ΚΟΣΜΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ρωσία: Στη λίστα καταζητούμενων η Τζαμάλα, η Ουκρανή νικήτρια της Eurovision 2016

Η Σουζάνα Τζαμαλαντίνοβα, Ουκρανή με ταταρική καταγωγή από την Κριμαία, γνωστή επαγγελματικά ως Τζαμάλα και νικήτρια της Eurovision 2016, βρίσκεται πλέον στον κατάλογο των καταζητούμενων της Ρωσίας, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (20/11).

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Politico, επικαλούμενο ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, το Υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας κατηγορεί την 40χρονη νικήτρια της Eurovision ότι δυσφημεί τον στρατό της Μόσχας.

Η ρωσική ιστοσελίδα Mediazona ανέφερε ότι η Μόσχα έθεσε την Τζαμάλα στον κατάλογο των καταζητούμενων τον Οκτώβριο και, τον Νοέμβριο, η τραγουδίστρια συνελήφθη ερήμην της από ρωσικό δικαστήριο.

Βέβαια, η Τζαμάλα, η οποία επικρίνει έντονα τη ρωσική κατοχή της γενέτειράς της, δηλαδή της χερσονήσου της Κριμαίας και την εισβολή στην Ουκρανία, κέρδισε τον διαγωνισμό της Eurovision το 2016 με το τραγούδι «1944», το οποίο αναφέρεται στην απέλαση και στην εθνοκάθαρση περίπου 200.000 Τατάρων της Κριμαίας που πραγματοποίησαν οι σοβιετικές Αρχές τον Μάιο του 1944.

Επισημαίνεται ότι η Τζαμάλα, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε περιοδεία για τη συγκέντρωση χρημάτων και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην Αυστραλία, αντέδρασε στην είδηση δημοσιεύοντας ένα Instagram story με την ίδια έξω από την Όπερα του Σίδνεϊ, συνοδεύοντας την ανάρτησή της με ένα emoji που κάνει facepalm.

Back to top button