ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σκέτος πειρασμός! Δροσερό γλυκό ψυγείου με φρούτα και γιαούρτι

Advertisement

Τώρα που έπιασαν για τα καλά οι ζέστες, θα δροσιστούμε με αυτό το γλυκό ψυγείου που ως βάση έχει μια σαντιγί με γιαούρτι. Mπορούμε να τo σερβίρουμε και ως επιδόρπιο, καθώς είναι ελαφή και δεν θα μας «βαρύνει». 

Ας δούμε πως θα φτιάξουμε ένα δροσερό γλυκό ψυγείου:

Υλικά

  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35-36% λιπαρά
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 10% λιπαρά
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 300 γρ. φρούτα εποχής (φράουλες, κεράσια, βανίλιες, ροδάκινα, βερίκοκα)
  • 5-6 κουτ. σούπας κορνφλέικς για το σερβίρισμα (προαιρετικά – θα τα παραλείψουμε αν σερβίρουμε το γλυκό σε τραπέζι)
Σκέτος πειρασμός! Δροσερό γλυκό ψυγείου με φρούτα και γιαούρτι

Διαδικασία

Advertisement
  • Για την παγωμένη κρέμα γιαούρτι και φρούτα εποχής, πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρούτα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  • Τα βάζουμε για ένα βράδυ στην κατάψυξη.
  • Την επομένη χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι και την άχνη έως ότου σχηματιστεί μια σφιχτή σαντιγί.
  • Προσθέτουμε τα κατεψυγμένα φρούτα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ (έτσι θα παγώσει και η κρέμα μας και θα τρώγεται πιο ευχάριστα).
  • Μοιράζουμε σε ατομικά μπολ ή σε ένα μεγάλο μπολ, γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με κορνφλέικς και σερβίρουμε (προτιμότερο να σερβίρουμε αμέσως, ώστε η κρέμα να είναι παγωμένη).

Διαβάστε επίσης:

Δροσερό γλυκό ψυγείου με ζελέ ανανά και κρέμα έτοιμο στο πι και φι


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button