ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα ενίσχυσης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων! Μέχρι τέλη Σεπτέμβρη στην Ελλάδα οι Γαλλικές φρεγάτες Belh@rra και τα μαχητικά Rafale!

Ραγδαίες εξελίξεις φαίνεται να έχουμε στον τομέα της ενίσχυσης των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων με γαλλικής τεχνολογίας όπλα και πιο συγκεκριμένα αυτό της προμήθειας των γαλλικών φρεγατών Belh@rr@ ή και των μαχητικών Rafale, με την Αθήνα να ευελπιστεί να έχει κλείσει την συμφωνία προμήθειάς τους μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η Αθήνα αναμένει βελτιωμένες προτάσεις εκ μέρους της γαλλικής πλευράς τον προσεχή Σεπτέμβριο, ήδη έχει στα χέρια της την προσφορά για γαλλικά μεταχειρισμένα μαχητικά 4ης γενιάς Rafale, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι συζητήσεις για την υπογραφή μιας διμερούς στρατηγικής συμφωνίας στην οποία η Ελλάδα επιμένει για ισχυρότερη δέσμευση του Παρισιού στο ζήτημα.

Φαίνεται ότι η δυναμική παρουσία της Γαλλίας στην Ανατολική Μεσόγειο με την ξεκάθαρη στήριξή της στην Ελλάδα έχει επανεκκινήσει τις διαδικασίες για ενίσχυση του γαλλικού παράγοντα στο ελληνικό οπλοστάσιο με συστήματα που μπορούν να προσδώσουν ποιοτική υπεροχή έναντι της Τουρκίας.
Έτσι όπως αναφέραμε σχετικά εδώ το πρωί της Πέμπτης διεξήχθη κοινή άσκηση Ελλάδας-Γαλλίας στην Αν.Μεσόγειο και σε περιοχές της παράνομης τουρκικής NAVTEX ενώ αποφασίστηκε να επαναρχίσει διάλογος εφ’ όλης της ύλης Ελλάδας-Γαλλίας, που θα αφορά το σύνολο της αμυντικής συμφωνίας των δύο χωρών και φυσικά τις γαλλικές υπερσύγχρονες φρεγάτες που είναι υποψήφιες για ένταξη στον Ελληνικό Στόλο, ενώ δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό το πρόγραμμα, αλλά όπως σήμερα αποκαλύψαμε περιλαμβάνει και πρόταση προσφοράς μεταχειρισμένων μαχητικών rafale.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button