ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σκέτη απόλαυση: Υπέροχο μπισκοτένιο σοκολατογλυκό με 3 μόνο υλικά – Εύκολη συνταγή για τέλειο γλυκό ψυγείου

Advertisement

Ετοιμαστείτε να φτιάξετε το πιο εύκολο και γευστικό γλυκό με 3 μόνο υλικά! Η συνταγή αυτή για μπισκοτένιο σοκολατογλυκό απαιτεί μόνο πραλίνα φουντουκιού, σοκολατένια μπισκότα πτι-μπερ και γιαούρτι και θα σας χαρίσει ένα γλυκό ψυγείου που λιώνει στο στόμα, χωρίς να απαιτεί ψήσιμο! Ένα γλυκό που μπορείτε να ετοιμάσετε σε ελάχιστο χρόνο, με γεύση που θα εντυπωσιάσει και τους πιο απαιτητικούς.

Σκέτη απόλαυση: Υπέροχο μπισκοτένιο σοκολατογλυκό με 3 μόνο υλικά

Υλικά:

  • 400 γρ. σοκολατένια πτι-μπερ (αλεσμένα)
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 300 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 50 γρ. επιπλέον μπισκότα (για γαρνίρισμα)

Σκέτη απόλαυση: Υπέροχο μπισκοτένιο σοκολατογλυκό με 3 μόνο υλικά

Εκτέλεση:

Advertisement
  1. Αλέστε τα μπισκότα: Ξεκινάτε αλέθοντας τα σοκολατένια πτι-μπερ και κρατάτε 50 γρ. από τα τριμμένα μπισκότα για το γαρνίρισμα.
  2. Ανακατέψτε τα υλικά: Σε ένα μπολ, ρίχνετε τα αλεσμένα μπισκότα και το στραγγιστό γιαούρτι. Ανακατεύετε καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
  3. Σχηματίστε τη βάση: Τοποθετείτε το μισό μείγμα σε τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. πάνω σε μια λαδόκολλα και το απλώνετε καλά.
  4. Προσθέστε την πραλίνα: Ρίχνετε το μισό από την πραλίνα φουντουκιού πάνω από το πρώτο στρώμα και το απλώνετε ομοιόμορφα.
  5. Συνεχίστε με το δεύτερο στρώμα: Ξεφορμάρετε και χρησιμοποιώντας το ίδιο τσέρκι, σχηματίστε έναν δεύτερο δίσκο από το υπόλοιπο μείγμα μπισκότου. Τοποθετείτε τον πάνω από την πραλίνα για να δημιουργηθεί το δεύτερο στρώμα.
  6. Πρόσθετη πραλίνα και γαρνίρισμα: Απλώνετε την υπόλοιπη πραλίνα φουντουκιού και γαρνίρετε με τα 50 γρ. τριμμένου μπισκότου που είχατε κρατήσει για το γαρνίρισμα.
  7. Ψυγείο και σερβίρισμα: Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 5 λεπτά για να σφίξει και ξεφορμάρετε. Το αποτέλεσμα είναι ένα λαχταριστό γλυκό που θα εντυπωσιάσει και θα σας μαγέψει με την τέλεια γεύση του!

Απολαύστε το χωρίς τύψεις και σερβίρετε σε κάθε περίσταση για να κλέψετε τις εντυπώσεις!


Ελένη Λαμπράκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Σπούδασε Επικοινωνία & ΜΜΕ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και κατέχει master στις Πολιτισμικές Σπουδές. Εργάζεται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο από το 2010, ενώ παρουσιάζει μουσικές ραδιοφωνικές εκπομπές και αφιερώματα από το 2013 μέχρι και σήμερα.
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button