ΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνει τον Νάσο Ηλιόπουλο για τo Δήμο της Αθήνας

Στο πρόσωπο του νυν υφυπουργού Εργασίας Νάσου Ηλιόπουλου ως υποψηφίου για το δήμο της Αθήνας κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα το απόγευμα,  στις 6:30 οπότε συνεδριάζει η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» αναμένονται οι τυπικές ανακοινώσεις.
Μια λύση ανάγκης αφού μια σειρά πρόσωπα εκτός ΣΥΡΙΖΑ που βολιδοσκοπήθηκαν δεν έδειξαν ενδιαφέρον, όπως ενδιαφέρον δεν υπήρχε και από τις τάξεις του κόμματος. Έτσι προέκυψε μια λύση ανάγκης, η οποία α γίνει προσπάθεια να πλασαριστεί ως «ταξικός» αντίπαλος του Κώστα Μπακογιάννη. Το παιδί της διπλανής πόρτας ενάντια στον «γαλαζοαίματο»
Ο Νάσος Ηλιόπουλος, πάντως, είναι εσωκομματικά δημοφιλής και απολαμβάνει (μεταξύ άλλων) τη στήριξη όλων των τάσεων, καθώς είναι γνωστό ότι οι «53» έχουν αλλεργία σε πάσης φύσεως ανοίγματα και δη σε πρόσωπα-αστέρες.
Ο ίδιος έχει διατελέσει γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στη νεολαία του κόμματος αλλά και στις τοπικές οργανώσεις.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός επικοινώνησε πριν μερικές μέρες με τον κ. Ηλιόπουλο και τον ενημέρωσε για την πρόθεσή του να είναι αυτός το πρόσωπο με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα ριχτεί στην εκλογική «μάχη» για την αυτοδιοίκηση.

 «Επιχείρηση» παιδί της διπλανής πόρτας

Πάντως, από την Κουμουνδούρου προσπαθούν να προωθήσουν την υποψηφιότητα Ηλιόπουλου παρουσιάζοντάς τον ως ένα νέο και αντισυμβατικό πρόσωπο, διατεινόμενοι ότι μαζί θα μπορέσει εύκολα να ταυτιστεί ο μέσος Αθηναίος.
Απώτερος στόχος είναι ο 35χρονος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανιστεί ως το αντίβαρο των υποψηφιοτήτων Μπακογιάννη-Γερουλάνου για τις οποίες στην κυβέρνηση λένε ότι «εκπροσωπούν την ελίτ της πρωτεύουσας και όχι το λαϊκό κόσμο».
Όσο για την «ατζέντα» με την οποία θα μπει στην κούρσα, δεδομένης της εμπειρίας του τόσο ως επικεφαλής του ΣΕΠΕ, όσο και στο υπουργείο εργασίας, θεωρείται βέβαιον ότι θα εστιάσει στην υπεράσπιση του κόσμου των υποβαθμισμένων συνοικιών και γενικότερα στον κόσμο της εργασίας. «Η ατζέντα τα συμπυκνώνει όλα. Και ζητήματα αυτοδιοικητικά και συνολικότερα» σχολιάζουν πηγές της Κουμουνδούρου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS

Back to top button