COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάλος με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ στην ομιλία του Τσίπρα – Τι απαντάει ο ίδιος?…
Σάλος προκλήθηκε μετά την δημοσιοποίηση φωτογραφίας με την παρουσία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Αριστείδη Ανδρικόπουλου στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Συντάγματος με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα, την περασμένη Παρασκευή, δύο ημέρες πριν την διεξαγωγή των εκλογών.


Στην φωτογραφία απαθανατίστηκε ο κ. Ανδρικόπουλος να στέκεται δίπλα στον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Σκουρλέτη, τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, καθώς και άλλα κομματικά στελέχη, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων, ιδιαίτερα στους «κόλπους» της αστυνομίας.
Την ίδια ώρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. διαμαρτύρονται μέσω διαρροών στον Τύπο ότι «είναι η πρώτη φορά που ο αρχηγός του Σώματος εκφράζεται ανοικτά και δημόσια υπέρ συγκεκριμένου κόμματος» και να επισημαίνουν ότι πρόκειται για «σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα».

Ο κ. Ανδρικόπουλος σε ανακοίνωση του παραδέχτηκε ότι ήταν παρών στην συγκεκριμένη ομιλία, αλλά όπως υποστηρίζει το έκανε για να ελέγξει τα μέτρα ασφαλείας, ενώ επισήμανε ότι κάτι ανάλογο έπραξε και στην προεκλογική συγκέντρωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, όπου παραβρέθηκε για να εποπτεύσει την εφαρμογή τους.
Στην ίδια ανακοίνωση ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζει ότι επόπτευσε προσωπικά τα αστυνομικά μέτρα σε προεκλογικά κέντρα υποψηφίων στο κέντρο της Αθήνας και πως συνάντησε και συνομίλησε με υποψηφίους, όπως ο Κώστας Μπακογιάννης.
Για το ίδιο θέμα πάντως ερωτηματικά προκαλεί και η παρουσία του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος στην προεκλογική συγκέντρωση Τσίπρα, αφού δεν είναι στην αρμοδιότητα του… ο έλεγχος των μέτρων ασφαλείας.
Να σημειωθεί πάντως ότι στο Πειθαρχικό Δίκαιο (120/2008) αναφέρεται ότι οι οποιασδήποτε μορφής δημόσιες εκδηλώσεις υπέρ ή κατά πολιτικών κομμάτων ή πολιτικών προσώπων επισύει την ποινή της αργίας με απόλυση». Ωστόσο, «αρμόδιος να διατάξει τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. είναι ο εκάστοτε υπουργός Δημόσιας Τάξης». Δηλαδή, η κ. Όλγα Γεροβασίλη.

Χορηγούμενο

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση – απάντηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.:

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στην παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος την προηγούμενη Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
η παρουσία του κ. Αρχηγού και του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος στην παραπάνω συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εποπτικών τους καθηκόντων και του επιτόπιου ελέγχου των αστυνομικών μέτρων για την ομαλή διεξαγωγή της συγκέντρωσης, την ίδια ημέρα, ανάλογη παρουσία της Ηγεσίας υπήρξε και στη Θεσσαλονίκη, στην συγκέντρωση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όπου τα μέτρα επόπτευσε και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.
Γενικότερα, το επιχειρησιακό μοντέλο που έχει προκριθεί από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, βασίζεται στην αυτοπρόσωπη παρουσία της Φυσικής Ηγεσίας σε χώρους όπου πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις, προκειμένου να υπάρχει προσωπική αντίληψη και εποπτεία των μέτρων καθώς και εντολές και οδηγίες για τη βελτιστοποίηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και ανταπόκρισης.
Στο πλαίσιο αυτό και στο διάστημα της προεκλογικής περιόδου ο κ. Αρχηγός, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφτηκε και επόπτευσε προσωπικά την ανάπτυξη των μέτρων τάξης και ασφάλειας σε προεκλογικά κέντρα και χώρους πολιτικών εκδηλώσεων.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε μία από τις επισκέψεις αυτές, συνοδευόμενος από τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, τον Α’ Βοηθό Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, επόπτευσε προσωπικά την ανάπτυξη των αστυνομικών μέτρων σε προεκλογικά κέντρα υποψηφίων στο κέντρο της Αθήνας, όπου μάλιστα συνάντησε και συνομίλησε με υποψηφίους, όπως ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης.
Επισημαίνεται ότι η αυτοπρόσωπη παρουσία της Φυσικής Ηγεσίας δεν αφορά μόνο σε προεκλογικές συγκεντρώσεις, καθώς ο κ. Αρχηγός εποπτεύει προσωπικά το σχεδιασμό και την ανάπτυξη αστυνομικών μέτρων σε διάφορες περιπτώσεις, όπως στο λόφο Φιλοπάππου και στο Πεδίον του Άρεως, ενώ έχει δώσει συγκεκριμένες εντολές και οδηγίες στους Γενικούς Επιθεωρητές Αστυνομίας και στους Γενικούς Αστυνομικούς Διευθυντές να παρευρίσκονται προσωπικά σε όλες τις ανάλογες εκδηλώσεις και συμβάντα μείζονος σημασίας.
Με βάση τα παραπάνω προκύπτει ότι η Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας λειτουργεί, αποκλειστικά και μόνο, στο πλαίσιο των θεσμικών της αρμοδιοτήτων και καθηκόντων, όπως προσδιορίζονται από το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας του Σώματος και οποιεσδήποτε διαφορετικές ερμηνείες ή προσεγγίσεις εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες»
Πηγή: newsit.gr

ΧορηγούμενοBack to top button