ΚΟΣΜΟΣ

Ρώσος πρέσβης στην Βρετανία: «Απειλεί» με κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία αν συνεχιστεί ο εξοπλισμός της από τη Δύση

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στη Βρετανία «απείλησε» με κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία καθώς η Βρετανία κι άλλοι δυτικοί σύμμαχοί της δεσμεύονται για περισσότερα όπλα για να βοηθήσουν την άμυνα της χώρας, μετά την ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022.

Μιλώντας στην Λόρα Κούενσμπεργκ του BBC, ο Ρώσος πρέσβης Αντρέι Κέλιν σημείωσε ότι οι ενέργειες των χωρών του NATO, “ιδιαίτερα” της Βρετανίας, προκαλούν τον κίνδυνο να παραταθεί και να δοθεί μια “νέα διάσταση” στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Ρωσία έχει “τεράστιους πόρους”, σημείωσε, και, παρά το γεγονός ότι ο πόλεμος μαίνεται ήδη για πάνω από έναν χρόνο, η χώρα του δεν έχει ακόμη αρχίσει να “δρα πολύ σοβαρά”.

“Η Ρωσία είναι 16 φορές μεγαλύτερη από την Ουκρανία. Έχουμε τεράστιους πόρους”, πρόσθεσε ο Κέλιν.

“Αργά ή γρήγορα βεβαίως η κλιμάκωση αυτή μπορεί να λάβει μια νέα διάσταση, την οποία δεν χρειαζόμαστε και δεν θέλουμε. Μπορούμε να συνάψουμε ειρήνη αύριο”, τόνισε.

Στην ερώτηση για τα ευρέως διαδεδομένα στοιχεία για εγκλήματα πολέμου από τη Ρωσία, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε ότι η Ουκρανία είναι αυτή που διαπράττει εγκλήματα πολέμου και στη συνέχεια δήλωσε ότι ο ΟΗΕ δεν έχει τη δικαιοδοσία να ερευνά για εγκλήματα πολέμου.

Back to top button