COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

‘Σεισμός’ στο Μέγαρο Μαξίμου: Μετά την παρέμβαση Καραμανλή έτοιμος να ρίξει ‘ρουκέτες’ και ο Σαμαράς! Τι λένε οι πολίτες για τις υποκλοπές και τα σημαντικά προβλήματα της χώρας;


Η ομιλία Καραμανλή στα Ανώγεια και τα μηνύματα που εστάλησαν προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανέβασαν ακόμη περισσότερο την ένταση στο εσωτερικό της ΝΔ, αυξάνοντας επίσης και την πίεση προς τον πρωθυπουργό.

Μάλιστα, υπάρχουν και φωνές που θεωρούν ότι η παρέμβαση Καραμανλή δεν θα είναι μοναδική, όσον αφορά πρώην πρωθυπουργό, σχετικά με τα τεκταινόμενα. Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα antinews.gr, που εκφράζει θέσεις ακροδεξιά της ΝΔ, αναφέρει ότι λίαν συντόμως θα παρέμβει και ο Αντώνης Σαμαράς, γεγονός που θα δυναμιτίσει ακόμη περισσότερο το κλίμα στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

«Πάντως, οι πανικόβλητες αντιδράσεις του Μαξίμου (διαρροές με μπηχτές και σκαιότατες επιθέσεις από φιλοκυβερνητικά μέσα), έδειξαν ότι Καραμανλής-Μητσοτάκης δε δύνανται πια να συγκατοικήσουν στον ίδιο χώρο. Φανταστείτε πόσο θα επιβαρυνθεί το όλο κλίμα, όταν θα παρεμβεί κι ο Σαμαράς (σύντομα λένε οι πληροφορίες μας). Και φανταστείτε επίσης, πόσο θα επηρεάσει η ρήξη Καραμανλή-Σαμαρά με Μητσοτάκη το εκλογικό αποτέλεσμα», αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα του antinews.gr με τίτλο «Παρέμβαση Καραμανλή για υποκλοπές: Η αρχή του τέλους του Μητσοτάκη;», το οποίο μάλιστα συνοδεύεται από μία άκρως περιγραφική φωτογραφία με τη σήμανση «Exit».

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται επίσης με νόημα ότι ο πρωθυπουργός «θα πρέπει να κατανοήσει ότι πλέον θεωρείται ξένο σώμα στη ΝΔ» και πως «αν συνεχίσει να λειτουργεί εμμονικά, βαυκαλιζόμενος ότι στο τέλος θα πείσει τον λαό ότι δεν ευθύνεται για την ολοκληρωτική κατρακύλα που βιώνει η χώρα επί διακυβέρνησής του, η βλάβη που θα υποστεί η παράταξη θα είναι ανήκεστος. Συνεπώς, για να αποφευχθεί το μοιραίο, αποτελεί μονόδρομο η αυτονόητη για την περίσταση πράξη. Ήτοι, η παραίτηση».

Πιο ξεκάθαρα δεν μπορούσαν να τεθούν τα μηνύματα από την «ακροδεξιά πολυκατοικία» προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη…

Τι λένε οι πολίτες για τις υποκλοπές και τα ;

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη δείχνουν ως βασικό υπεύθυνο για το σκάνδαλο των υποκλοπών, που εκθέτει διεθνώς την χώρα και την κυβέρνηση, οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία, σύμφωνα και με τη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega, ενώ εμφανής γίνεται και η υποχώρηση του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο καταγράφει σημαντική διαρροή ψηφοφόρων στα ακροδεξιά του.

Eιδικότερα, το 61% των πολιτών πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης γνώριζε για την παρακολούθηση του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ μόλις το 28% έχει την πεποίθηση πως πρόκειται για μεμονωμένο λάθος, γεγονός που πιστοποιεί την πλήρη απαξίωση του πρωθυπουργού στα μάτια της μεγαλύτερης μερίδας της κοινωνίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ανά γενιές, οι ηλικίες 26-41 (millenians) σε ποσοστό 71% δεν πιστεύουν τον πρωθυπουργό, ενώ ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα της Generation Z (17-25) με ποσοστό 66%.

Αξιολογώντας συνολικά την κυβέρνηση, το 56% την κρίνει αρνητικά και το 35% θετικά. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός αξιολογείται αρνητικά από το 54% και θετικά από το 38%.

Ως σημαντικότερο πρόβλημα αυτή την εποχή οι Ελληνες κρίνουν ότι είναι η οικονομία, μαζί με την ακρίβεια, με ποσοστό 27%. Ακολουθεί η ενεργειακή κρίση με 13%, από μόλις 3% τον Ιούνιο (μεγάλη αύξηση), η ανεργία με 7%, η εξωτερική πολιτική και ο πόλεμος με 7% και οι πολιτικοί – πολιτικό σύστημα με 5%,

Τέλος, σε ό,τι αφορά το αν πρέπει να πάμε σε πρόωρες εκλογές ή όχι, το 58% λέει ότι η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τη θητεία της και το 39% ότι πρέπει να στηθούν κάλπες.

Back to top button