COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

STORIES

‘Σεισμός’: Ο ‘νταραβεριτζής’ που μοίραζε βίλες σε καταπατημένες εκτάσεις σε Φιλοθέη και Ψυχικό σε ‘εκλεκτούς’ φίλους του, τα ανταλλάγματα και το δικαστικό βατερλό!


Μια απίστευτη ιστορία καταπάτησης από ιδιώτες μιας έκτασης-φιλέτο στους Δήμους Ψυχικού και Φιλοθέης, έληξε μετά από… 34 (!) χρόνια δικών και αφού η αντίδικος εταιρεία ΚΕΚΡΩΨ ΑΕ είχε κτίσει και είχε διαθέσει σε πολλούς επώνυμους Έλληνες (μεταξύ των οποίων και φιλοκυβερνητικούς εκδότες) έναντι εξαιρετικά χαμηλού τιμήματος, ουσιαστικά ως δώρο, πολυτελείς βίλες ή οικίες!

Προκαλούσε μάλιστα εντύπωση ότι τύπος που δεν είχαν μαντήλι να κλάψει, παρά μόνο κάτι λαθρόβια ΜΜΕ, βρέθηκε με πολυτελές διαμέρισμα στην περιοχή, το οποίο όμως δεν εμφανιζόταν πουθενά στο πόθεν έσχες του, ούτε φυσικά μπορούσε να δικαιολογήσει την ύπαρξη του.

Πως είναι δυνατόν ένας καταδικασμένος για πλήθος αδικημάτων διά του τύπου, να βρίσκεται με τέτοιο ακίνητο μέσα στην χλιδή, είναι κάτι που προφανώς θα μάθουμε λίαν συντόμως αφού μετά την δικαστική εξέλιξη, όντως ο «τζάμπας πέθανε».

Ακόμα χειρότερα, επειδή τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν έρχεται δωρεάν, αναμένεται να δούμε τι «υποσχέσεις» είχε δώσει ο συγκεκριμένος τύπος αναφορικά με την δικαστική εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης. Το πιθανότερο είναι μετά την πτώση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα στόματα και ο απατεώνας νταραβεριτζής να βρεθεί στο εδώλιο για την συγκεκριμένη υπόθεση και όχι μόνο.

Άλλωστε, οι δεσμεύσεις που είχε εγγυηθεί με αντάλλαγμα την έκπτωση, περιελάμβαναν και επαφές με πολιτικά πρόσωπα που θα βοηθούσαν στην ευνοϊκή εξέλιξη της υπόθεσης, πράγμα που όμως δεν έγινε. Εκεί είναι που θα ακουστεί και το «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων». Αν και στην συγκεκριμένη περίπτωση, στην ίδια φυλή ανήκουν, όσοι συναγελάστηκαν μαζί του, άσχετα εαν εσχάτως κάνουν ότι δεν τον γνωρίζουν…

Όταν μάλιστα έρθει η ώρα να πληρωθούν τα πρόστιμα από τις οφσόρ, λόγω αυθαίρετης δόμησης, τότε θα γίνει το μεγάλο πανηγύρι…

Αν και συγκριτικά με τις άλλες σοβαρές υποθέσεις που πρόκειται να ανοίξουν για τον «γίγαντα», αυτή θα μοιάζει με πταίσμα.

Ο αγώνας δόθηκε στην τελευταία φάση του από τον δήμαρχο Δημήτρη Γαλάνη, ο οποίος παρά τα ηχηρά ονόματα των ιδιοκτητών των βιλών δεν δίστασε να επιμείνει στην εφαρμογή του νόμου προς όφελος των δημοτών.

Την δικαστική νίκη την «πιστώνεται» ο νομικός Μιχάλης Δημητρακοπουλος,πληρεξούσιος δικηγόρος του Δήμου Ψυχικού – Φιλοθέης που έδωσε σκληρή μάχη σε όλα τα επίπεδα.

Βάσει υπ’ αριθμ. 747/2022 απόφασης του Αρείου Πάγου (Γ’ Πολιτικό Τμήμα), η οποία, δικάζοντας κατ’ ουσίαν την έφεση του Ελληνικού Δημοσίου, δέχθηκε αυτήν και έκρινε αμετάκλητα έπειτα από έναν δικαστικό μαραθώνιο διάρκειας 34 ετών ότι «το ενάγον Ελληνικό Δημόσιο είναι κύριο της επίδικης εδαφικής εκτάσεως, εμβαδού 242,25 στρεμμάτων, που βρίσκεται στον Δήμο Ψυχικού – Φιλοθέης, θέση Τουρκοβούνια, το οποίο είναι εκτός σχεδίου πόλεως».

Επιπλέον διέταξε την απόδοση της ως άνω έκτασης στο Ελληνικό Δημόσιο.

Η υπόθεση αφορά στην από 15 Δεκεμβρίου 1988 διεκδικητική αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου κατά της εταιρείας ΚΕΚΡΩΨ ΑΕ για έκταση 300 στρεμμάτων (292 κατά νεότερη καταμέτρηση) ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Η ως άνω έκταση βρίσκεται στον Δήμο Παλαιού Ψυχικού, στη θέση «Τουρκοβούνια», εκτός σχεδίου πόλεως.

Στην περιοχή κτίστηκαν πολυτελείς βίλες, ορισμένες από τις οποίες διατέθηκαν σε τιμή διαμερίσματος δύο δωματίων σε «φίλους» και «συνεργάτες» της εταιρείας και οι οποίες βίλες είναι πλέον «στον αέρα» ως αυθαίρετα κτίσματα, αφού η έκταση επί της οποίας οικοδομήθηκαν είναι εκτός σχεδίου πόλεως και συνεπώς είναι άκυρες οι οικοδομικές άδειες!

Θα έχει πραγματικά ενδιαφέρον να μάθουμε ποιοι και σε ποιες τιμές απέκτησαν εκείνο που μέχρι την δημοσίευση της απόφασης από τον Άρειο Πάγο ήταν «χρυσάφι» που εν τέλει βέβαια αποδείχθηκε «άνθρακας».

Back to top button