Στο εδώλιο του κατηγορούμενου κάθισε ένας ηλικιωμένος άνδρας, στα δικαστήρια της Πάτρας, καθώς αντιμετώπιζε την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας και της ασέλγειας κατά συρροή σε βάρος των δύο κοριτσιών του που έχουν νοητική υστέρηση.

Όλο ξεκίνησαν όταν έφυγε από τη ζωή η σύζυγος του ηλικιωμένου και ορίστηκε ως δικαστική συμπαραστάτρια που είχε την ευθύνη των γυναικών, η ανιψιά της.

Η ίδια προσέλαβε τρεις γυναίκες που βρίσκονταν στο σπίτι της οικογένειας για να φροντίζουν τα δύο κορίτσια. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου η δικαστική συμπαραστάτρια και οι τρεις τους παραπονούνταν ότι ο πατέρας των κοριτσιών τα βράδια ήταν «ανήσυχος, δεν κοιμόταν και πήγαινε στο δωμάτιο των κοριτσιών για να τα ξυπνήσει.

Κάποιοι μώλωπες σε ένα από τα δύο κορίτσια και το γεγονός ότι της έδειξε πως ο πατέρας της την έπιανε σε επίμαχα σημεία την οδήγησαν στο να κάνει καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος των κοριτσιών.
«Το ένα από τα δύο κορίτσια χτυπούσε και μούτζωνε τον πατέρα του. Γενικά είχε μία επιθετική συμπεριφορά απέναντι στους γονείς της και στην πορεία κατάλαβα ότι αυτή η αντίδραση υπήρχε όταν την παρενοχλούσε» ανέφερε η μάρτυρας

Στο δικαστήριο κατέθεσαν και γυναίκες που εργάστηκαν στο σπίτι προκειμένου να φροντίσουν τα μέλη της οικογένειας. Σύμφωνα με όσα είπε ο κατηγορούμενος ήταν ανήσυχος τα βράδια και έλεγε στο ένα από τα δύο κορίτσια να πάει στο κρεβάτι της.

Όπως ανέφερε, όταν είδε μία μελανιά στα χέρια ενός εκ των κοριτσιών και ρώτησε πώς έγινε εκείνη απάντησε χαρακτηριστικά «μου την έκανε ο πατέρας μου γιατί δεν καθόμουν»

Υπέρ του κατηγορούμενου κατέθεσε και η εγγονή του η οποία ανέφερε ότι δεν ισχύουν πάντα τα λεγόμενα της θείας της και ότι ο παππούς της είναι ένας καλός και ήσυχος άνθρωπος που αγαπά και τις δύο θείες της ως κόρες του.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα