COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

EΛΛΑΔΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Βρέθηκε ύποπτη ουσία και στη Μαλένα – Ραγδαίες εξελίξεις στην Πάτρα! Τι λένε οι ιατροδικαστές


Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν βρεθεί ίχνη ύποπτης ουσίας και στις τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Real News, στις έρευνες που έγιναν εκ νέου στα «πλακίδια» με τα ιστολογικά και τοξικολογικά στοιχεία της Μαλένας, βρέθηκε χημική ουσία, η οποία δεν είχε καταγραφεί στις πρώτες τοξικολογικές εξετάσεις που είχαν γίνει μετά τον θάνατο του παιδιού. Αυτό σημαίνει πως η ουσία αυτή δεν ήταν ανάμεσα στα φάρμακα που έπαιρνε το κοριτσάκι, το οποίο είχε διαγνωστεί με λευχαιμία.

Τι λένε οι ιατροδικαστές
Για τις νέες τοξικολογικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται για τη Μαλένα, ακολουθείται η ίδια ακριβώς μέθοδος που αποκάλυψε και την ύπαρξη κεταμίνης στον οργανισμό της Τζωρτζίνας και οδήγησε στη σύλληψη και προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Πλέον οι τοξικολογικές βρίσκονται στο στάδιο της ποσοτικοποίησης, ώστε να προκύψει με ακρίβεια η ποσότητα και το είδος της ουσίας που φαίνεται πως έχει εντοπιστεί, ώστε να αποκαλυφθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του παιδιού και να διαπιστωθεί αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Η Μαλένα εισήχθη στο νοσοκομείο στα τέλη του Μαρτίου 2019, όπου διαγνώστηκε με λεμφοβλαστική λευχαιμία. Κατέληξε μετά από αιφνίδιο θάνατο, αφού είχε ολοκληρώσει με επιτυχία την πρώτη της χημειοθεραπεία. Πλέον ερευνάται και η φαρμακευτική αγωγή που δινόταν στο παιδί, προκειμένου να εξακριβωθεί αν η νέα ουσία χορηγήθηκε από άνθρωπο που δεν είχε καμία σχέση με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ιατροδικαστές δήλωσαν στην εφημερίδα ότι ο τοξικολογικός έλεγχος πρέπει να γίνει, καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί η χορήγηση τοξικής ή αναισθητικής ουσίας και κατόπιν επιχειρήθηκε ο ασφυκτικός θάνατος στο 3,5 ετών κορίτσι.

Στενεύει ο «κλοιός» γύρω από τη Ρούλα Πισπιρίγκου – Τα επόμενα βήματα της ανακρίτριας
Με ταχύτατους ρυθμούς τρέχουν οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, καθώς φαίνεται πως έχει εντοπιστεί πρόσωπο «κλειδί» για την εξέλιξη της υπόθεσης. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για συγγενικό πρόσωπο της Ρούλας Πισπιρίγκου, που φέρει την ιδιότητα του τεχνικού ηλεκτρονικών υπολογιστών και έσβηνε έπειτα από παράκληση της τα ηλεκτρονικά της ίχνη.

Μάλιστα, το πρόσωπο αυτό φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί από τις Αρχές και αναμένεται να κληθεί να καταθέσει για την υπόθεση και να βοηθήσει στην ανάκτηση του περιεχομένου το οποίο η μητέρα των παιδιών του ζήτησε να διαγράψει. «Το φυσιολογικό είναι να κληθεί να καταθέσει ο τεχνικός που εντοπίστηκε. Τα αρχικά του είναι Α.Τ. είναι Πατρινός, είναι τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αυτός ο άνθρωπος, άθελά του πιθανώς και χωρίς να ξέρει τα σχέδια της Ρούλας Πισπιρίγκου, έσβηνε τα ηλεκτρονικά ίχνη της, τις αναζητήσεις που έκανε στο διαδίκτυο. Υπάρχει και σχέση συγγενική μεταξύ τους, για αυτό και άλλες φορές πήγαινε ο ίδιος στο σπίτι του ζεύγους Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου, και άλλες φορές πήγαιναν εκείνοι στον επαγγελματικό του χώρο» σημείωσε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Γιώργος Αναστασόπουλος.

Πάντως την συγκεκριμένη πληροφορία διέψευσε ο συνήγορός της Όθωνας Παπαδόπουλος, σημειώνοντας ότι έπειτα από συνομιλία που είχε με την εντολέα του, εκείνη ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει τεχνικός υπολογιστών στον οποίο να έχει απευθυνθεί οποτεδήποτε για να της σβήσει αρχεία από τον υπολογιστή της. «Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο πρόσωπο. Η πελάτισσα μου ποτέ δεν είχε δώσει εντολή σε κανέναν να σβήσει κάποια αρχεία. Θα ερευνήσουμε σήμερα εάν πράγματι ευσταθεί η πληροφορία και εάν πράγματι έχει εντοπιστεί τέτοιο πρόσωπο από τις Αρχές» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, ήδη ξεκίνησαν οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού από το Ωνάσειο νοσοκομείο ενώπιον της 18ης ανακρίτριας, ενώ παράλληλα ο παιδοψυχολόγος πραγματογνώμονας έχει ήδη πιάσει δουλειά, αναλύοντας τις ζωγραφιές της 9χρονης, προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχουν στοιχεία μέσα σε αυτές σχετικά με τα όσα βίωσε το παιδάκι.

Παράλληλα, το αίτημα για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης παραμένει σε αναμονή, καθώς -όπως εξήγησε ο δικηγόρος της- πρόθεση του είναι να συμπληρωθεί με όλα τα απαραίτητα στοιχεία πάνω στα οποία θα μπορούσε να βασιστεί ο ισχυρισμός ότι δεν ήταν εκείνη που χορήγησε τη θανατηφόρα ποσότητα κεταμίνης στην άτυχη 9χρονη. «Δεν είμαστε έτοιμοι για αυτήν την ενέργεια, αφού ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ο φάκελος με τα σχετικά έγγραφα» ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος εξερχόμενος των φυλακών Κορυδαλλού.

Αντίστοιχα, και ο έτερος συνήγορός της Κωνσταντίνος Ζάρδας, σημείωσε: «Το αίτημα αποφυλάκισης θα υποβληθεί όταν είμαστε απόλυτα έτοιμοι από άποψη τεχνικών συμβούλων, που θα εκτιμήσουν τα στοιχεία που ήδη υπάρχουν. Περιμένουμε αυτή τη στιγμή την ιατροδικαστική έκθεση, την οποία επίσης θα πρέπει να αξιολογήσουν οι τεχνικοί μας σύμβουλοι».

Μάλιστα, περιέγραψε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου νιώθει ικανοποιημένη με τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. «Δεν έχει βγει κάτι που να την επιβαρύνει, αντιθέτως όσα βγαίνουν δείχνουν ότι έλεγε την αλήθεια από πριν. Όλα όσα έχουν βρεθεί είναι απολύτως αθωωτικά για την κατηγορούμενη. Υπάρχουν από συγκεκριμένα δημοσιογραφικά δίκτυα και εκπομπές διαστρεβλώσεις, όπου το άσπρο γίνεται μαύρο» συμπλήρωσε ο κ. Ζάρδας.

Back to top button