COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος με την ΕΡΤ: Ο δήθεν… «ανταποκριτής στη Μόσχα» έδινε ρεπορτάζ από την Κυψέλη!


Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνουν πλέον οι καταγγελίες περί ανταποκρίσεων της ΕΡΤ από τη Ρωσία, οι οποίες ωστόσο έγιναν από την… Κυψέλη.

Τι εννοούμε; Σύμφωνα με ενημέρωση – καταγγελία της ΠΟΣΠΕΡΤ, ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Ρωσία, Αχιλλέας Πατσούκας, δεν βρίσκεται ούτε στη Ρωσία ούτε στην Ουκρανία ώστε να μεταδίδει τις εξελίξεις από τον πόλεμο, αλλά στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Κυψέλη.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ με μια σκληρή ανακοίνωσή της κάνει λόγο ακόμη και για παραπλάνηση της κοινής γνώμης ενώ τονίζει ότι θα σταθεί αλληλέγγυα στους εργαζόμενους και θα συνεχίσει να καταγγέλλει την επίθεση στην αντικειμενική ενημέρωση:

«Με έκπληξη αντιληφθήκαμε ιδίοις όμμασι, τις παλινωδίες της Διοίκησης της ΕΡΤ, με την απαραίτητη ειδικά σε κρίσιμες περιόδους συνεχή ειδησεογραφική ενημέρωση που επιχειρησιακά ανήκει στην ΕΡΤ1, να γίνεται τραμπάλα πότε στην ΕΡΤ2, πότε στην ΕΡΤ3 και τελικά να καταλήγει χωρίς εξήγηση, χωρίς καμία ενημέρωση των εργαζομένων και του κοινού, στην συχνότητα απ’ όπου εξέπεμπε η Deutsche Welle, με ελλιπή κάλυψη μετάδοσης στο 70% με 75% της ελληνικής επικράτειας και διαδικτυακά από την ΕRTNews, στερώντας έτσι την δυνατότητα του ελληνικού λαού να χαίρει απρόσκοπτης ενημέρωσης από την δημόσια τηλεόραση» τονίζει συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της.

«Επίσης, η απουσία ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Ρωσία και οι φήμες που ήθελαν τον δημοσιογράφο να βρίσκεται κάπου στην Κυψέλη, αποτελούν τις προϋποθέσεις που συνθέτουν τα χαρακτηριστικά της ανυπαρξίας της αντικειμενικότητας. Αλήθεια, τελικά υπάρχει ανταποκριτής στην Ρωσία, ή η αντικειμενικότητα ακόμα θυσιάζεται στον βωμό των υπερατλαντικών και ευρωενωσιακών πολιτικών σκοπιμοτήτων;» σημειώνει ακόμη.

Το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στη δημόσια τηλεόραση υπενθυμίζει παράλληλα ότι δεν έχει περάσει ούτε μήνας από τις καταγγελίες της ΠΟΣΠΕΡΤ για το κλείσιμο του Κέντρου Εκπομπής Βραχέων Κυμάτων Αυλίδας. «Και η είδηση από τον Βρετανικό Guardian έρχεται δυστυχώς να μας δικαιώσει. Το BBC, μπροστά στις καταιγιστικές εξελίξεις, επαναλειτουργεί εσπευσμένα τα Βραχέα Κύματα, σε έναν επιβεβλημένο από την κατάσταση επαναπροσδιορισμό του ρόλου και της σπουδαιότητάς τους. Αλήθεια τι θα μας απαντήσουν τώρα οι “φωστήρες” της Διοίκησης; Πραγματικά αγωνιούμε να δούμε πού τελικά θα κρυφτούν όσοι λαμβάνουν αυτές τις επικίνδυνες αποφάσεις» τονίζει.

«Δεν γνωρίζουμε αν οι παλινωδίες και το αλαλούμ είναι σκόπιμες ενέργειες ή προϊόν ανικανότητας. Αν είναι κυβερνητικές εντολές, περαιτέρω προσπάθεια απαξίωσης της ΕΡΤ, ή… “αριστεία” ενός σχεδιασμού χωρίς αρχή, μέση και τέλος» σημειώνει η ΠΟΣΠΕΡΤ.

«Γνωρίζουμε το αποτέλεσμα, το οποίο κατοχυρώνει όπως και να το εκλάβει κανείς, την κατάρρευση του συνταγματικού ρόλου που καλείται η ΕΡΤ να υπηρετήσει. Και γι’ αυτό οι μόνοι υπεύθυνοι είναι η Διοίκηση και ο κυβερνητικός θίασος του “επιτελικού κράτους”» υπογραμμίζει.

Ηλιόπουλος για ΕΡΤ: Μήπως υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις «φαντασμάτων» ανταποκριτών;
«Καθαρές απαντήσεις» αναφορικά με το ζήτημα ανταποκριτών της ΕΡΤ ζήτησε με δήλωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος, με αφορμή το θέμα του Αχιλλέα Πατσούκα.

Αναλυτικά, η δήλωση: «Μετά τις καταγγελίες ότι ανταποκριτής της ΕΡΤ που υποτίθεται ότι ήταν στη Μόσχα, όχι μόνο δεν έχει πατήσει στη Ρωσία αλλά έδινε ρεπορτάζ από την Κυψέλη σε γνώση της διοίκησης, περιμένουμε άμεσα καθαρές απαντήσεις: Ισχύουν οι καταγγελίες; Μήπως υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις «φαντασμάτων» ανταποκριτών σε γνώση της Διοίκησης της ΕΡΤ; Εάν ισχύουν, το λιγότερο που έχει να κάνει ο κ. Ζούλας είναι να παραιτηθεί. Τα υπόλοιπα εξάλλου είναι θέμα της Δικαιοσύνης».

ΕΡΤ: Δεν αποκρύψαμε ότι ο Αχιλλέας Πατσούκας είναι στην Αθήνα με αναρρωτική άδεια
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, πηγές της ΕΡΤ ανέφεραν τα εξής:

«Ο κ. Αχιλλέας Πατσούκας είναι ένας έμπειρος δημοσιογράφος με άριστη γνώση των ρωσικών θεμάτων, έχει εργαστεί στο παρελθόν ως ανταποκριτής σε πολλά μέσα ενημέρωσης, όπως ο ΑΝΤ1, ο ΣΚΑΪ, η Καθημερινή και η Reαl News και από το 2021 απασχολείται με σύμβαση έργου στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Η ΕΡΤ ουδέποτε απέκρυψε ότι ο πόλεμος βρήκε τον κ. Πατσούκα στην Αθήνα, καθώς αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που τον ανάγκασε να νοσηλευθεί στον Ευαγγελισμό και να βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια. Ακριβώς μάλιστα επειδή δεν ήταν στη Ρωσία, η ΕΡΤ τον απέσυρε από τον αέρα της ήδη από τις πρώτες ημέρες της εισβολής στην Ουκρανία, προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε παρανόηση. Ως εκ τούτου είναι απορίας άξιον γιατί αναπαράγεται μια άνευ νοήματος καταγγελία, πόσω μάλλον όταν ο εν λόγω δημοσιογράφος -καίτοι ασθενούσε- ασκούσε με απόλυτη συνέπεια τα καθήκοντά του».

Back to top button