Υπό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στον Μαρκόπουλο έπειτα από 3,5 ώρες σκληρής προσπάθειας των πυροσβεστών.

Η φωτιά στο Μαρκόπουλο ξέσπασε πίσω από το Δημοτικό στάδιο, σε περιοχή με ξερά χόρτα, λάστιχα και σκουπίδια.

«Ύστερα από σχεδόν 3,5 ώρες προσπαθειών των πυροσβεστών, αυτή τη στιγμή η φωτιά κοντεύει να σβήσει», δήλωσε ο δήμαρχος Μαρκοπούλου, Σωτήρης Μεθενίτης στο ΘΕΜΑ 104,6, ενώ ανέφερε ότι η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό.

«Υπάρχουν ευρήματα τα οποία είναι τραγικά» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Το πρώτο είναι ότι η σύμφωνη γνώμη όλων των αξιωματικών της Πυροσβεστικής είναι ότι πρόκειται για εμπρησμό. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 2 το μεσημέρι σε έναν ανοιχτό χόρο και ενώ έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Είναι αδύνατο σε εκείνο το σημείο να έχει δημιουργηθεί φωτιά από οποιονδήποτε άλλον λόγο. Το πρώτο λοιπόν, είναι ότι έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που μισεί την περιοχή και τους ανθρώπους της και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή πολλών ανθρώπων».

Τέλος, ο δήμαρχος Μαρκοπούλου ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην άμεση κατάσβεση της φωτιάς.

Πυρκαγιά και στην Καστρίτσα Ιωαννίνων

Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη μία πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Καστρίτσα Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεση της φωτίας στο σημείο επιχειρούν 47 πυροσβέστες, 8 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 2 υδροφόρες ΟΤΑ, 2 PZL και ένα ελικόπτερο.

Υπό έλεγχο η φωτιά στα Μέγαρα – Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Κοσμηρά και Μυτιλήνη

Υπο έλεγχο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε μέσα σε κατοικημένη περιοχή, στις 13:15 στον οικισμό Αγ. Τριάδα στα Μέγαρα.

Η φωτιά σύμφωνα με την πυροσβεστική, έκαψε χορτολιβαδική έκταση, αλλά επειδή ήταν εντός του αστικού ιστού κινητοποιήθηκαν άμεσα και επιχείρησαν για την κατάσβεσή της 51 πυροσβέστες με 19 οχήματα, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), 1 τμήμα πεζοπόρο καθώς και δύο ελικόπτερα.

Επίσης στην περιοχή μετέβη εσπευσμένα ο γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, για τον συντονισμό των δυνάμεων που επιχειρούν.

«Η φωτιά είναι μέσα στον οικισμό της Αγίας Τριάδας. Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση τόσο από την Πυροσβεστική, αλλά και από το δήμο και ελπίζουμε ότι τις επόμενες ώρες θα τεθεί υπό έλεγχο», είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Μεγάρων Γρηγόρης Σταμούλης.

Μάλιστα, επισήμανε ότι οι κάτοικοι προς το παρόν αντιδρούν αρνητικά για να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τις ενημερώσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά στα Ιωάννινα που ξέσπασε νωρίτερα σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Κοσμηρά, έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Στο σημείο επιχείρησαν 28 πυροσβέστες, 10 οχήματα & 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα.

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί και η πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτική έκταση στην περιοχή Νησέλια Μυτιλήνης. Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες, 5 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα και 2 Α/Φ PZL.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα