ΚΟΣΜΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σκάνδαλο μεγατόνων στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία: Η… αμαρτωλή Λεγεώνα του Χριστού στο Μεξικό, που βίαζε ανήλικα για… χρόνια!

Σκάνδαλο μεγατόνων στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία καθώς ιερείς κακοποιούσαν σεξουαλικά επί χρόνια δεκάδες ανηλίκους.
Τουλάχιστον 175 ανήλικοι έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από μέλη της «Λεγεώνας του Χριστού» από το 1941 ως το 2019, κυρίως από τον ιδρυτή του καθολικού τάγματος, τον Μεξικανό Μαρσιάλ Μασιέλ, σύμφωνα με εσωτερική έρευνα που δόθηκε το Σάββατο στη δημοσιότητα.
Όπως αναφέρει το BBC, τις κακοποιήσεις διέπραξαν 33 ιερωμένοι, ενώ ο ίδιος ο Μασιέλ βίασε 60 ανήλικους, αναφέρει η έρευνα που αφορά την περίοδο από την ίδρυση της Λεγεώνας του Χριστού το 1941 έως τις 16 Δεκεμβρίου 2019 και συντάχθηκε από επιτροπή που συστάθηκε τον Ιούνιο από τον υπεύθυνο του τάγματος Εντουάρντο Ρόμπλες-Γκιλ.
Η έρευνα βλέπει το φως της δημοσιότητας λίγες ημέρες αφότου ο Πάπας Φραγκίσκος, που έχει αναγάγει την καταπολέμηση των σεξουαλικών κακοποιήσεων στην καθολική εκκλησία σε προτεραιότητα, ανακοίνωσε ότι καταργεί το απόρρητο που κάλυπτε τις υποθέσεις παιδεραστίας μεταξύ των ιερωμένων.
«Στη μεγάλη τους πλειονότητα τα θύματα ήταν ηλικίας 11 με 16 ετών», αναφέρει η έκθεση.
Το θρησκευτικό τάγμα που ιδρύθηκε από τον Μασιέλ αναφέρει ότι προχωρά σε μια διαδικασία «επανόρθωσης και συμφιλίωσης» με 45 θύματα, αναγνωρίζοντας ότι αυτή πρέπει να επεκταθεί και σε άλλα.
Η εσωτερική έκθεση αναφέρει ότι 18 από τους 33 ιερωμένους που διέπραξαν τις κακοποιήσεις εξακολουθούν να είναι ενεργοί, όμως διευκρινίζει ότι τα καθήκοντά τους δεν είναι δημόσια και δεν έρχονται σε επαφή με ανήλικους.
Από τους 33 ιερωμένους, οι 14 ήταν οι ίδιοι θύματα μελών της Λεγεώνας του Χριστού, κάτι που αποκαλύπτει την ύπαρξη «μιας αλυσίδας κακοποιήσεων» όπου «το θύμα γίνεται θύτης».
«Πιθανόν να υπάρχουν περισσότερες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης από αυτές που καταγράφει η έκθεση και για τον λόγο αυτό τα στοιχεία θα πρέπει να επικαιροποιούνται τακτικά», επισημαίνεται στην έκθεση.
Η «Λεγεώνα του Χριστού», που διαθέτει πολλά εκπαιδευτικά κέντρα σε διάφορες χώρες, έχει πάρει αποστάσεις από τον ιδρυτή της ο οποίος κάποτε ήταν προστατευόμενος του Βατικανού προτού χάσει την αξιοπιστία του.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button