ΑΘΛΗΤΙΚΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάλος με Αμερικανό της Μακάμπι και σχόλιο της συζύγου του υπέρ της Παλαιστίνης

Mε ανάρτησή της στο διαδίκτυο η σύζυγος του Γουέιντ Μπάλντγουϊν, αστέρα της Μακάμπι Τελ Αβίβ και πρώην άσου του Ολυμπιακού, εξέφρασε δημόσια και ανοιχτά την στήριξή της στην Παλαιστινή… κόντρα στο Ισραήλ!

Η τοποθέτηση προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις εντός της «ομάδας του λαού» αλλά αι στις τάξεις των φιλάθλων της, με αποτέλεσμα η ίδια να διαγράψει το σχόλιό της και να προχωρήσει σε νέα διευκρινιστική δήλωση. Έπειτα, τοποθετήθηκε μέσω social media και ο Αμερικανός γκαρντ.

Η διευκρινιστική ανάρτηση της συζύγου Μπάλντγουϊν: «Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι πολύ σημαντικό. Αγαπώ το Ισραήλ, αγαπώ τους Ισραηλινούς μου γείτονες, έζησα έναν χρόνο εκεί και ο δεύτερος γιος μας γεννήθηκε εκεί. Όταν με ρωτούν ποιο είναι το αγαπημένο μου μέρος, απαντώ το Ισραήλ. Έχει τους καλύτερους φιλάθλους, τους καλύτερους ανθρώπους, τόσοι πολλοί έχουν βοηθήσει εμένα και την οικογένειά μου από τη στιγμή που ήρθαμε. Πλέον το θεωρούμε σπίτι μας. Η ανάρτηση που έκανα ήταν προς τους φίλους και την οικογένειά μου στις ΗΠΑ, με σκοπό να πει πως τα προβλήματα δεν είναι τόσο μεγάλα όσο δείχνουν. Ήταν λάθος μου να αναδημοσιεύσω την ανάρτηση αυτή για να στείλω αυτό το μήνυμα. Θέλω να κάνω σαφές πως αυτό που έκανε η Χαμάς στο Ισραήλ, να σκοτώνει και να κάνει απαγωγές, είναι αδιανόητο. Γι’ αυτό και από τις 7 Οκτωβρίου είχα κάνει μια σχετική ανάρτηση για το Ισραήλ. Ζητώ συγνώμη που δεν πρόσεξα περισσότερο την πηγή».

Ο Μπάλντγουϊν ανέφερε: «Δεν κάνω πολιτική, αλλά αφήστε με να το ξεκαθαρίσω. Εξαιτίας της Χαμάς, αναγκαστήκαμε εγώ και η οικογένειά μου λόγω της δουλειάς μου να φύγουμε από τη χώρα που αποφασίσαμε να κάνουμε σπίτι μας για τρία χρόνια. Ανάγκασαν την ομάδα μας να αντιμετωπίσει δυσκολίες, μας στέρησαν τους φιλάθλους μας και προκάλεσαν προβλήματα σε κάθε άνθρωπο εκτός της Μακάμπι. Εξακολουθούμε να αφιερώνουμε την ενέργεια και το πάθος μας στην Μακάμπι και το Ισραήλ. Αν ποτέ ισχυριστείτε ότι είμαι οπαδός της Χαμάς, άντε γ@@@@@τε! Όλη μου την καριέρα δούλεψα σκληρά για να βρω ένα σπίτι και το βρήκα στο Ισραήλ. Εγώ και η οικογένειά μου έχουμε δώσει ό,τι έχουμε στην ομάδα και ό,τι αντιπροσωπεύει και μέσα από όλη αυτή την κατάσταση από τις 7 Οκτωβρίου, παλεύουμε να συνεχίσουμε τη σεζόν μας με περηφάνια και τιμή για τον κόσμο του Ισραήλ».

 

 

Back to top button