσίος Βαλτογιάννης 7)Γεωργίος Ασπιώτης, 8)Μιχαήλ Γαυγιωτάκης, 9)Ιωάννης Κόντης, 10)Πέτρος Δημητριάδης και 11)Κωνσταντίνος Φλώρος.

Υπενθυμίζεται ότι η προκαταρκτική έρευνα είχε ξεκινήσει μετά τις δημόσιες καταγγελίες του επικεφαλής των Σπαρτιατών, Β. Στίγκα, περί “Greek Mafia” και “Koza Nostra”, αλλά και για παρασκηνιακές πρακτικές παράνομου τύπου στο κόμμα του, με υπαινιγμούς για τον ρόλο του έγκλειστου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Back to top button