ΚΟΣΜΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ραγδαίες εξελίξεις στις ΗΠΑ: Ξεκίνησαν διαδικασίες αποπομπής του Τραμπ – Ετοιμάζουν κατηγορητήριο για να παραπεμφθεί σε δίκη, αν δεν παραιτηθεί άμεσα!

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Δημοκρατική Νάνσι Πελόσι, έκανε γνωστό χθες Παρασκευή ότι έδωσε οδηγίες στην Επιτροπή Κανονισμών του σώματος να προετοιμαστεί για την υποβολή κατηγορητηρίου ώστε να παραπεμφθεί ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη, εάν ο ένοικος του Λευκού Οίκου δεν παραιτηθεί μετά την αιματηρή εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο την Τετάρτη.

«Η ελπίδα των μελών» του σώματος «είναι ότι ο Πρόεδρος θα παραιτηθεί άμεσα», ανέφερε η κυρία Πελόσι σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε αφού συνεδρίασε με την κοινοβουλευτική ομάδα των Δημοκρατικών. Ωστόσο, πρόσθεσε, «η Βουλή διατηρεί όλες τις επιλογές ανοικτές» και «οι διαβουλεύσεις μας θα συνεχιστούν».

Η Ρεπουμπλικανή γερουσιαστής Λίζα Μαρκόφσκι καλεί τον Ντόναλντ Τραμπ να παραιτηθεί
Η Ρεπουμπλικανή γερουσιαστής Λίζα Μαρκόφσκι κάλεσε σήμερα τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να παραιτηθεί μετά την εισβολή των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

«Θέλω να παραιτηθεί. Θέλω να φύγει. Έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά», δήλωσε η γερουσιαστής από την Αλάσκα σε συνέντευξη στο Anchorage Daily News, ενώ πληθαίνουν οι φωνές και στις τάξεις του ρεπουμπλικανικού κόμματος για απομάκρυνση του Τραμπ από την Προεδρία, λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν την επίσημη αποχώρησή του.

Back to top button