ΚΟΣΜΟΣ

Σφοδρή επίθεση των Ουκρανών στο Ντονμπάς – Εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες και από τις δύο πλευρές!

Μεγάλη επίθεση των Ουκρανών στην περιοχή του Ντονμπάς (Kupyansk και Kuzemovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ) συνετρίβη από το ρωσικό πυροβολικό που έκανε χρήση και εμπρηστικών όπλων υποστήριξης Tos-1.

Συνολικά σκοτώθηκαν περί τους 11ο Ουκρανούς (τότε σωρούς περισυνέλλεξαν οι Ρώσοι) ενώ καταστράφηκαν μία ίλη αρμάτων και ένας λόχος με ΤΟΜΑ BMP-1 /-2

H συγκεκριμένη επίθεση έγινε σε συνδυασμό με επιχείρηση στην Krasnoliman (οικισμός Chervonopopovka) στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ που αναχαιτίστηκε και αυτή.

Εκεί χάθηκαν 53 Ουκρανοί, ενώ και οι Ρώσοι είχαν συνολικά και στις δύο επιθέσεις 41 νεκρούς και 73 τραυματίες.

-Η επιχειρησιακή-τακτική και στρατιωτική αεροπορία, οι πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό έπληξαν τις θέσεις διοίκησης και ελέγχου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές των οικισμών Shevchenkovo ​​και Kupyansk, περιοχή Χάρκοβο, Dimitrovo, Ζαπορίζιε, καθώς και 83 μονάδες πυροβολικού σε θέσεις βολής, ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό σε 172 περιοχές.

Κατά τη διάρκεια της μάχης πυροβολικού στην περιοχή του χωριού Volchansk, στο Χάρκοβο, καταστράφηκε ένα σύστημα Uragan των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας καταρρίφθηκαν δύο μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στις περιοχές Goncharovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ και Nikolskoe της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Επιπλέον, δέκα ρουκέτες των συστημάτων Uragan και HIMARS αναχαιτίστηκαν στις περιοχές Strelechya, περιοχή Kharkov, Makeevka και Ilovaisk, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ.

Πυραυλικά πλήγματα υψηλής ακρίβειας των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων στην πόλη Pavlograd, στην περιοχή Dnepropetrovsk, κατέστρεψαν τις εγκαταστάσεις της αμυντικής βιομηχανίας για την παραγωγή καυσίμων και κινητήρων πυραύλων για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Στο πόλη της Ζαπορίζιε που κατέχεται από τους Ουκρανούς, κτυπήθηκαν οι εγκαταστάσεις του συγκροτήματος έρευνας και παραγωγής Iskra, το οποίο παρήγαγε ηλεκτρονικά εξαρτήματα για την επισκευή σταθμών ραντάρ των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και συστήματα MLRS.

Η επιχειρησιακή-τακτική και στρατιωτική αεροπορία, οι πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό έπληξαν το διοικητήριο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του οικισμού Naddnepryanskoye και το κέντρο επικοινωνιών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του χωριού Chernobaevka, στην Χερσώνα, καθώς και 74 μονάδες πυροβολικού σε θέσεις βολής, ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό σε 166 περιοχές.

Back to top button