ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ρυζόγαλο της μαμάς -Κάθε μπουκιά και παιδικές αναμνήσεις

Advertisement

Το ρυζόγαλο είναι από εκείνα τα γλυκά που σε γυρίζουν στα χρόνια της παιδικής αθοώτητας.

Με ρίζες βαθιά στην ελληνική παράδοση, αυτό το απλό αλλά τόσο αγαπημένο γλύκισμα έχει συνδεθεί με παιδικές αναμνήσεις, γιαγιάδες που ανακατεύουν υπομονετικά την κατσαρόλα και κουζίνες που πλημμυρίζουν από άρωμα βανίλιας και κανέλας.

Ρυζόγαλο – Υλικά (για 4-5 μερίδες)

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα (πλήρες)

  • 100 γρ. ρύζι γλασέ

    Advertisement
  • 600 ml νερό

  • 100 γρ. ζάχαρη

  • 1 βανιλίνη ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ (προαιρετικά για πιο πηχτό αποτέλεσμα)

  • Κανέλα για το σερβίρισμα

    Advertisement

Εκτέλεση:

  1. Ξεπλένουμε το ρύζι καλά και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά με το νερό μέχρι να απορροφηθεί και να μαλακώσει (περίπου 15-20 λεπτά).

  2. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε να βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει.

  3. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

    Advertisement
  4. Αν θέλουμε πιο δεμένο αποτέλεσμα, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο γάλα και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.

  5. Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια και αφήνουμε να κρυώσει.

  6. Πασπαλίζουμε με κανέλα πριν το σερβίρουμε.

Tips:

  • Για πιο αρωματικό αποτέλεσμα, μπορείς να προσθέσεις φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού κατά το βράσιμο και να την αφαιρέσεις πριν σερβίρεις.

    Advertisement

  • Αν θες vegan εκδοχή, χρησιμοποίησε φυτικό γάλα (π.χ. καρύδας ή αμυγδάλου) και αντικατάστησε τη ζάχαρη με σιρόπι αγαύης ή καστανή ζάχαρη.

  • Το σωστό ανακάτεμα είναι το μυστικό για να μην “πιάσει” το ρύζι στον πάτο της κατσαρόλας και να έχει βελούδινη υφή.

Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button