Χωρίς κατηγορία

Σκάνδαλο υποκλοπών: Έτσι αποκαλύφθηκαν τα ονόματα που παρακολουθούσε η ΕΥΠ – Το αίτημα Τσίπρα στην ΑΔΑΕ

Απάντηση στο ερώτημα πως ήξερε τα ονόματα όσων παρακολουθούνταν έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την συνεδρίαση της Βουλής. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιοποίησε το αίτημα που είχε στείλει στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο τον Δεκέμβριο. Στην επιστολή Τσίπρα στις 27 Δεκεμβρίου περιλαμβάνονταν τα 6 ονόματα και οι αριθμοί των τηλεφώνων τους. Έτσι όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε την απάντηση της ΑΔΑΕ αρκούσε μία απλή αντιπαραβολή για την ταυτοποίηση των ονομάτων και των αριθμών που παρακολουθούσε η ΕΥΠ!

Η επιστολή Τσίπρα στην ΑΔΑΕ

«Για την αξιοθρήνητη προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη ακόμα και σήμερα να πείσει πως τα ονόματα των 6 παρακολουθούμενων (Χατζηδάκη, Φλώρου, Λαλούση, Διακόπουλου, Λάγιου και Αλεξόπουλου) δεν τα γνώριζε και δεν ήταν στην απαντητική επιστολή του κ. Ράμμου, επισυνάπτουμε το επίσημο αίτημα που είχε υποβάλλει ο κ. Τσίπρας στον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ», σημειώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν: «σε αυτό απάντησε ο κ. Ράμμος, επιβεβαιώνοντας πως και τα 6 πρόσωπα, για τα οποία έκανε αίτηση ο κ. Τσίπρας, δηλαδή «Υπουργός και πέντε ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων» βρίσκονταν σε επίσημη παρακολούθηση από την ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη με την υπογραφή της κας Βλάχου «για λόγους εθνικής ασφαλείας, στην πρώτη περίπτωση από τον Νοέμβριο του 2020 ως τον Ιούνιο του 2021 και στη δεύτερη κατηγορία περιπτώσεων συνολικά από τον Ιούλιο του 2020 ως τον Μάιο του 2022».

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμαναν πως «με τη σημερινή θλιβερή του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την ενοχή του για το πρωτοφανές σκάνδαλο των υποκλοπών ως ο επικεφαλής, ενορχηστρωτής και εγκέφαλος του παρακράτους που εγκατέστησε στο Μέγαρο Μαξίμου. Δεν απάντησε ούτε σε ένα από τα ερωτήματα που του τέθηκαν επί τρεις μέρες και εξάντλησε την επιχειρηματολογία του σε γελοίους αντιπερισπασμούς. Και φυσικά δεν απάντησε στα αμείλικτα ερωτήματα που του έθεσε ο κ. Τσίπρας για τη σκοπιμότητα των παρακολουθήσεων της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Λάγιου και Αλεξόπουλου για τη ροή του χρήματος από τα 15 δισ. εξοπλιστικά».

Στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκαν και οι κυβερνητικοί βουλευτές. «Άλλοι για την καρέκλα τους και άλλοι γιατί εκβιάζονται από το παρακράτος Μητσοτάκη με προϊόντα υποκλοπών, σήμερα μετέτρεψαν το σκάνδαλο Μητσοτάκη σε σκάνδαλο της παράταξής τους. Το χειρότερο ωστόσο για τον αρχηγό της παρακρατικής συμμορίας, είναι ότι σήμερα όχι μόνο δεν κλείνει το κεφάλαιο «σκάνδαλο υποκλοπών», αλλά μάλλον ανοίγει ένα ακόμα μεγαλύτερο. Ο κ. Μητσοτάκης θα το πιει το ποτήρι μέχρι τέλους», υπογραμμίζουν.

Back to top button