COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

Σε χέρια Τούρκων και η εταιρεία «Καλλιμάνης»! Ο Ερντογάν εισβάλλει στην Ελληνική βιομηχανία και η κυβέρνηση κοιμάται!


Η Ελληνική βιομηχανία αφελληνίζεται τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης με διαφόρους ξένους επενδυτές να αγοράζουν τις Ελληνικές εταιρείες, ενώ πολλές Ελληνικές εταιρείες πηγαίνουν πλέον στο εξωτερικό και η Ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα άλλο για να το αποτρέψει αυτό εκτός από το να κοιμάται.

Στο πλαίσιο αυτό και η εταιρεία  «Καλλιμάνης», που είναι ηγέτης στην αγορά εργασίας των κατεψυγμένων θαλασσινών στην Ελλάδα  πέρασε με κάθε επισημότητα στον τουρκικό όμιλο Dardanel..

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «η δυναμική επανεκκίνηση της εταιρείας περιλαμβάνει την ανάπτυξη της μάρκας «ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ» στα κανάλια του οργανωμένου λιανεμπορίου και της μαζικής εστίασης στην Ελλάδα, τη διεύρυνση των υφιστάμενων σειρών προϊόντων με νέους κωδικούς, την είσοδο σε νέες κατηγορίες αλιευμάτων και την ανάπτυξη των εξαγωγών. Στο επίκεντρο όλων των δραστηριοτήτων παραμένει πάντα η πλήρης αξιοποίηση των υπερσύγχρονων μονάδων στο Αίγιο και η ενίσχυση της απασχόλησης και της τοπικής κοινωνίας».

Ο στόχος για «επέκταση της εξαγωγικής δραστηριότητας σε νέες αγορές είναι πρωταρχικής σπουδαιότητας, ενώ η οικονομική σταθερότητα και το μέγεθος της Dardanel αποτελεί το ιδανικό εφαλτήριο για να μετουσιωθεί η «Καλλιμάνης» σε μια παγκόσμια μάρκα, συνώνυμη με το μεράκι και την ποιότητα σε κάθε πιάτο στο οποίο θα σερβίρονται οι γεύσεις μας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η Κωνσταντίνα Καλλιμάνη, αναφέρει σχετικά: «Η επόμενη μέρα στην “Καλλιμάνης” έχει στόχο να αλλάξει τα δεδομένα στον κλάδο. H εξαγορά μας από τον όμιλο Dardanel έχει καθοριστικό ρόλο, καθώς διαθέτουν μακρόχρονη εμπειρία, ενώ παράλληλα μοιραζόμαστε κοινές φιλοδοξίες, αρχές και όραμα. Είμαστε όλοι αισιόδοξοι και ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί πάμε μπροστά, με πρώτη μας μέριμνα πάντοτε τους ανθρώπους μας στο Αίγιο, οι οποίοι μας στηρίζουν από την πρώτη μέρα».

Ο ιδρυτής της Dardanel, Niyazi Önen δήλωσε: «Στην Dardanel τρέφουμε μεγάλο σεβασμό για την εταιρεία Καλλιμάνης και τις οικογενειακές αξίες που τη χαρακτηρίζουν, καθώς είναι οι ίδιες αξίες που εμπνέουν και εμάς στα 38 χρόνια πορείας μας. Σχεδιάζοντας το μέλλον της εταιρείας KALLIMANIS είδαμε ότι μιλάμε την ίδια γλώσσα και είμαστε βέβαιοι ότι ενώνοντας τις δυνάμεις μας, εγκαινιάζουμε ένα νέο κεφάλαιο για τις διεθνείς αγορές».

Με την επικύρωση της συμφωνίας, η νέα εταιρεία θα μπορεί να ενεργοποιήσει ξανά όλες τις γραμμές παραγωγής των εγκαταστάσεων του Αιγίου, αλλά και να υλοποιήσει εκτενές επιχειρηματικό πρόγραμμα, που εκπονήθηκε από την Deloitte Greece «και θα αποτελέσει τη βάση για την επάνοδο του brand στην κορυφή της κατηγορίας».

Ποιά είναι η Τουρκική εταιρεία Dardanel

Η τουρκική εταιρεία Dardanel ιδρύθηκε το 1984 από τον Niyazi Önen, (γεννήθηκε στο Çanakkale το 1950), που σπούδασε στη Σχολή Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης και είναι και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Çanakkale Dardanelspor.

Σήμερα κοντά τέσσερις δεκαετίες μετά είναι από τους μεγαλύτερους παίκτες κονσερβοποιημένων ψαριών, κυρίως τόνου, κατεψυγμένων θαλασσινών, αλευριού ψαριών, κονσερβοποιημένων και κατεψυγμένων φρούτων και λαχανικών, κατεψυγμένων έτοιμων τροφίμων, τροφών για κατοικίδια, κ.ά. στην γείτονα. Επίσης ασχολείται με τη διαχείριση ολοκληρωμένων εγκαταστάσεων αποθήκευσης και συσκευασίας, διαθέτει εργοστάσιο στο Çanakkale στο οποίο απασχολούνται 1.000 γυναίκες και εισήλθε και στον κλάδο της εστίασης με το σήμα Dardenia.

Σύμφωνα με την οικογένεια Önen, η Dardanel που αγοράζει ετησίως 25.000 τόνους ψάρια τα οποία επεξεργάζεται, ελέγχει μερίδιο 60% στην επώνυμη αγορά κονσερβοποιημένων ψαριών στην Τουρκία και την τελευταία πενταετία ο όμιλος Dardanel, έχει αυξήσει τις πωλήσεις του κατά 30%. Εκτός από τον Niyazi Önen στην εταιρεία ενεργό ρόλο έχουν ο 31 ετών γιός του Mehmet Önen που είναι διευθύνων σύμβουλος και στην κόρη του Ayşe Önen.

Back to top button