COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

Χωρίς κατηγορία

Ραγδαίες εξελίξεις στην Κορινθία: Βρέθηκαν τα παιδιά των παλαιοχριστιανών – Που ήταν «κρυμμένα»;

Η απόκριση στο αίνιγμα για την τύχη των παιδιών των παλαιοχριστιανών της Κορινθίας έφτασε το βράδυ της Κυριακής, με αναφορά ότι εντοπίστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με το MEGA, ο 45χρονος πατέρας τους ενημέρωσε τις Αρχές ότι τα παιδιά και η μητέρα τους βρίσκονται στην πεθερά του και είναι υγιή.

Τώρα, αναμένεται να διεξαχθεί η διαδικασία για να αποφασιστεί εάν τα παιδιά θα παραμείνουν υπό την επιμέλεια των γονιών τους και εάν θα ξεκινήσει η σχολική τους πορεία.

Καρέ – καρέ η έφοδος της Αστυνομίας

Το πρωί της Κυριακής (18/2), η αστυνομία συνέλαβε τον 45χρονο πατέρα της οικογένειας «παλαιοχριστιανών», μετά από επιχείρηση σε συνοδεία εισαγγελέα στην Ορεινή Κορινθία.

Σε βάρος του εκκρεμεί δικογραφία για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, απείθεια, και για παραβίαση του νόμου περί υποχρεωτικής φοίτησης των παιδιών σε σχολείο. Αναμένεται να παραπεμφθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου είτε σήμερα είτε αύριο, Δευτέρα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκε ο 15χρονος γιος του. Με εντολή εισαγγελέα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, όπου θα παραμείνει μέχρι να αποφασιστεί η επόμενη του μετακίνηση. Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων παιδιών της οικογένειας.

«Έσπασαν την καμινάδα και τα τζάμια»

Μέλος της οικογένειας μίλησε στο MEGA και περιέγραψε καρέ – καρέ την έφοδο της αστυνομίας στο σημείο. «Ήρθαν απροειδοποίητα την ώρα που πίναμε τον καφέ μας κάποιοι ασφαλίτες μαζί με δύο κοινωνικούς λειτουργούς και μία δικαστική λειτουργό για να δουν τον χώρο. Μπήκαν μέσα, φωτογράφισαν τον χώρο. Τους είπα ότι το σπίτι είναι μία χαρά. Μετά είπαν στον Μανώλη (σ.σ.: τον 45χρονο πατέρα) ότι πρέπει να κατέβουν στο Ξυλόκαστρο μαζί με τον ανήλικο να υπογράψει ένα χαρτί», ανέφερε αρχικά.

«Τους είπε ο Μανώλης «να έρθω να υπογράψω όποιο χαρτί θέλετε, ο ανήλικος γιατί;». Μετά άρχισαν να φωνάζουν οι αστυνομικοί ότι «δεν θα σας παρακαλάμε κιόλας για να σας πάρουμε το παιδί», τους απάντησε «μαζί το κάναμε το παιδί, μαζί το νταντεύαμε;». Του έβαλαν χειροπέδες, τον έβαλαν στο αμάξι και τον πήραν μαζί με τον μικρό», προσέθεσε.

Όπως είπε η ίδια, τα άλλα ανήλικα παιδιά της οικογένειας έχουν μεταφερθεί μαζί με τη μητέρα τους σε ασφαλές περιβάλλον.

«Το περιβάλλον ήταν ασφαλές και υγιές για τα παιδιά. Μπήκαν εδώ για να κάνουν έλεγχο και έσπασαν μέχρι και την καμινάδα από το τζάκι, χωρίς να υπάρχει λόγος. Έσπασαν τα τζάμια, πάτησαν μέχρι και τις πάνες του μωρού».

Στη συνέχεια εξήγησε γιατί η οικογένεια δεν στέλνει τα ανήλικα παιδιά να φοιτήσουν στο σχολείο:

«Ο νόμος λέει πολλά, ωστόσο την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας και του Βυζαντίου δεν τη διδάσκει κανένας στο σχολείο. Όλοι λένε στο σχολείο πως να γίνει ένας καλός ομοφυλόφιλος το παιδί. Σε εμένα στη Β’ Γυμνασίου μου έκαναν μαθήματα αυνανισμού. Αυτό δεν είναι σχολείο». Η ίδια διέψευσε το γεγονός ότι ο 15χρονος θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Παίδων» στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας πως ο ανήλικος είναι μαζί με τον πατέρα του.

«Δεν είχε κατατεθεί αίτημα για έλεγχο της οικογένειας»

Ο Χρήστος Κολοκυθάς, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Ξυλόκαστρου, τόνισε πως στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου δεν είχε κατατεθεί αίτημα για έλεγχο της οικογένειας, μιλώντας στο MEGA.

«Ύστερα από εισαγγελική εντολή που είχαμε για να διερευνήσουμε τους χώρους που διαμένουν τα ανήλικα παιδιά, έπρεπε να πραγματοποιήσουμε αυτοψία για να γραφτεί κοινωνική έρευνα για την εισαγγελία ανηλίκων. Πήρα την απόφαση ως αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής για να κάνουμε την αυτοψία το πρωί». «Είχαμε ακούσει για μία οικογένεια η οποία έμενε εκεί, αλλά όχι σε τέτοιες καταστάσεις. Η περιγραφή ήταν διαφορετική από αυτά που αντιμετωπίσαμε σήμερα», συμπλήρωσε.

Back to top button