COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

EΛΛΑΔΑTOP ΝΕΑ

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα! Κλειστά σχολεία, δεμένα πλοία, πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Χάος οι δρόμοι – Δείτε live την κίνηση
Με τεράστια υπομονή πρέπει να οπλιστούν σήμερα οι οδηγοί που θα κινηθούν στους δρόμους της Αθήνας, καθώς διαμορφώνεται εκρηκτική κατάσταση λόγω των απεργιών στα Μέσα Μεταφορά και των συγκεντρώσεων στο κέντρο της πόλης.
Από νωρίς το πρωί πολύ αυξημένη είναι η κίνηση στην έξοδο της Αθηνών – Λαμίας ( Αθηνών έως κόμβος Καλυφτάκη )από την Πέτρου Ράλλη έως Αχαρνών.
Πολύ αυξημένη η κίνηση και στην είσοδο της Αθηνών-Λαμίας(κόμβος Καλυφτάκη έως Αθηνών), από Αττική οδό έως Αχαρνών.
Μεγάλες καθυστερήσεις στην Πέτρου Ράλλη, από Θηβών έως Κηφισό στο ρεύμα προς Αθήνα.
Αυξημένη κίνηση υπάρχει και στην άνοδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας.
Σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται στην κίνηση των οχημάτων και στην άνοδο της Μεσογείων από Χαλάνδρι έως Αμπελόκηπους, στη Βασιλέως Κωνσταντίνου, στην Καλλιρρόης και στη λεωφόρο Συγγρού από το ύψος της Λαγουμιτζή.
Αυξημένη κίνηση, αλλά μικρότερες καθυστερήσεις, σε σχέση με τους προηγούμενους δρόμους θα συναντήσουν οι οδηγοί.
Στην Κατεχάκη, στο ρεύμα από Ηλιούπολη, στην άνοδο της Κηφισίας, στην κάθοδο της Βασ. Σοφίας, στην Ηλιουπόλεως και στην λεωφόρο Ποσειδώνος από Αλίμου έως Καραΐσκάκη στο ρεύμα προς Πειραιά.
Δείτε live την κίνηση στους δρόμους εδώ
Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς
Ακινητοποιημένα θα είναι τα τρόλεϊ, τα λεωφορεία και οι συρμοί στο δίκτυο της γραμμής 1 Μετρό (πρώην ΗΣΑΠ) λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισαν η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ αντίστοιχα.
Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στο μετρό (γραμμή 2 και 3) και στο τραμ συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση με στάσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, το μετρό θα λειτουργεί από 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ και το τραμ θα λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.
Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς διεκδικούν την άμεση απόσυρση των διατάξεων του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, που αφορούν τα εργασιακά και τη λειτουργία των συνδικάτων και αγωνίζονται για δημόσιες συγκοινωνίες στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου.
Απεργία προκήρυξε και η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ και καλεί όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους να συμμετέχουν μαζικά ενώ αναμένεται να υπολειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες λόγω της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ.
Η ενημέρωση θα σιγήσει σήμερα Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 12.00-15.00 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης λόγω της 3ωρης στάσης εργασίας που προκήρυξε η ΕΣΗΕΑ. Οι ενώσεις στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ δηλώνουν ότι αντιδρούν σε όλες τις προωθούμενες παρεμβάσεις της κυβέρνησης που υπονομεύουν διαλυτικά τις Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και υποβαθμίζουν καίρια τη θέση και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Λόγω της αδυναμίας που αντιμετωπίζει η «ακέφαλη» ΓΣΕΕ η οποία συνεχίζει να λειτουργεί με διορισμένη διοίκηση , να προκηρύξει απεργία, τις κινητοποιήσεις ανέλαβαν να οργανώσουν δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Πρωτοβάθμια Σωματεία.
Η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ οργανώνουν συλλαλητήριο σήμερα στις 11πμ στην πλατεία Κλαθμώνος ενώ μισή ώρα νωρίτερα στις 10.30π.μ. στα Προπύλαια τα μέλη του ΠΑΜΕ οργανώνουν τη δική τους απεργιακή συγκέντρωση.
Ωστόσο ορισμένες ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και σωματεία καθώς και η ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ αποφάσισαν να απεργήσουν στις 25-9-2019. Επίσης την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στα τραίνα συμπεριλαμβανομένου και του προαστιακού λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.
Το απεργιακό μπαράζ θα συνεχιστεί (όχι όμως συντονισμένα λόγω της ακέφαλης ΓΣΕΕ) και τις επόμενες ημέρες καθώς ορισμένες ομοσπονδίες προκήρυξαν απεργία για τις 2 Οκτωβρίου.

Χορηγούμενο
Back to top button