COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σαββατόβραδο: Η τέλεια συνταγή για κοτόπουλο αλά κρεμ με 4 μόνο υλικά!

Η Παρασκευή και το Σάββατο δεν είναι μονάχα οι μέρες που ‘όλοι’ βγαίνουν αλλά και εκείνες που μας φορτώνουν με το περισσότερο άγχος, μιας που σηματοδοτούν το τέλος της εβδομάδας.

Το Σάββατο δε, είναι και η ημέρα της φασίνας, του σουπερμάρκετ και όλων εκείνων των αγγαρειών που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Είναι λοιπόν απόλυτα φυσιολογικό το να θέλεις να απολαύσεις ένα βράδυ στο σπίτι.

Υλικά:

1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι , ή πιπέρι καγιέν
1 κ.σ. σκόρδο, σε σκόνη
600 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
50 γρ. βούτυρο
350 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα κουτάλι το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο.
Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου σε λεπτές φέτες 2 εκ., τα προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε το βούτυρο στο τηγάνι και αφήνουμε να λιώσει.
Σοτάρουμε τα φιλέτα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Αφαιρούμε τα φιλέτα από το τηγάνι και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας “ξύνουμε” απαλά τον πάτο του τηγανιού και αφήνουμε να πάρει μια βράση η κρέμα γάλακτος.
Προσθέτουμε τα φιλέτα και αφήνουμε να βράσουν για 5-6 λεπτά μέσα στην κρέμα.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ελέγχουμε τα καρυκεύματα.
Σερβίρουμε προαιρετικά με ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Back to top button