ΚΟΣΜΟΣ

Σαρωτική αντεπίθεση των Ουκρανών! Υποχωρούν οι Ρώσοι με μεγάλες απώλειες! Απελευθέρωση 20 ακόμη οικισμών ανακοίνωσε το Κίεβο!

Ο Ουκρανικός Στρατός ανακοίνωσε σήμερα το πρωί πως μέσα σε 24 ώρες ανακατέλαβε «περισσότερες από 20 τοποθεσίες», στο πλαίσιο της αντεπίθεσής του εναντίον του Ρωσικού Στρατού.

Στο σύνολο της γραμμής του μετώπου, «οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να διώξουν τον εχθρό από περισσότερες από 20 τοποθεσίες» μέσα σε 24 ώρες, ανακοίνωσε ο στρατός με την πρωινή αναφορά του.

Όπως ανέφερε στην ημερήσια ενημέρωσή του το ουκρανικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων, κατά την υποχώρησή τους τα ρωσικά στρατεύματα εγκαταλείπουν βιαστικά τις θέσεις τους και τρέχουν βαθιά στα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη ή στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αυτή η τάση συνεχίζεται.

Έτσι, την περασμένη ημέρα, οι Ρώσοι απομάκρυναν την περιουσία και τα οχήματα που είχαν κλαπεί από κατοίκους της περιοχής από τους οικισμούς Βέλικι Μπούρλουκ και Ντβουρέτσναγια στην περιοχή του Χαρκόβου και έφυγαν.

Οι ουκρανικές δυνάμεις λαμβάνουν μέτρα πλήρους ελέγχου και σταθεροποίησης στις ανακτηθείσες περιοχές.

Στην περιοχή του Λουχάνσκ, οι Ρώσοι στρατιωτικοί με τις οικογένειές τους εγκατέλειψαν την πόλη Σβάτοβο, αφήνοντας μόνο τους στρατιώτες της λεγόμενης «λαϊκής πολιτοφυλακής» από τους ντόπιους κατοίκους.

Παράλληλα, ύστερα από επιτυχείς ενέργειες που ανέλαβαν οι ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή της κατεχόμενης Χερσώνας, στα νότια, οι Ρώσοι φέρονται να υπέστησαν σημαντικές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες από το Κίεβο, η 810η ξεχωριστή ταξιαρχία του ρωσικού Σώματος Πεζοναυτών (με σημείο μόνιμης ανάπτυξης στην πόλη της Σεβαστούπολης) έχασε σχεδόν το 85% του προσωπικού της. Οι υπόλοιποι Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν εξαιρετικά χαμηλή ηθική και ψυχολογική κατάσταση, αρνούνται μαζικά να επιστρέψουν στη ζώνη μάχης, ισχυρίζεται το ουκρανικό επιτελείο.

Διεθνείς παρατηρητές επισημαίνουν ότι οι Ουκρανοί εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την απροσδόκητη αποδυνάμωση των ρωσικών δυνάμεων στα ανατολικά, καθώς Ρώσοι εστάλησαν στα νότια για να αποκρούσουν την πολυδιαφημισμένη ουκρανική αντεπίθεση στη Χερσώνα, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στην περιφέρεια του Χαρκόβου όπως ακριβώς είχε συμβεί την άνοιξη με τη ρωσική εκδίωξη από τη βόρεια Ουκρανία.

Back to top button