Της σύνταξης του europost.gr

Η είδηση είναι εξακριβωμένη και προέρχεται από εξαιρετικά αξιόπιστες πηγές του europost.gr: Το κυβερνητικό επιτελείο έχει εκπονήσει ήδη και εξετάζει την άμεση εφαρμογή σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση του κορωναϊού, το οποίο περιλαμβάνει άμεσο κλείσιμο γραφείων, υπηρεσιών και καταστημάτων, πλην φαρμακείων και σούπερ μάρκετς.

Το σχέδιο προβλέπει εφαρμογή μεθόδων τηλε-εργασίας, ώστε να μη συνωστίζονται οι εργαζόμενοι σε κλειστούς χώρους και ορισμό, εκ περιτροπής, ολιγάριθμου προσωπικού ασφαλείας σε όλες τις υπηρεσίες δημόσιες και ιδιωτικές.

Η εφαρμογή αυτού του σχεδίου δεν είναι εύκολη, γιατί θα νεκρώσει πλήρως την οικονομία και την αγορά, με βαρύτατες συνέπειες για την καθημερινότητα των πολιτών. Ωστόσο είναι πολύ πιθανή η εφαρμογή του, γιατί οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μετάδοση του ιού και η εξάπλωση της επιδημίας κινούνται πολύ ταχύτερα στην χώρα μας από όσο θα περίμενε κανείς!

Την κυβέρνηση τρομάζουν οι δραματικές εξελίξεις στη γειτονική μας Ιταλία, όπου χάθηκε ο έλεγχος στα πρώτα στάδια, με αποτέλεσμα την ραγδαία εξάπλωση του κορωναϊού, την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την υπερπληθώρα ασθενών, αλλά και νεκρών πολιτών. Οι αριθμοί των νεκρών από μέρα σε μέρα, στη γειτονική μας χώρα, περισσότερο παραπέμπουν σε θύματα πολέμου και πολύ λιγότερο σε θύματα ασθένειας!

Κυβερνητικοί παράγοντες στην Αθήνα, επιμένουν, στις εισηγήσεις τους προς τον Πρωθυπουργό, ότι η Ελλάδα πρέπει να προλάβει τα χειρότερα «για να μην γίνει Ιταλία!».

Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες και τα μέτρα θα γίνουν περισσότερο αυστηρά.

διαφήμιση

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα