COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

Σκάνδαλο μεγατόνων στο ΓΕΣ: Έρχεται ξεπούλημα των Απορρήτων και της Εθνικής Άμυνας σε ιδιωτικές εταιρίες; Γιατί οδηγούν σε διάλυση την Πληροφορική του Στρατού;


Σύμφωνα με έγκυρες πηγές από το ΓΕΣ, από το καλοκαίρι του 2022 ξεκίνησαν ενέργειες που αποσκοπούν στη διάλυση της Πληροφορικής του Στρατού και στην ενσωμάτωσή της σε ένα νεοσύστατο όπλο, μαζί με τις Διαβιβάσεις.

Φυσικά, κανείς δε μιλάει δημόσια για την ουσία του θέματος, και όσοι προσπάθησαν φιμώθηκαν, καθώς κεκαλυμμένα παρουσιάζεται σαν μία απλή οργανωτική αλλαγή, χωρίς οικονομικό κόστος και αντίκτυπο στην Εθνική μας άμυνα!

Έχει πολύ «ψωμί», όμως, η υπόθεση…

Εν έτει 2023, αν και περιττό, θα αναφέρουμε ότι όλες οι διαδικασίες και απόρρητες πληροφορίες του Στρατού (αλληλογραφία, σχέδια πολεμικής περιόδου, στοιχεία προσωπικού κλπ) είναι πλήρως μηχανογραφημένες με τη χρήση των ιδιόκτητων συστημάτων που αναπτύσσει και συντηρεί η Πληροφορική του Στρατού.

Έτσι λοιπόν, το επακόλουθο αυτής της «οργανωτικής αλλαγής» είναι ότι ο αριθμός των στελεχών της πληροφορικής θα μειωθεί δραματικά, καθώς οι συνθήκες και όροι της ενσωμάτωσης, καταστρατηγούν τα εργασιακά κεκτημένα τους και οδηγούν σε σωρεία παραιτήσεων, που είναι ήδη σε εξέλιξη. Επιπλέον, «παγώνει» η διαδικασία εισαγωγής νέων στελεχών. Καλομελετημένο και σχεδιασμένο το τρίπτυχο Εκφύλιση-Αποδεκατισμός-Κατάργηση της πληροφορικής, θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος.

Ακολούθως, όλα τα project (ΑΠΟΡΡΗΤΑ και μη) που αναπτύσσει και συντηρεί ο Στρατός δωρεάν, αναγκαστικά τότε, θα κληθούν να τα αναλάβουν ιδιώτες με διόλου ευκαταφρόνητα ποσά. Να τονίσουμε ότι το έργο της Πληροφορικής του Στρατού αποτιμάται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Αφήνοντας όμως στην άκρη το οικονομικό που θα επιβαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο, ας συνειδητοποιήσουμε ότι θα δοθεί πρόσβαση σε στρατιωτικά μυστικά όπως: θέσεις μονάδων και στρατευμάτων, πολεμικά σχέδια, προσωπικά δεδομένα όλου του προσωπικού, ακόμα και οι ιατρικοί τους φάκελοι(!) σε ιδιωτικές εταιρίες αγνώστων συμφερόντων και επαφών με τους γείτονές μας στα ανατολικά του Αιγαίου.

Μέχρι τώρα ο κ. Φλώρος είχε κτίσει την εικόνα του σκληροτράχηλου καταδρομέα αξιωματικού και «μέγα στρατηλάτη». Εικόνα η οποία, εκ των ενεργειών του κρίνοντας, καθώς αυτός αποτελεί τον πρωτεργάτη του εν λόγω εγχειρήματος, αποδομείται στο βωμό αγνώστων σκοπιμοτήτων. «Περίεργη κίνηση στη δύση της καριέρας του», θα σκεφτόταν κάποιος κακοπροαίρετος.

Και ρωτάμε:

– Οι κ.κ Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Αρχηγός ΓΕΕΘΑ δεν ‘βλέπουν’ το τι έρχεται; Ούτε τα επιτελεία τους;

– Ο κ. Υπουργός είναι ενήμερος για όσα συμβαίνουν «κάτω από το τραπέζι» και τα φυσικά επακόλουθα των ειλημμένων του αποφάσεων;

– Ο καινούργιος Αρχηγός του ΓΕΣ είναι ενήμερος για τη βαρύτητα και τις συνέπειες του θέματος ή υπογράφει άκριτα όποιο έγγραφο του προωθείται;

– Δεδομένων των σχέσεών μας με τη γείτονα χώρα, πως αιτιολογείται αυτή η άκρως επικίνδυνη και αυτοκαταστροφική ενέργεια;

– Δεν έχουμε αρκετούς νεκρούς και στην ειρήνη;

Στον κ. Φλώρο δεν θα απευθυνθούμε καν, μιας και είναι γνωστή η εκκωφαντική σιωπή του όταν τα πράγματα ζορίζουν..

Back to top button