ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σιροπιαστό γλυκό ψυγείου με για τις απογευματινές λιγούρες

Advertisement

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με κέικ σιροπιαστό με ζαχαρούχο γάλα. Θα τρώτε και δε θα χορταίνετε! Άπαιχτη η γεύση του!

 

Σιροπιαστό γλυκό ψυγείου με για τις απογευματινές λιγούρες

Υλικά

Για το κέικ

Advertisement

400 γρ. Φαρίνα
100 γρ. Κακάο
400 γρ. Ζάχαρη
650 ml γάλα φρέσκο
250 ml ηλιέλαιο
2 βανίλιες
3 αυγά
1 κ.γ. κοφτή, αλάτι
Για το γλάσο σιροπιάσματος

2 κουτιά ζαχαρούχο
250 κουβερτούρα γάλακτος
Για την σαντιγί

2 φακ. garni
500 ml γάλα φρέσκο παγωμένο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το κέικ μαζί σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε το μείγμα μας, που είναι αρκετά αραιό, σε ένα πυρέξ που έχουμε λαδώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 45 λεπτά στον αέρα.
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το ζαχαρούχο και ρίχνουμε την κουβερτούρα ανακατεύοντας συνέχεια για να λιώσει.
Χτυπάμε το περιεχόμενο των φακέλων με το γάλα για 5 λεπτά μέχρι να σφίξει η σαντιγί μας.
Την βάζουμε στο ψυγείο.
Μόλις γίνει το κέικ το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
Ανοίγουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια του με το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας.
Ρίχνουμε το σοκολατένιο γλάσο που είναι ζεστό και το αφήνουμε στην άκρη.
Μετά από κάνα μισάωρο το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Τέλος ρίχνουμε την σαντιγί, πασπαλίζουμε με τρίμματα κουβερτούρας και το διατηρούμε στο ψυγείο.


Advertisement

Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button