STORIES

Σάλος με τη Νίκη Κεραμέως: Της έστειλαν εξώδικο για απλήρωτα κοινόχρηστα ετών! Η πάμπλουτη υπουργός Παιδείας, με καταθέσεις 1.394.759 ευρώ, χρωστάει το ποσό των 3.470,86 ευρώ!

Η πάμπλουτη υπουργός Παιδείας, με καταθέσεις 1.394.759 ευρώ, χρωστά το ποσό των 3.470,86 ευρώ από κοινόχρηστα, τα οποία δεν έχουν πληρωθεί εδώ και χρόνια!
Τσιγκουνιά; Αδιαφορία για τους συμπολίτες της; Νοοτροπία ατιμωρησίας; Ο,τι και να συμβαίνει, δεν μπορείς, δεν δικαιούσαι να είσαι υπουργός, να αμείβεσαι με εικοσαπλάσια χρήματα από τον μέσο Ελληνα, να διαθέτεις, σύμφωνα με το «πόθεν έσχες» που έχεις καταθέσει στη Βουλή, τεράστια ακίνητη περιουσία και να μην πληρώνεις τα κοινόχρηστα στην πολυκατοικία όπου διεθέτεις διαμέρισμα. Και όχι μόνο δεν πληρώνεις τα κοινόχρηστα, αλλά συμπεριφέρεσαι σαν ένας κοινός μπαταχτσής, που γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τους συγκατοίκους του.

Σκληρά δεν είναι τα λόγια, αλλά η πραγματικότητα που περιγράφουν. Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως χρωστά το ποσό των 3.470,86 ευρώ από κοινόχρηστα, τα οποία δεν έχουν πληρωθεί εδώ και χρόνια. Εφτασαν στο σημείο οι υπόλοιποι ένοικοι της πολυκατοικίας στη Θεσσαλονίκη να της στείλουν εξώδικο, για να μπορέσουν οι άνθρωποι να εισπράξουν τα χρωστούμενα.

Το εξώδικο, το οποίο αποκάλυψε σήμερα η εφημερίδα «Δημοκρατία», επιδόθηκε στη Νίκη Κεραμέως και στον αδελφό της, στις «15 του μήνα Ιουλίου του έτους 2022 ημέρα της εβδομάδος Παρασκευή και ώρα 141…», όπως ακριβώς αναγράφεται στο έγγραφο, και τους ενημερώνει για τα εξής: «Οπως γνωρίζετε, έχετε την πλήρη και αποκλειστική κυριότητα, νομή και κατοχή κοινά αδιαίρετα και κατ’ ισομοιρία ενός αυτοτελούς και ανεξάρτητου διαμερίσματος που βρίσκεται στον έκτο (6ο) όροφο οικοδομής επί της οδού… ε τ , εμβαδού μέτρων τετραγωνικών 172.00, στο οποίο αντιστοιχεί ποσοστό συνιδιοκτησίας 30,37% εξ αδιαιρέτου στο οικόπεδο και στα κοινόχρηστα και κοινόκτητα μέρη, χώρους και εγκαταστάσεις της οικοδομής. Λόγω των υποχρεώσεών σας που απορρέουν από τη σχέση συγκατοίκησης και συνιδιοκτησίας της παραπάνω οικοδομής, είστε υποχρεωμένοι από τον νόμο στην καταβολή των αναλογούντων στην ιδιοκτησία σας ποσοστών κοινοχρήστων δαπανών (φωτισμός, χρήση και συντήρηση ανελκυστήρα, καθαριότητα, θέρμανση, δαπάνες συντήρησης και επισκευής κτιρίου κ.λπ.).

Ηδη, μετά από αποφάσεις γενικών συνελεύσεων και με μεγάλη οικονομική επιβάρυνση της συνιδιοκτησίας, έχουμε ασκήσει δύο αγωγές ενώπιον του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης με αίτημα την καταβολή κοινοχρήστων δαπανών του εν λόγω διαμερίσματος. Επιπρόσθετα, με συνεχή επικοινωνία, κυρίως μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σας μεταφέραμε τα όσα ορίζονται στον κανονισμό διοικήσεως της πολυκατοικίας μας, προκειμένου να πεισθείτε ότι πρέπει να καταβάλετε και τις δαπάνες λειτουργίας της κεντρικής θέρμανσης και όχι το 30% αυτών».

Xρωστούμενα από την εποχή που ζούσε ο πατέρας της
Τα υπόλοιπα ονόματα δεν τα αναφέρουμε στην εφημερίδα, αλλά, όπως γίνεται φανερό, η υπουργός δεν πληρώνει τα οφειλόμενα, αν και τις έχουν ασκηθεί ήδη δύο αγωγές για να εισπράξουν οι διαχειριστές τα χρήματα που χρωστά η οικογένεια, από την εποχή ακόμη που ήταν εν ζωή ο πατέρας της, αλλά και στη συνέχεια. Μέχρι και σήμερα, όπως πληροφορούμαστε, τα κοινόχρηστα δεν έχουν πληρωθεί.

Το οφειλόμενο ποσό είναι μικρής αξίας για την πάμπλουτη υπουργό, αλλά τεράστιο για τους ανθρώπους που μένουν στην πολυκατοικία. Δεν το γράφουμε εμείς αυτό. Το τονίζουν στο εξώδικο, οι ίδιοι: «Σε μια περίοδο που βιώνουμε αύξηση ακόμα και των πιο βασικών αγαθών διαβίωσης, που κάθε οικογένεια που διαμένει στην οικοδομή μας, είτε χαμηλοσυνταξιούχων είτε εργαζομένων, αντιμετωπίζει τις δικές της οικονομικές δυσκολίες, παλεύουμε όλοι οι υπόλοιποι ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί η οικοδομή και να τακτοποιεί τις υποχρεώσεις της έναντι τρίτων, κρατώντας ταυτόχρονα σε καλό επίπεδο την υγιεινή και την ασφάλεια των κοινοκτήτων και κοινοχρήστων χώρων.

Τις κοινόχρηστες δαπάνες που δεν καταβάλετε εσείς για το διαμέρισμά σας, που αυθαιρέτως και κατά παράβαση του κανονισμού αφαιρείτε, τις επιβαρυνόμαστε όλοι οι υπόλοιποι προκειμένου να πληρώνονται έγκαιρα όλοι οι απασχολούμενοι της οικοδομής (καθαρίστρια, συντηρητής ανελκυστήρα κ.ο.κ.) καθώς και οι λογαριασμοί κοινής ωφελείας (ΔΕΗ, ΕΥΑΘ, φυσικό αέριο κ.λπ.) με κίνδυνο, καθυστερώντας κάποια από τις υποχρεώσεις της οικοδομής, να διακοπεί η παροχή θέρμανσης ή ηλεκτρικού ρεύματος με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την υγεία των υπέργηρων ενοίκων αλλά και την ασφάλεια των παιδιών».

Νοοτροπία
Τα όρια της ντροπής αναζητούνται στη συγκεκριμένη υπόθεση. Δεν είναι τόσο το ποσό, αλλά η νοοτροπία, που δεν συνάδει με την ιδιότητα όχι του υπουργού, αλλά του πολιτικού που θεωρητικά εκλέγεται για να προσφέρει. Πώς είναι δυνατόν να μη νιώθεις ή να μην καταλαβαίνεις τη σημασία που έχει για ανθρώπους συνταξιούχους και μεροκαματιάρηδες ακόμη και το 1 ευρώ και να καμαρώνεις στον υπουργικό σου θώκο!

Η κυρία Κεραμέως θα διεκδικήσει την ψήφο ανθρώπων, που είναι στην ίδια οικονομική κατάσταση με αυτούς που ζουν στην πολυκατοικία, την οποία έχει φεσώσει. Με ποιο θράσος, άραγε, θα ζητήσει την ψήφο αυτών των ανθρώπων;

Τι απαντάει η ίδια;

Στην διάψευση δημοσιεύματος που κάνει λόγο για οφειλές σε κοινόχρηστα ύψους 3.470 ευρώ, προχώρησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας σημειώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που έχουν απορρίψει τις αγωγές και έχουν δικαιώσει την ίδια και την οικογένεια της, η οποία καταβάλλει κανονικά τα κοινόχρηστα και ποσοστό των δαπανών θέρμανσης, όπως προβλέπεται.

Η Νίκη Κεραμέως σχολιάζοντας το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», κάνει λόγο για «λάσπη στον ανεμιστήρα», προτρέποντας στην διόρθωση για το πώς παρουσιάζονται τα γεγονότα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νίκης Κεραμέως
«Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Η εφημερίδα γνωρίζει και αποκρύπτει – ή αν δεν το γνωρίζει, τώρα οφείλει να το δημοσιεύσει – ότι το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, με τις αποφάσεις 455/2019 και 174/2021, έχει απορρίψει τις εν λόγω αγωγές και έχει δικαιώσει την οικογένεια Κεραμέως, και ότι η οικογένεια καταβάλλει κανονικά τα κοινόχρηστα και ποσοστό των δαπανών θέρμανσης, όπως προβλέπεται. Και τούτο, παρά το γεγονός ότι το εν λόγω διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη δεν κατοικείται εδώ και 40 χρόνια.

Η γνωστή μέθοδος της λάσπης στον ανεμιστήρα, με άθλιες επιθέσεις που δεν έχουν σχέση με πραγματικά δεδομένα, δηλητηριάζει την πολιτική ζωή.

Αυτονοήτως θα ακολουθήσουν όλες οι νόμιμες ενέργειες κατά της εφημερίδας για την αποκατάσταση της αλήθειας».

Back to top button