ΔΗΜΟΦΙΛΗΚΟΣΜΟΣ

Σε αυτήν την λαϊκή αγορά μένεις «παγάκι»… και όχι από τις τιμές!

Η πιο παγωμένη λαϊκή αγορά του κόσμου βρίσκεται στο Γιακούτσκ της Ρωσίας και τα ψώνια σ’ αυτήν μοιάζουν με… βασανιστήριο

Οι καταναλωτές που πηγαίνουν για τα ψώνια τους στην λαϊκή αγορά του Γιακούτσκ, στη Σιβηρία, δεν έχουν και πολλή όρεξη για παζάρια.
Πληροφορούνται γρήγορα τις τιμές για τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν, τα βάζουν σε σακούλες και αποχωρούν σχεδόν αμέσως για να επιστρέψουν γρήγορα στη ζεστασιά του σπιτιού τους.

Ο λόγος δεν είναι η ρωσική ιδιοσυγκρασία τους, που πολλοί θεωρούν (τελείως λανθασμένα) ότι δεν είναι ζεστή και κοινωνική. Στη συγκεκριμένη λαϊκή αγορά η θερμοκρασία είναι συνήθως -40 βαθμοί Κελσίου και οποιαδήποτε διάθεση για κουβέντες μάλλον… εξαφανίζεται όταν παγώνουν ακόμα και τα τσίνορά σου στον τσουχτερό αέρα.
Στην «πιο παγωμένη λαϊκή αγορά του κόσμου», όπως ονομάζεται ευρέως το Γιακούτσκ, οι έμποροι πωλούν μονάχα κατεψυγμένα ψάρια και κρέατα, αφού μονάχα τα συγκεκριμένα είδη επιβιώνουν σε αυτές τις θερμοκρασίες.

Σε μια περιοχή που η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει και τους -60 βαθμούς τους χειμερινούς μήνες, οι ντόπιοι έχουν μάθει να αγαπούν την παγωνιά. Μάλιστα, τέτοια εποχή, διοργανώνουν στην διάσημη λαϊκή αγορά της Σιβηρίας διάφορους διασκεδαστικούς διαγωνισμούς, που προσελκύουν πλήθος τουριστών!
Δείτε σε βίντεο πώς γίνονται τα ψώνια σε αυτήν την παράξενη αγορά

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button