COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

STORIES

‘Σεισμός’: Στο φως ο άγνωστος ‘γάμος’ του Γιάννη Πάριου με κορυφαία τραγουδίστρια!

Ο Γιάννης Πάριος έχει “χτίσει” μια σπουδαία καριέρα στο χώρο της μουσικής. Με την μοναδική του φωνή έχει χαρίσει στο κοινό του τεράστιες επιτυχίες οι οποίες ακούγονται μέχρι και σήμερα. Έχει επίσης συνεργαστεί και με μεγάλα ονόματα του χώρο. Ανάμεσα τους και η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί στην τηλεοπτική σειρά “Οι παλιοί μας φίλοι”, όπου τραγούδησαν το «Σβήσε το φως να κοιμηθούμε». Για τις ανάγκες λοιπόν της σκηνής έπρεπε να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας.

Ο γάμος τους λοιπόν ήταν τηλεοπτικός και τραγουδώντας νύφη και γαμπρός μας ταξίδεψαν με τις φωνές τους.

Η φωτογραφία Πάριου – Αρβανιτάκη από το γάμο
«Μία φορά έχω παντρέψει ανθρώπους στη ζωή μου και η κουμπαριά είναι αυτή που βλέπετε εδώ. Γιάννης Πάριος – Ελευθερία Αρβανιτάκη. Φυσικά κουμπαριά τηλεοπτική. Ήταν το 1989 που με τον Κώστα Αυγέρη ετοιμάζαμε για τη σειρά Οι παλιοί μας φίλοι, το αφιέρωμα στο στιχουργό Χαράλαμπο Βασιλειάδη ή Τσάντα. Πολλά τα ωραία του τραγούδια κι ανάμεσά τους, σε μουσική Γιάννη Παπαϊωάννου, εκείνο που έλεγε «Κόφ’το γαζί μην το τραβούμε, σβήσε το φως να κοιμηθούμε».

Η Σωτηρία Μπέλλου και ο Στελλάκης Περπινιάδης το είχαν πρωτοτραγουδήσει το 1948, αργότερα το ηχογράφησε και η Πόλυ Πάνου. Ως δηλωμένος εχθρός του γάμου, πάντα αυτό το τραγούδι το ξεχώριζα. Και είπα να το βάλουμε στην εκπομπή, όχι όμως ως ένα απλό τραγούδι αλλά ως σχόλιο για την υποκρισία και το ψέμα ενός θεσμού, που τις νομικές του δεσμεύσεις και συνέπειες τις είχα διδαχθεί στο Πανεπιστήμιο στο μάθημα του Οικογενειακού Δικαίου, παράλληλα με τα παραδείγματα που μού έδινε η ίδια η ζωή.

Φαντάστηκα λοιπόν το σενάριο της εκπομπής να προχωράει έτσι: η Αρλέτα, που μόλις έχει πει ένα δικό της ανέκδοτο τραγούδι για τον Τσάντα βλέπει στην απέναντι πολυκατοικία ένα ζευγάρι να τσακώνεται άγρια πίσω απ’τη μπαλκονόπορτα. Ο Κώστας Αυγέρης και η Κατερίνα Κατωτάκη το υποδύονται. Και να που πριν καλά-καλά τελειώσει ο καυγάς τους, εμείς μεταφερόμαστε στον Εθνικό Κήπο, όπου έχει στηθεί ένα γαμήλιο μεσημεριανό τραπέζι με φίλους και συγγενείς και με το ερωτευμένο νιόπαντρο ζευγάρι να ξεκινά τον έγγαμο βίο τραγουδώντας: «Μού’χεις ζαλίσει το κεφάλι, πάψε τη γκρίνια τη μεγάλη, σαν ξημερώσει θα τα πούμε, σβήσε το φως να κοιμηθούμε».

Με πολύ χιούμορ και εντελώς ακομπλεξάριστοι, η Ελευθερία και ο Γιάννης ντύθηκαν νύφη και γαμπρός για τη σκηνή και πριν αρχίσει το γύρισμα, βγάλαμε και τη σχετική αναμνηστική φωτογραφία. Το τραγούδι το κρατάμε για προσεχή ανάρτηση», είχε γράψει.

Η πρώτη πραγματική σύζυγος του Πάριου
Την οικογένεια του Γιάννη Πάριου τη γνωρίζουμε πολύ καλά μέσα από τον ίδιο αλλά και μέσα από τις δράσεις των γιών του. Ωστόσο εκείνη που δε γνωρίζουμε καθόλου είναι την πρώτη του σύζυγο και μητέρα του Χάρη Βαρθακούρη.

Αξίζει να αναφερθεί εδώ πως από τον πρώτο γάμο του τεράστιου Γιάννη Πάριου με την Ντίνα Μαρκοπούλου, αποκτήθηκαν 2 παιδιά, ένα εκ των οποίων είναι ο Χάρης Βαρθακούρης, ενώ από τον δεύτερο γάμο του με τη Σοφία Αλιμπέρτη έχει αποκτήσει τον Μιχαήλ και Νίκο Βαρθακούρη (δείτε εδώ που βρέθηκαν όλοι μαζί με την Σοφία).

Οι σχέσεις των αδερφών είναι πολύ δεμένη καθώς ο ένας στηρίζει τον άλλον στα καλλιτεχνικά του βήματα. Ο Χάρης δε, ως μεγαλύτερος, είναι στα φώτα της δημοσιότητας περισσότερα χρόνια, κυρίως λόγω της καριέρας του στο τραγούδι! Η φωνή του Χάρη είναι κατα κοινή ομολογία εξαιρετική, όπως και οι γνώσεις του για τη μουσική, τόσο καλές που δυσκολεύεται να ακούει τον πατέρα του…αφού κάνει λάθη όπως έχει δηλώσει (δείτε τι είπε).

Back to top button