COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

TOP ΝΕΑ

“Το Παρίσι είναι υπερήφανο που μια drag qween θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα”-Δοξαστική δήλωση της σοσιαλίστριας Δημάρχου της Γαλλικής πρωτεύουσας
Απίστευτο, αλλά αληθινό! Οι Δημοτικές αρχές του Παρισιού σε συνεννόηση με την Γαλλική κυβέρνηση και την εκεί Ολυμπιακή Επιτροπή επέλεξαν μια drug qween για να μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στους δρόμους της Γαλλικής πρωτεύουσας!

Σχετικές…δοξαστικες δηλώσεις έκανε η σοσιαλίστρια Δήμαρχος του Παρισιού Ανν Ινταλγκο ,η οποία εξέφρασε την υπερηφάνεια της για την επιλογή αυτή.

Χορηγούμενο

Πιο αναλυτικά τώρα :

Η Minima Geste, 33 ετών, έχει γίνει το πιο πρόσφατο σημείο ανάφλεξης με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι, μετά από σειρά άλλων και έντονων αντιπαραθέσεων γύρω από τη μουσική για την τελετή έναρξης και την επίσημη αφίσα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αυτό γιατί ο/η drag queen Minima Geste θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα που άναψε στον Ιερό χώρο της Ολυμπιάς στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας.

Χορηγούμενο

«Επιβεβαιώνω την πλήρη υποστήριξή μου προς αυτήν», είπε η σοσιαλίστρια δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό σε δήλωση την Παρασκευή, αναφορικά με το πρόγραμμα που περιλαμβάνει την μεταφορά της Ιερής Φλόγας

«Θα το ξαναπώ: είμαι περήφανη και, ναι, το Παρίσι είναι περήφανο που μια drag queen θα φέρει τη δάδα και τις αξίες της ειρήνης και της ανθρωπιάς», πρόσθεσε.

Η δήμαρχος του Παρισιού είπε ότι η Geste είχε πέσει θύμα «ομοφοβικών και τρανσφοβικών προσβολών» και θα τη βοηθήσει να κινήσει νομικά μέτρα.

Το άτομο Minima Geste, που εμφανίστηκε σε μήνυμα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Τετάρτη, επιλέχθηκε από την πόλη ως ένας από τους λαμπαδηδρόμους της όταν η σκυταλοδρομία φτάσει στην πρωτεύουσα στις 14 και 15 Ιουλίου.

Χορηγούμενο

“Το να έχεις μια drag queen να μεταφέρει τη δάδα — και ίσως να πέφτει, περίμενε και να δεις! — είναι μια τεράστια πηγή υπερηφάνειας”, είπε η Geste, η οποία φοράει τακούνια 25 εκατοστών (10 ιντσών) όταν φοράει πλήρη στολή, της μεταμφίεσης.

«Ένα από τα μηνύματα που θέλω να μεταφέρω είναι η υπερηφάνεια για την κοινότητά μου γιατί πριν από 10 χρόνια το να κουβαλάω τη δάδα από μια drag queen θα ήταν αδιανόητο», πρόσθεσε ο ακτιβιστής για την κοινότητα LGBTQIA+ κτλ.

Μάλιστα κάνει και χιούμορ λέγοντας πως ότι το να παίζει ως drag queen σε κορσέδες και ψηλοτάκουνα ήταν σωματικά απαιτητικό, «αλλά όχι ακόμα Ολυμπιακό άθλημα», προσθέτοντας ότι στο παρελθόν είχε κάνει πάλη και συγχρονισμένη κολύμβηση.

Χορηγούμενο

Η δεξιά πολιτικός Marion Marechal είπε ότι η Geste ήταν υπεύθυνη για «ιδιαίτερα χυδαίες» και «υπερσεξουαλικές παραστάσεις».

«Δεν νομίζω ότι αυτός είναι ένας καλός τρόπος να εκπροσωπήσεις τη Γαλλία στον κόσμο», είπε στο κανάλι TF1 την Πέμπτη.

Η Marechal μαζί με άλλους συντηρητικούς, συμπεριλαμβανομένης της Μαρίν Λεπέν, εξοργίστηκαν επίσης από τις φήμες που η γαλλομαλαϊκή σούπερ σταρ της R&B Aya Nakamura πρόκειται να εμφανιστεί κατά την τελετή έναρξης στις 26 Ιουλίου.

Η Λεπέν επέκρινε τα ρούχα της Νακαμούρα, την κατηγόρησε ότι δεν τραγουδούσε στα γαλλικά και είπε ότι μια εμφάνιση του καλλιτέχνη θα «ταπείνωνε» τους ανθρώπους.


Όπως είπε η υπουργός Πολιτισμού Rachida Dati, της Γαλλίας, η κριτική που ασκείται δείχνει τη δυσκολία δημιουργίας εθνικής ενότητας γύρω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε μια τόσο έντονα διχασμένη χώρα.

Όταν αποκαλύφθηκε η επίσημη αφίσα τον Μάρτιο — μια περίτεχνη χειροποίητη απεικόνιση του Παρισιού — ένας χαμένος χριστιανικός σταυρός στην κορυφή του ορόσημου των Invalides πυροδότησε συζήτηση για την κληρονομιά και την ταυτότητα της χώρας.

Η λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει στις 8 Μαΐου στη Μασσαλία ενόψει της έναρξης των Αγώνων στις 26 Ιουλίου.

Φυσικά η Ελλάδα που δίνει την Ολυμπιακή Φλόγα και που θα είχε κάθε δικαίωμα για να ασκήσει κριτική αλλά και έλεγχο ως προς το πως αυτή θα μεταφερθεί έχει πάθει αφωνία.
Back to top button