COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

EΛΛΑΔΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου – Καταιγιστικές εξελίξεις: Οι αναζητήσεις για «έλλειψη οξυγόνου στον ανθρώπινο οργανισμό» και «αναισθησία στα παιδιά» που την ‘καίνε’! Οι αντιφάσεις για τον θάνατο της Ίριδας


Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα.

Ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης αποκάλυψε ολόκληρη τη λίστα με τις αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο πριν τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας.

«Έλλειψη οξυγόνου στον ανθρώπινο οργανισμό» φέρεται να έψαχνε στο Google είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Σε άλλη αναζήτηση πληκτρολογεί «αναισθησία στα παιδιά», «αναισθητικά στα παιδιά», «νυχτερινή επιληψία» και «εγκεφαλική ατροφία».

Επιπλέον φαίνεται να έψαχνε ένα φάρμακο, το οποίο εφόσον χορηγηθεί σε μεγάλη ποσότητα οδηγεί στον θάνατο, ενώ προχώρησε και σε αναζητήσεις σε ιατρική βιβλιοθήκη.

Οι αντιφάσεις της Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Ίριδας
Η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε αναφέρει ότι η Τζωρτζίνα βρήκε νεκρή την Ίριδα στην κούνια της. Η ίδια όμως είχε πει σε παιδίατρο στο νοσοκομείο Παίδων πως η 9χρονη κόρη της ήταν αυτή που βρήκε νεκρή την Ίριδα στην κούνια της.

«Μόλις πήγα στο θάλαμο της Τζωρτζίνας άρχισα να παίρνω ιστορικό από τους γονείς. Ρώτησα τη μητέρα για ποιο λόγο ήρθε το παιδί στο νοσοκομείο μας. Μου είπε, λοιπόν, από την αρχή όλο το ιστορικό του παιδιού. Μου είπε για το πρώτο περιστατικό ανακοπής που την έπαθε στο Καραμανδάνειο. Μετά την ανακοπή νοσηλεύτηκε στο Ρίο. Επίσης, μου είπε ότι η Τζωρτζίνα λίγες μέρες πριν από το το επεισόδιο που σας είπα, είχε βρει το μωρό της οικογένειας νεκρό στην κούνια του», ανέφερε ο παιδίατρος στην τηλεόραση του MEGA.

Τεστ πατρότητας ο Μάνος Δασκαλάκης για Μαλένα και Ίριδα
Σημειώνεται ότι νωρίτερα το πρωί, ο τηλεοπτικός σταθμός Star αποκάλυψε την πρόθεση του Μάνου Δασκαλάκη να ζητήσει τεστ DNA για να διαπιστωθεί αν είναι ο πατέρας της Μαλένας και της Ίριδας.

Η αποκάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια συζήτησης για τον γονιδιακό έλεγχο που είχε ζητηθεί να γίνει μετά τους θανάτους των δύο παιδιών στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είχε ζητηθεί από πολύ νωρίς να γίνει γονιδιακός έλεγχος για τα γονίδια του αιφνίδιου θανάτου από τον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου του Ρίου, Α. Ηλιάδη.

Οι γονείς είχαν δώσει την έγκρισή τους από τον Απρίλιο του 2021 να πραγματοποιηθεί ο έλεγχος αυτός και μάλιστα ο κ. Ηλιάδης είχε μεσολαβήσει ώστε να βρεθεί τρόπος να γίνει δωρεάν, καθώς το ζευγάρι αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Παράλληλα, αποκαλύφθηκε πως ο Μάνος Δασκαλάκης θα ζητήσει τεστ πατρότητας για να διαπιστωθεί αν η Ίριδα η Μαλένα είναι παιδιά του.

Τέλος, τονίστηκε πως ο γονιδιακός αυτός έλεγχος δε θα έχει καμία αξία, καθώς, όπως είπε, ενδέχεται να αποδειχθεί ότι τα δύο παιδιά δεν είναι του Μάνου Δασκαλάκη.

Έκλεισαν τα στόματα Μαλένας και Ίριδας; – Τι απαντά ο Γρηγόρης Λέων
Την εκδοχή του ασφυκτικού θανάτου διά της απόφραξης των αεροφόρων οδών εξετάζουν οι ιατροδικαστές, οι οποίοι προσπαθούν μέσα από την ενδελεχή έρευνά τους να ρίξουν φως στα αίτια θανάτου της Ίριδας και της Μαλένας.

Τα ευρήματα που παραπέμπουν σε ασφυκτικό θάνατο θα συνδυαστούν με τα τραύματα (εκδορές) που έφεραν τα δύο παιδιά. Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων εξηγεί:

«Η σχετική βιβλιογραφία που παρουσίασα δείχνει ακριβώς ότι το ύψος των εκδορών σε μία πιθανότητα ασφυκτικού θανάτου με απόφραξη αεροφόρων οδών μπορεί να είναι αρκετά υψηλά, δηλαδή στη βάση της ρινός και αυτό τεκμηριώνεται πλήρως από τη σχετική βιβλιογραφία. Αυτό που καταγράφηκε στο σχετικό σκίτσο, που προέρχεται από διεθνή βιβλιογραφία, είναι ότι ο δράστης εκεί (στο σκίτσο) ήταν αριστερόχειρας, σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή στην περίπτωση που έχουμε δεξιόχειρα δράστη είναι το πλέον πιθανό να έχουμε τα τραύματα ακριβώς με την αντίθετη φορά».

Με υπόθεση εργασίας ότι οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια, ο κ. Λέων ρωτήθηκε για το κατά πόσο από τη φωτογραφία με τις εκδορές της Μαλένας προκύπτει εάν ο δράστης είναι δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας:

«Στο θάνατο του πρώτου παιδιού φαίνονται τραύματα τα οποία δύναται να έχουν προκληθεί από δεξιόχειρα δράστη».

Όσον αφορά στο χρόνο ολοκλήρωσης της κρίσιμης ιατροδικαστικής έκθεσης για τα αίτια θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας, σημείωσε:

«Οι δύο πραγματογνώμονες, Καρακούκης και Καλόγριας, έχουν αναλάβει την υπόθεση μόλις λίγες ημέρες πριν, αυτό σημαίνει ότι ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να συντάξουν μία ορθά τεκμηριωμένη, επιστημονική, ιατροδικαστική έκθεση σίγουρα θα είναι πέριξ του μηνός».

Back to top button