COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος με γνωστή δημοσιογράφο: Θέλει μόνο στοματικό! «Οι τρίχες στο εφηβαίο μου είναι πολιτικό ζήτημα!»

Γνωστή συντάκτρια γράφει για την απόφασή της να περιποιείται την τριχοφυΐα στην ηβική της περιοχή ανάλογα με την επιθυμία του εκάστοτε παρτενέρ της.

Τα τελευταία πέντε χρόνια με κάθε σύντροφο μου που βγαίνουμε συστηματικά και υπάρχει μια κάποια αίσθηση «αποκλειστικότητας», όχι όμως απαραίτητα και σχέση, έχω το εξής διάλογο:

-Πώς θα ήθελες να ξυρίζομαι εκεί κάτω, ρωτάω

Και από την πλευρά τους εισπράττω συνήθως σιωπή ή ένα χαμόγελο αμηχανίας. Θα πρέπει να επαναλάβω την ερώτηση, να εξηγήσω ότι ρωτάω πολύ σοβαρά και όχι απλώς να για να περάσει η ώρα ώστε να λάβω μια απάντηση.

Ρωτάω επειδή έχω τη διάθεση για όσο καιρό είμαι με τον εκάστοτε παρτενέρ μου να περιποιούμαι την τριχοφυΐα στην ηβική περιοχή με τρόπο που ευχαριστεί τον ίδιο. Αν του αρέσει ο «θάμνος», που ήταν πολύ της μόδας στα 70s, κανένα πρόβλημα. Αν πάλι θέλει εκείνο το σημείο να είναι πάντα φρεσκοξυρισμένο, θα το έχει.

Για μένα η τριχοφυΐα (ή η απουσία τριχοφυΐας) στο εφηβαίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το σεξ και την απόλαυση, τόσο τη δική μου όσο και των συντρόφων μου. Είναι σύμβολο και κομμάτι της σεξουαλικότητας μου και αποτελεί ένα ακόμα τρόπο, όπως είναι τα δαντελωτά εσώρουχα ή ένα sex toy, για να «φτιάξω» τους συντρόφους μου. Και όπως ακριβώς του ρωτάω πώς τους αρέσει να τους κάνω στοματικό, έτσι τους ρωτάω και για αυτό. Χώρια που όλο αυτό έχει να κάνει και με τη δική μου ευχαρίστηση. Διότι, προσωπικά δεν με φτιάχνει τίποτα περισσότερα από το είμαι γυμνή μπροστά στον άνδρα που θέλω και να βλέπω στα μάτια του πόσο πολύ με θέλει.

Αντίστοιχα και για τους ίδιους λόγους που ανέφερα παραπάνω, και εγώ ζητώ από εκείνους να περιποιούνται εκεί κάτω με τρόπο που μου αρέσει.

Για μένα η τριχοφυΐα (ή η απουσία τριχοφυΐας) στο εφηβαίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το σεξ και την απόλαυση.
Παρόλα αυτά, νιώθω και κάπως άβολα με το να αλλάζω την εμφάνιση του εφηβαίου μου ανάλογα με τα γούστα κάθε αγοριού μου. Είμαι sex editor και υποτίθεται ότι γράφω πώς οι γυναίκες θα πρέπει να βρίσκουν τη δύναμη να απορρίπτουν το male gaze. Επομένως, είναι υποκριτικό από τη μία να γράφω με αυτό τον τρόπο αλλά στο κρεβάτι μου να κάνω τα εντελώς αντίθετα και να αφήνω έναν άνδρα να αποφασίσει για το αν θα έχω τρίχες στο εφηβαίο ή όχι.

Όπως σχεδόν σε κάθε θέμα που αφορά το σεξ και τις σχέσεις, πολλοί θα επικαλεστούν την πατριαρχία. Θα υποστηρίξουν δηλαδή ότι συμπεριφέρομαι με αυτόν τον τρόπο επειδή έχω εσωτερικεύσει τα πατριαρχικά πρότυπα για την γυναικεία ομορφιά. Οι πιο σκληροπυρηνικές φεμινίστριες θα πουν μάλιστα ότι αυτή μου η συμπεριφορά ουσιαστικά αντικειμενικοποιεί το εφηβαίο μου, εφόσον αφήνω τον παρτενέρ μου να αποφασίζει για αυτόν.

Τα γνωρίζω όλα αυτά, όμως προσωπικά πιστεύω ότι αυτή η συγκεκριμένη ερώτηση που απευθύνω σε κάθε σύντροφό μου είναι μία πράξη ενδυνάμωσης, διότι ανοίγει μια συζήτηση και σε καμία περίπτωση δεν λειτουργεί σαν εργαλείο για να ικανοποιηθεί μια απαίτηση.

Αν για παράδειγμα ένας σύντροφός μου ήθελε να ξυρίζομαι χωρίς εγώ πρώτα να έχω φέρει αυτό το ζήτημα προς συζήτηση τότε θα τον πετούσα με κλωτσιές από το κρεβάτι και θα του έλεγα να πάει να ξυρίσει το δικό του «δάσος» πριν ασχοληθεί με το δικό μου.

Πιστεύω ότι αυτή η συγκεκριμένη ερώτηση που απευθύνω σε κάθε σύντροφό μου είναι μία πράξη ενδυνάμωσης.
Όταν όμως είμαι εγώ σε θέση να θέτω το ερώτημα και να ορίζω την ατζέντα, τότε η συζήτηση αυτή αφορά τις σεξουαλικές μας προτιμήσεις, κάτι που καλό είναι να συμβαίνει, ακόμα και να γεννά αμηχανία στην αρχή. Στο τέλος όμως, τόσο εγώ όσο και εκείνος θα έχουμε καταλήξει από κοινό σε κάτι που θα προκαλεί και στους δυο μας απόλαυση.

Επίσης, για να είμαι ειλικρινής, ποτέ δεν είχα σχηματίσει η ίδια αποκρυσταλλωμένη άποψη για το πώς θα πρέπει να δείχνει το εφηβαίο μου. Ας πούμε, όταν δεν είμαι σε σχέση έχω πειραματιστεί με διάφορες εκδοχές της τριχοφυΐας -για να μην αναφέρω ότι πολλές φορές σε τέτοιες φάσεις της ζωής μου απλώς βαριέμαι να ασχοληθώ.

Προσωπικά πάντα αντιλαμβάνομαι όλο αυτό το θέμα ως κομμάτι της σεξουαλικής απόλαυσης. Επομένως, αν λείπει το σεξ, λείπει και το ενδιαφέρον μου για το πώς φαίνεται η ηβική μου περιοχή.

Επίσης, στηρίζω όλες τις γυναίκες που θέλουν η ηβική περιοχή να έχει φυσική εμφάνιση και δεν κάνουν καμία παρέμβαση. Όπως στηρίζω και εκείνες που ξυρίζουν την τριχοφυΐα τους. Όλες έχουμε το δικαίωμα να επιλέξουμε.

Αυτού του είδους η «υποταγή» στις επιθυμίες του λειτουργεί για μένα διεγερτικά. Είναι ένα παιχνίδι εξουσίας με το οποίο νιώθω πολύ άνετα.
Ωστόσο για μένα που αυτή η τριχοφυΐα είναι κομμάτι της σεξουαλικότητάς μου και η σεξουαλικότητα μου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη όχι απλώς με τον σύντροφο μου, αλλά με μια κατάσταση κατά την οποία εγώ και εκείνος χανόμαστε ο ένας μέσα στο σώμα του άλλου, αυτού του είδους η «υποταγή» στις επιθυμίες του λειτουργεί για μένα διεγερτικά. Είναι ένα παιχνίδι εξουσίας με το οποίο νιώθω πολύ άνετα.

Φυσικά δεν προτείνω να ακολουθήσει κάθε γυναίκα αυτό τον δρόμο καθώς κάθε μία πρέπει να κάνει αυτό η ίδια θέλει. Μπορεί να φαίνεται ότι παραχωρώ ένα μέρος της εξουσίας που έχω πάνω στο σώμα μου, όμως για αυτό είναι ένα υπολογισμένο ρίσκο το οποίο στο τέλος μού εξάπτει την ερωτική επιθυμία.

Εγώ αποφασίσω ότι θέλω να παραχωρήσω την εξουσία, επομένως είναι και αυτό μια πράξης ενδυνάμωσης. Και είναι πολύ σέξυ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS

Back to top button