COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

STORIES

Ρομπέρτα Μετσόλα: Η 42χρονη Μαλτέζα, που είναι φαβορί για την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Kοινοβουλίου – Υπερηφανεύεται για το μεσογειακό της ταμπεραμέντο και ότι μπορεί να κουμαντάρει τους άντρες!


Υπερηφανεύεται για το μεσογειακό της ταμπεραμέντο, ότι παντρεύτηκε Φινλανδό κι ότι μπορεί να κουμαντάρει πέντε άντρες: Τον σύζυγό της Ούκο και τους τέσσερις γιους τους. Η Μαλτέζα Ρομπέρτα Μετσόλα, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είναι υποψήφια με το Ευρωπαικό Λαϊκό Κόμμα για να διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο ως διάδοχος του εκλιπόντα Νταβίντ Σασόλι.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στις 18 Ιανουαρίου, οι ευρωβουλευτές θα της δώσουν το χρίσμα για να αναλάβει τα ηνία του Ευρωκοινοβουλίου.

Η 42χρονη Μαλτέζα λατρεύει τη σειρά κινουμένων σχεδίων «Τομ και Τζέρι» και δίνει καθημερινά «μάχη» για να μην αφήνει τα παιδιά της πολλές ώρες μπροστά από την τηλεόραση. Οι γονείς της , όπως λέει, της έμαθαν ότι δεν έχει νόημα να παραπονιέται αν δεν προσπαθεί να αλλάξει αυτό που την ενοχλεί. «Υπάρχουν πάρα πολλοί “κριτικοί της πολυθρόνας” στην κοινωνία μας. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι αυτοί που θα υποστηρίξουν τις αλλαγές που θέλουμε», όπως έχει πει σε παλαιότερες συνεντεύξεις της.

H αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου έγραψε σήμερα στο Twitter ότι είναι «συντετριμμένη» από τον θάνατο του Ιταλού Νταβίντ Σασόλι. «Η Ευρώπη απώλεσε έναν ηγέτη, εγώ ένα φίλο, η δημοκρατία έναν πρωταθλητή», έγραψε η Ρομπέρτα Μετσόλα. Ελεύθερος χρόνος δεν υπάρχει για τη μητέρα τεσσάρων παιδιών: του Λούκα του Άλεκ, του Μαρκ και του Κρίστιαν. Ο μεγαλύτερος είναι 14 ετών και ο μικρότερος τεσσάρων.

Η Μετσόλα έχει πάθος με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική τα οποία, όπως λέει κληρονόμησε από τον παππού της που ήταν σεφ στο Βασιλικό Ναυτικό. Όταν η Ρομπέρτα έγινε δικηγόρος και ειδικεύτηκε στο ευρωπαϊκό δίκαιο, ήξερε ότι αυτό θα ήταν το μέλλον της.

Για τη 42χρονη Μαλτέζα, «Τα επόμενα δυόμισι χρόνια θα είναι κρίσιμα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και για το ευρωπαϊκό εγχείρημα. Το πολιτικό μοντέλο που αναπτύξαμε στην Ευρώπη οδήγησε την ήπειρό μας στη δημοκρατία, την ευημερία και την ισότητα. Αλλά αν θέλουμε να ανεβάσουμε την Ευρώπη στα επίπεδα που αξίζει ο λαός μας, τώρα πρέπει να ενωθούμε για να σφυρηλατήσουμε κάτι ακόμα πιο δυνατό – κάτι που παρακινεί ένα πιο σκεπτικιστικό κοινό να πιστέψει ξανά στην Ευρώπη».

Η ίδια εξαίρει την ανάγκη να διασφαλιστεί ότι οι πολίτες θα δουν κοινή δράση «καθώς η Ευρώπη αντιμετωπίζει υβριδικές επιθέσεις στα σύνορά της». Θεωρεί σημαντική την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την καινοτομία αλλά και την προστασία των ελευθεριών. Το Ευρωκοινοβούλιο, όπως λέει, χρειάζεται μια ισχυρή φωνή, μια φωνή που να μεταφέρει τις ανησυχίες και τις προσδοκίες των πολιτών της ΕΕ στις σημαντικές προκλήσεις» που υπάρχουν.

Στις 24 Νοεμβρίου του 2021, η Ρομπέρτα Μετσόλα εξελέγη υποψήφια του Ευρωπαικού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που θα διεκδικήσει την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το επόμενο μισό της θητείας. Αν αναλάβει την προεδρία του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, θα προσπαθήσει να εργαστεί για να γεφυρώσει το κενό μεταξύ του κοινοβουλίου, του συμβουλίου και της Κομισιόν.

Για τη Μετσόλα, οι πολίτες θέλουν ένα ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, το οποίο ακούει, έναν θεσμό ο οποίος απευθείας εκλέγεται από αυτούς, να ασχοληθεί με τις ανησυχίες, τις φιλοδοξίες τους και τις προκλήσεις τους.

Back to top button