Του ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΟΥ


Νέες εικόνες ντροπής μας έδωσε η Βουλή των Ελλήνων!

Δεν έχουμε κανένα λόγο να συμπαθούμε, ιδιαιτέρως, τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη. Αλλά οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι τοποθετήθηκε με σοβαρότητα, συγκρότηση και με έντονα στοιχεία αυτοκριτικής στη Βουλή, απαντώντας για την υπόθεση Σαββίδη στον βουλευτή της συμπολίτευσης Γ. Λαζαρίδη(ΑΝΕΛ) και στον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Αρ. Φωκά.

Η εικόνα που προκάλεσε οδυνηρή έκπληξη είναι η εμφάνιση των 2 βουλευτών. Και τα όσα είπαν, σε ένα πρωτοφανές ρεσιτάλ ψηφοθηρίας, που θα ζήλευε και ο περιβόητος Μαυρογιαλούρος, δηλαδή ο γνωστός πολιτικός του Ελληνικού κινηματογράφου!

Και τι δεν είπαν οι 2 βουλευτές, με προεξάρχοντα τον κ. Λαζαρίδη των ΑΝΕΛ!. Πρωτοφανής ο ισχυρισμός τους!. Ο Σαββίδης δεν έφταιξε σε τίποτα. Όλα έγιναν και στήθηκαν για να εμποδίσουν τον ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα. Για τους 2 βουλευτές “είναι εγκληματίες οι διαιτητές”!. Και όλοι δουλεύουν και συνωμοτούν για να ευνοήσουν τις ομάδες της Αθήνας και για να εμποδίσουν την ομάδα της Θεσσαλονίκης να κυριαρχήσει!.

Ο ξεπεσμός των κοινοβουλευτικών θεσμών σε όλο του το μεγαλείο!

Και μετά μας φταίνε οι φίλαθλοι, που ξεσαλώνουν στις κερκίδες. Και μετά μας φταίνε τα νεαρά παιδιά που αφιονίζονται από κάθε λογής προέδρους μεγάλων ΠΑΕ!. Όταν υπάρχουν “αντιπρόσωποι του Έθνους”, που δρουν τόσο απροκάλυπτα και τόσο προκλητικά σε διατεταγμένη υπηρεσία, αποδεικνύοντας ότι βάζουν πάνω από το καθήκον τους για την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος την προσήλωσή τους προς επιχειρηματίες, ποδοσφαιρικούς συλλόγους και ομάδες συμφερόντων, που τους εξασφαλίζουν τα ψηφαλάκια για να διατηρήσουν την έδρα τους στην Βουλή.

Να, λοιπόν, που δικαιωνόμαστε, όταν υποστηρίζουμε ότι η περίπτωση Σαββίδη δεν είναι μεμονωμένη. Αλλά αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου σε ένα πρόβλημα υπαρκτό και διαχρονικό, που σχετίζεται με την ποιότητα της Δημοκρατίας στην χώρα μας και με τις σχέσεις υποτέλειας μεταξύ μερίδας του πολιτικού συστήματος και ορισμένων πανίσχυρων παραγόντων του επιχειρηματικού και του ποδοσφαιρικού χώρου.

Το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα έρχεται από το παρελθόν. Αλλά τώρα ο Σαββίδης “το τερμάτισε”. Να δούμε τι θα κάνει η Πολιτεία!…


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα