Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας ζήτησε από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νικόλαο Καρακούκη, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Στόχος της έρευνας θα είναι να διαπιστωθεί η τέλεση ή μη πειθαρχικού παραπτώματος Ιατροδικαστή στην υπόθεση του θανόντος 11 μηνών βρέφους.

Υπόθεση 11μηνου βρέφους: Τραγικό το λάθος του ιατροδικαστή

Στο ενδεχόμενο της πειθαρχικής διερεύνησης του ιατροδικαστή που ανέλαβε την υπόθεση του 11μηνου βρέφους είχε αναφερθεί το πρωί, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων.

Στην ερώτηση αν θα υπάρξει πειθαρχικός έλεγχος επισήμανε ότι «είναι δημόσιοι υπάλληλοι, ανήκουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης προφανώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεκινήσει πειθαρχικός έλεγχος για το τραγικό σφάλμα που έκαναν». Ο κ. Λέων υπογράμμισε στη συνέχεια ότι «είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο οποιαδήποτε πειθαρχικής τιμωρίας, αυτό θα το αποφασίσει η υπηρεσία τους» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την Τετάρτη ο Σύνδεσμος Σύρων προειδοποίησε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση του 11μηνου βρέφους, σε περίπτωση που ο ιατροδικαστής δεν αναλάβει τις ευθύνες του και δεν ζητήσει συγγνώμη.

διαφήμιση

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα