COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σκόνη μούχλα και ψόφια έντομα στις φλοκάτες: Πως να τις καθαρίσετε και να τις πλύνετε μόνοι σας
Έχουν μαζέψει οι φλοκάτες σας σκόνη, μούχλα, λεκέδες και ψόφια έντομα; Δείτε πως να τις καθαρίσετε και να τις πλύνετε μόνοι σας στο σπίτι χωρίς να τις καταστρέψετε. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για έναν αποτελεσματικό και ανέξοδο καθαρισμό στο σπίτι.

Σκόνη, μούχλα και ψόφια έντομα στις φλοκάτες: Δεν είναι μόνο τα χαλιά που θέλουν μάζεμα αυτή την εποχή! Αν έχεις φλοκάτες, δες πώς μπορείς να τις φροντίσεις μόνη σου.

Χορηγούμενο

Δεν μπορεί, όλο και κάποια μάλλινη φλοκάτη θα είχες στρώσει φέτος τον χειμώνα! Αφού η μόδα το επίτασσε, σίγουρα θα βγήκαν από τα μπαούλα τα παλιά χνουδωτά κιλίμια της γιαγιάς για να στολίσουν μικρούς ή και μεγαλύτερους χώρους. Ωραία…

Κατά η διάρκεια του χειμώνα κ όσο έχετε στρωμένες τις φλοκάτες σας, καλό θα ήταν να τις αερίζετε και να τις τινάζετε στο μπαλκόνι σας μια μέρα με ήλιο.

Με αυτό το τρόπο βοηθάτε:

Χορηγούμενο

α. να φύγει η περίσσεια τρίχα της

β. να φύγουν τα περιττά σκουπίδια που βρίσκονται στο εσωτερικό της

γ. να αναζωογονηθεί το πέλμα της

δ. μπορείτε να τις αφήσετε για λίγη ώρα στον καθαρό αέρα να αεριστούν και να εξαλειφθούν τυχόν μικρόβια και μικροοργανισμοί.

Χορηγούμενο

Διαβάστε επίσης: Μούχλα: Για ποιους λόγους εμφανίζεται στο σπίτι και πως να την εξουδετερώσεις

Σκόνη μούχλα και ψόφια έντομα στις φλοκάτες: Πως να τις καθαρίσετε και να τις πλύνετε μόνοι σας

Και τώρα ήρθε η ώρα να τις μαζέψεις. Τι κάνεις; Με δεδομένο ότι δεν θέλεις να τις δώσεις έξω -που είναι και η εύκολη αλλά και η πιο δαπανηρή λύση- φυσικά. Η απάντηση είναι απλή: Τις πλένεις μόνη σου! Και εννοείται ότι το πλυντήριο απαγορεύεται!

Χορηγούμενο

Το πώς, θα το διαβάσεις ευθύς αμέσως:

Βήμα πρώτο: Βασική προϋπόθεση για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα είναι προτού κάνεις οτιδήποτε να τινάξεις τις φλοκάτες καλά καλά, ώστε να φύγουν από πάνω τους τυχόν σκόνες, χώματα και σκουπιδάκια.

Βήμα δεύτερο: Ανάλογα με το μέγεθός τους επιλέγεις το μέρος όπου θα τις πλύνεις. Για τις περισσότερες περιπτώσεις το πιο ενδεδειγμένο είναι η μπανιέρα, αλλά αν έχεις κάποιο μικρό πατάκι και χωράει, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια μεγάλη λεκάνη. Από εδώ και πέρα θα μιλάμε μόνο για μπανιέρα, αλλά εννοείται ότι η ίδια τακτική ακολουθείται και στην περίπτωση της λεκάνης.

Βήμα τρίτο: Γεμίζεις την μπανιέρα με νερό και μέσα σε αυτό διαλύεις λίγο απορρυπαντικό ειδικό για μάλλινα. Και πάλι, η ποσότητα του νερού αλλά και του απορρυπαντικού, εξαρτάται από το μέγεθος της φλοκάτης.


Βήμα τέταρτο: Βάζεις μέσα στο νερό τη φλοκάτη και την αφήνεις να μουλιάσει όλο το βράδυ.

Βήμα πέμπτο: Το επόμενο πρωί ετοιμάζεσαι για το… καλό. Βγάζεις τα παπουτσάκια σου και βουτάς στη μπανιέρα. Ακόμη και αν δεν έχεις βρεθεί ποτέ σου σε πατητήρι, σίγουρα θα έχεις δει πως πατούν τα σταφύλια! Ε, έτσι ακριβώς θα κάνεις και με τη φλοκάτη. Πατάς, πατάς, πατάς και ξαναπατάς.

Βήμα έκτο: Έρχεται η ώρα του ξεβγάλματος. Το πόσα νερά θα την περάσεις, εξαρτάται και πάλι από το μέγεθος της βελέντζας. Χρειάζεται πάντως αρκετό νερό μέχρι να φύγει τελείως το σαπούνι.

Βήμα έβδομο: Με δεδομένο ότι δεν μπορείς να στραγγίσεις μια φλοκάτη με τον γνωστό τρόπο γιατί υπάρχει φόβος να την καταστρέψεις, στο τελευταίο ξέβγαλμα πάτησέ την ακόμη μια φορά, αλλά πολύ καλά, για να φύγουν όσο το δυνατόν περισσότερα νερά.


Βήμα όγδοο: Σε αυτό το σημείο πρέπει να την απλώσεις αλλά πρόσεχε. Επειδή όσο και να έχεις καταφέρει να τη στραγγίξεις το βάρος της είναι πολύ μεγάλο, καλό είναι να μην την απλώσεις σε ένα απλό μικρό σχοινάκι -όχι ότι θα τα καταφέρεις κιόλας. Σε αυτές τις περιπτώσεις ενδείκνυται το σίδερο του μπαλκονιού ή οποιοδήποτε άλλο πιο επίπεδο και βαρύ μέρος μπορείς να σκεφτείς.

Βήμα ένατο: Αφού έχει στεγνώσει καλά η φλοκάτη, τη μαζεύεις, την τινάζεις καλά και τη διπλώνεις, βάζοντας ανάμεσα στις πτυχώσεις τα κατάλληλα σκοροαπωθητικά.

Τέλος, σύμφωνα με το www.womenonly.gr τη βάζεις μέσα στην τσάντα αποθήκευσης που έχεις επιλέξει και τη μαζεύεις μέχρι τον επόμενο χειμώνα που θα την ανοίξεις για να την ξαναστρώσεις μυρωδάτη και καθαρή.
Back to top button