COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο ‘σκοτάδι’ η Ελλάδα λόγω ενεργειακής κρίσης! Εκτεταμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος με πρόφαση δήθεν… «έργα συντήρησης»! Η κυβέρνηση θα μας κλείνει τα φώτα για πέντε ώρες την ημέρα!


Εκτεταμένες διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες ο ΔΕΔΔΗΕ, τις οποίες μάλιστα τις χαρακτηρίζει ως «προγραμματισμένες» καθώς έχουν προκληθεί μεγάλες ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας λόγω των κυρώσεων που έχει επιβάλει η κυβέρνηση στην Ρωσία.

Η επίσημη δικαιολογία είναι πως οι διακοπές οφείλονται στα «έργα συντήρησης» που πραγματοποιούνται στα δίκτυα αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς πέρσι τέτοια εποχή δεν υπήρχε αυτό το πρόβλημα.

Στην επίσημη ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «Ο ΔΕΔΔΗΕ προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης»!

Αυτό πρέπει να είναι παγκόσμια πρωτοτυπία!

Το πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση αν παραδεχτεί δημοσίως ότι υπάρχουν ελλείψεις ηλεκτρικού ρεύματος θα είναι τεράστιο καθώς είναι αποκλειστικά δική της ευθύνη η αντι-ρωσική στάση που έχει επιλέξει.

Χωρίς ρεύμα θα μείνουν σήμερα (19/09) για κάποιες ώρες αρκετές περιοχές της Αττικής, καθώς ο ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσει σε προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος.

Αναλυτικά οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Αθήνα

Πειραιάς

Χαϊδάρι

Βριλήσσια

Λυκόβρυση

Αχαρνές

Κηφισιά

Ηλιούπολη

Ταύρος

Άλιμος

Δείτε τον πίνακα του ΔΕΔΔΗΕ

Χθες Κυριακή επίσης ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΔΕΔΔΗΕ, πραγματοποίησε διακοπές ρεύματος στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και 10 ακόμα Νομούς της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, διακοπές ρεύματος είχε προγραμματίσει ο ΔΕΔΔΗΕ σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Κόρινθο, Αργολίδα, Δωδεκάνησα, Ηλεία, Κρήτη, Ιωάννινα, Καβάλα, Λάρισα, Καρδίτσα, Καστοριά και Κιλκίς.

Ποιές ώρες η κυβέρνηση θα μας κλείνει τα φώτα;

Μετά από τις ανακοινώσεις για υποχρεωτική μείωση της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 5-10%, αλλά και της επιδότησης αυτών που θα προχωρήσουν σε μείωση κατά 15%, ανακοινώθηκαν σήμερα οι συγκεκριμένες ώρες «αιχμής» κατά τις οποίες η κυβέρνηση θα μας «κόβει» το ρεύμα.

Το ελληνικό σχέδιο περιλαμβάνει τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στα νοικοκυριά μεταξύ τις 13:00 έως 16:00 και από τις 20:00 έως 22:00 το βράδυ. Δηλαδή η κυβέρνηση «προτρέπει», με το μέσο των επιδοτήσεων, τους καταναλωτές να μένουν για 5 ολόκληρες ώρες της ημέρας χωρίς ρεύμα και μάλιστα εν μέσω χειμώνα!

Ουσιαστικά λέει στους Έλληνες πολίτες, ή θα «παγώσετε» και θα πάρετε όπως το «τυράκι» που είναι η επιδότηση, ή θα ζείτε αξιοπρεπώς αλλά θα πληρώνετε μέχρι να φτωχοποιηθείτε εντελώς!

Ήδη στο λεκανοπέδιο Αττικής τις τελευταίες ημέρες ο ΔΕΔΔΗΕ πραγματοποιεί εκτεταμένες διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος, τις οποίες μάλιστα τις χαρακτηρίζει ως «προγραμματισμένες» καθώς έχουν προκληθεί μεγάλες ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας λόγω των κυρώσεων που έχει επιβάλει η κυβέρνηση στην Ρωσία.

Η πτώση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων είναι ήδη εντυπωσιακή και θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη εξαιτίας των κυρώσεων της Δύσης και της Ελλάδας στην Ρωσία.

Αυτή η τακτική με τις επιδοτήσεις που επιλέγει η ελληνική κυβέρνηση είναι γνωστή όταν θέλει να επιβάλλει κάτι, που μάλιστα είναι και πενιχρές. Θυμίζουμε το Freedom Pass για τους νέους μέχρι 25 ετών που λάμβαναν 150 ευρώ αν εμβολιαζόντουσαν… Αλλά και το αντίθετο, δηλαδή την τακτική των προστίμων για τους άνω των 60 που παρέμεναν ανεμβολίαστοι.

Ακόμα περισσότερα προβλήματα αναμένεται να δημιουργήσει η κλιμακωτή επιδότηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, Κώστα Μανιάτη. Όπως περιέγραψε στο Open ο ίδιος, είναι αδύνατο να γίνει άμεσα αντιληπτή η μείωση κατανάλωσης ενός νοικοκυριού, καθώς λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού, «οι μετρήσεις δεν είναι σωστές απέναντι στον καταναλωτή. Δεν κάνουμε μετρήσεις κάθε μήνα, αλλά κάθε τέσσερις μήνες».

Back to top button