COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος με το αιδοίο της! Το αποκάλυψε δημόσια και προκάλεσε σοκ! (Φωτο)

Η Τζεν Γκάντερ έγραψε best seller βιβλίο των New York Times για να βοηθήσει τους αναγνώστες της να ανακαλύψουν έναν υπέροχο κόσμο, του αιδοίου.

«Να πας να κοιταχτείς εκεί κάτω». Αυτή ήταν μια συνηθισμένη έκφραση από τους συζύγους όταν η γυναίκα τους παραπονιόταν για ενοχλήσεις στα γεννητικά της όργανα. Πολλά ταμπού χωρίς λόγο για τον κόλπο. Είναι κρίμα να σπαταλήσω πολύτιμο χρόνο από τους αναγνώστες και να αρχίσω να απαριθμώ clickbait άρθρα για τους κολπικούς οργασμούς και το σημείο G. Και τα ψευτοεπιστημονικά δεδομένα για αισθητικές αναπλάσεις και επεμβάσεις.

View this post on Instagram

A post shared by Jen Gunter (@drjengunter)

Ευτυχώς, η Καναδή γυναικολόγος με εικοσιπενταετή εμπειρία, Τζεν Γκάντερ, συγγραφέας και δημιουργός της μίνι σειράς ντοκιμαντέρ Jensplaining προσφέρει επιστημονικά δεδομένα καταρρίπτοντας μύθους, προκαταλήψεις και πατριαρχικά στερεότυπα. Δεν είναι εύκολη δουλειά κι ευτυχώς μια γιατρός ανέλαβε να την κάνει.

Για ποιον το έγραψε το βιβλίο της; Για κάθε γυναίκα που έχει ακούσει από κάποιον ότι είναι πολύ υγρή, πολύ στεγνή, πολύ σφιχτή και πολύ ανοιχτή. Ότι έχει πολύ αίμα και μυρίζει. Γιατί το έγραψε; Γιατί κορίτσια μου όσο πιο ενημερωμένες είμαστε για το αιδοίο (και για όλα) τόσο πιο δυνατές βγαίνουμε στην κοινωνία.

Γιατί βαρέθηκε να ακούει τις εμμονές της πατριαρχικής κοινωνίας με την αγνότητα και την καθαρότητα του αναπαραγωγικού συστήματος. Γιατί γνωρίζει ότι η αξία μιας γυναίκας δεν κρίνεται από τον αριθμό των παιδιών που γεννά. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σου λέει; Το αιδοίο σου είναι πολυεργαλείο. Και το σημαντικότερο όργανο για την σεξουαλική σου ηδονή. Αλλά παραμελείται συχνά γιατί – μάντεψε- για κάποιο λόγο η σεξουαλική ικανοποίηση των γυναικών τρομάζει. Ειδικά όταν η ιατρική επιστήμη ήταν ανδροκρατούμενη και επικρατούσε μια φαλλοκεντρική θεώρηση της γυναικείας σεξουαλικότητας. Ναι, έχω διαβάσει και Φρόιντ. Θεωρούσε ασήμαντη την κλειτορίδα. Μισογύνης ή όχι, αυτά πίστευε ο άνθρωπος.

Αλλά τότε εκάναν μελέτες της κλειτορίδας σε πτώματα 80χρόνων γυναικών. Κάτσε να σκεφτώ κάτι: ότι η κλειτορίδα γεμίζει αίμα αποκρινόμενη στη σεξουαλική διέγερση και μάλλον πρέπει να αναπνέει η γυναίκα. Άλλο μέγα λάθος: δεν είναι μικρογραφία του πέους.

Άλλοι μύθοι: το μήκος του κόλπου δεν σχετίζεται με το ύψος και το βάρος μιας γυναίκας. Ούτε με τον σωματότυπο.

Ας μιλήσουμε λίγο για το βιολογικό φύλο και το κοινωνικό φύλο. 2021 έχουμε. Το βιολογικό φύλο είναι δυνατόν να καθοριστεί κατά τη γέννηση ή να αλλάξει. Το δε κοινωνικό φύλο αφορά την αίσθηση του ποιος είσαι- άντρας, γυναίκα, και τα δυο ή τίποτα από τα δύο. Το 1.4 εκατομμύρια διεμφυλικών γυναικών και ανδρών στις ΗΠΑ νιώθουν αίσθημα περιθωριοποίησης και δεν τους εμπνέει εμπιστοσύνη κανένας επαγγελματίας υγείας. Επειδή αντιμετωπίζουν εμπόδια στην εξασφάλιση περίθαλψης.

View this post on Instagram

A post shared by Jen Gunter (@drjengunter)

Προχωράμε. Πώς αναζητούν πλήροφορίες οι γυναίκες για το σεξ; Πολλές ετερόφυλες από τους συντρόφους τους που είναι ημιμαθείς όσον αφορά τους μηχανισμούς του γυναικείου οργασμού. Ευχαριστημένες δηλώνουν μόνο το 49% των ετερόφυλων γυναικών και το 47% των λεσβιών από τη σεξουαλική τους ζωή. Και νιώθουν πάντα έντονη πίεση να πουν ότι το σεξ είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή τους.

Άκου τώρα τι λέει η ειδικός στο βιβλίο: Περνάμε τέσσερα λεπτά της ημέρας κάνοντας σεξ, λιγότερο χρόνο από όσο περνάμε ψωνίζοντας ή χαζεύοντας το ανοιχτό ψυγείο. Γιατί λοιπόν οι άνθρωποι κάνουν λιγότερο σεξ από όσο θα ήθελαν; Δεν επικοινωνούν αποτελεσματικά τις ανάγκες τους στον σύντροφό τους. Πχ: το 15% των έγγαμων ζευγαριών περνά και έξι μήνες χωρίς σεξουαλική επαφή.

Τι συμβαίνει με τους κολπικούς οργασμούς; Μια στις τρεις γυναίκες θα έλθει σε οργασμό με διείσδυση πέους. Οι υπόλοιπες 2 νιώθουν ότι κάτι πάει λάθος με αυτές. Και ψάχνουν να βρουν το μαγικό σημείο G που θα τις τρελάνει. Τι κάνουν μέχρι να το βρουν; Μάντεψε; Προσποιούνται.

Τι άλλο μας έκανε εντύπωση στο βιβλίο; Κανένα τρόφιμο δεν έχει τη μαγική ιδιότητα να αλλάξει τη μυρωδιά του κόλπου. Δεν υπάρχουν καλές και κακές τροφές για τον κόλπο. Ο χυμός από κράνμπερι δεν προλαμβάνει τις ουρολοιμώξεις. Να τρως 25 γραμμάρια φυτικές ίνες.

Αν ακούσεις τη φράση «για να αναπνέει ο κόλπος» βάλε τα γέλια. Δεν έχει πνεύμονες ο κόλπος σου. Δεν θέλει να πάρει τον αέρα του και δεν χρειάζεται οξυγόνο. Πες στην Γκουίνεθ Πάλτροου ότι ο κόλπος σου είναι αυτοκαθαριζόμενος και τα ατμόλουτρα βλάπτουν τα ωφέλιμα βακτήρια και τη βλεννώδη μεμβράνη. Κάντους αν θέλεις κολπίτιδα. Ιου. Μην στεγνώνεις το αιδοίο σου με πιστολάκι. Αν μπαίνεις στην εμμηνόπαυση πρέπει να χρησιμοποιήσεις ενυδατικά, λάδι καρύδας και βαζελίνη.

Τα αντισυλληπτικά χάπια δεν σε παχαίνουν. Αυτές και χιλιάδες άλλες πληροφορίες μπορείς να αποκομίσεις διαβάζοντας τη Βίβλο του Κόλπου. Που η αποστολή της Τζεν είναι να αποκτήσεις όλα τα εφόδια και να μάθεις όλες τις αλήθειες για το σώμα σου.

Back to top button