Του Αλκιβιάδη Χανιώτη

 

Η αντίστροφη μέτρηση για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό έχει ξεκινήσει και προχωρεί ταχύτατα. Ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου καταρτίζονται πίνακες υποψηφίων για είσοδο στην κυβέρνηση και γράφονται – αλλά και σβήνονται – ονόματα στις κλειστές συσκέψεις που γίνονται του Αλ. Τσίπρα με στενούς του συνεργάτες.
Στις συσκέψεις αυτές μετέχουν, μεταξύ των άλλων, οι Υπουργοί Επικρατείας Φλαμπουράρης, Τζανακόπουλος και Βερναρδάκης, ο διευθυντής του γρ. Τύπου του Πρωθυπουργού Θαν. Καρτερός και εκ περιτροπής άλλα πρόσωπα με ισχυρό ρόλο στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, ο Ν. Παππάς, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης και… για έναν λόγο που λίγοι μπορούν να καταλάβουν και ο Διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης.
Ο επικείμενος ανασχηματισμός θα καλύψει ορισμένα πολιτικά κενά της κυβέρνησης, με κεντρική, όμως, επιδείωξη να σηματοδοτήσει το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κεντροαριστερά.

Το europost.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι στα χαρτιά του Πρωθυπουργού υπάρχουν στον κατάλογο των ονομάτων, που συζητούνται πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που διετέλεσαν στο παρελθόν στενοί συνεργάτες των πρ. Πρωθυπυργών Γ. Παπανδρέου και Κ. Σημίτη.
Μεταξύ αυτών είναι οι: Γιάννης Ραγκούσης (πρ. Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ και τ. Υπ. Εσωτερικών), Ν. Μπίστης (πρ. Υφυπουργός Σημίτη), Ηλ. Μόσιαλος (τ. Υπουργός Σημίτη), Στ. Τζουμάκας (τ. Υπουργός, τ. μέλος ΕΓ ΠΑΣΟΚ), Ν. Μουζέλης (καθηγητής Πανεπιστημίου, προσωπικός φίλος του Κ. Σημίτη), Αν. Λιάκος (καθηγητής ΑΕΙ, πολιτικός φίλος Κ. Σημίτη, σύντροφος της Υπ. Πολιτισμού Μ. Ζορμπά) κ.α.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα