ΚΟΣΜΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ραγδαίες εξελίξεις στη Λιβύη: Η Αίγυπτος στέλνει άρματα μάχης, για να ενισχύσει τον στρτάρχη Χαφτάρ

Άμεση στρατιωτική παρέμβαση της Αιγύπτου στην Λιβύη. Ο αιγύπτιος Προέδρος Σίσι φοβούμενος την στρατιωτική εμπλοκή της Τουρκίας στον λιβυκό εμφύλιο ενισχύει τις δυνάμεις του στρτάρχη Χαφτάρ με ρωσικά άρματα μάχης.
Σύμφωνα με αιγυπτιακές πηγές, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου στέλνει ρωσικής προέλευσης τεθωρακισμένα, «μετά που το Κάιρο διαισθάνθηκε σοβαρές προθέσεις της Άγκυρας για στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη», για να ενισχύσει τον Χαφτάρ στην προέλαση του στην Τρίπολη κατά του Φαγιέζ αλ-Σάρατζ, με τον οποίο, να θυμίσουμε ότι ο Ερντογάν έχει υπογράψει την παράνομη συμφωνία, για τον προσδιοριμό των θαλασσίων συνόρων μεταξύ των δύο χωρών.
Σύμφωνα με το «Middle East Monitor», τα αιγυπτιακά άρματα που θα πανε στη Λιβύη είναι παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούν ήδη οι δυνάμεις του Χαφτάρ.
Ο Στρατηγός αλ-Σίσι θα εξοπλίσει «προσωρινά» τον Στρατάρχη Χαφτάρ, με την προϋπόθεση ότι θα επιστραφούν στην Αίγυπτο μετά την ολοκλήρωση της αποστολής τους και την επιτυχία του στόχου τους, που δεν είναι άλλος από την κατάληψη της πρωτεύουσας της Λιβύης.
Η ρίθμυση αυτή, μεταξύ Αιγύπτου και του Στρατάρχη Χαφτάρ έγινε με αυτό τον τρόπο ούτε ώστε να παρακαμφθεί η απόφαση του ΟΗΕ για αποφυγή των στρατιωτικών εξοπλισμών από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη της σύγκρουσης στη Λιβύη.
Ο Χαφτάρ ανακοίνωσε ότι έχει περικυκλώσει την Τρίπολη, που είναι προπύργιο της κυβέρνησης Σάρατζ. Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής τον φέρουν να έχει καταλάβει περιοχές της, ενώ οι μάχες έχουν μεταφερθεί μέσα στην πόλη, στον στρατηγικής σημασίας «άξονα Σαλαντίν». Οι δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού χαρακτήρισαν την μάχη ως «τελική και αποφασιστική».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο europost.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button