COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΚΟΣΜΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σκυλάκι έσωσε 4 ετών κopιτσάκι χαμένο στην ερημιά της Σιβηρίας για 12 ημέρες

Τα σκυλιά δεν είναι ποτέ πολύ μικρά για να γίνουν ήρωες, όπως απέδειξε ένα σκυλάκι όταν βοήθησε να κρατηθεί ένα τετράχρονο κopίτσι ζωντανό και ασφαλές για σχεδόν δύο εβδομάδες που πέρασαν στην έρημο της Σιβηρίας που ήταν γεμάτο από λύκους και αρκούδες. Την άφησε μόνο για να φέρει πίσω μια ομάδα αναζήτησης για να τη βρει.

Τα σκυλιά δεν είναι ποτέ πολύ μικρά για να γίνουν ήρωες, όπως απέδειξε ένα σκυλάκι όταν βοήθησε να κρατηθεί ένα τετράχρονο κopίτσι ζωντανό και ασφαλές για σχεδόν δύο εβδομάδες που πέρασαν στην έρημο της Σιβηρίας που ήταν γεμάτο από λύκους και αρκούδες. Την άφησε μόνο για να φέρει πίσω μια ομάδα αναζήτησης για να τη βρει.

Πριν λίγα χρόνια….το 2014

Όταν ο Rodion Chikitova έφυγε από το σπίτι του για να πάει ένα ταξίδι στο χωριό του , δεν είχε ιδέα ότι θα τον ακολουθούσε η μικρή του κόρη,η 4χρονη Karina. Δεν σχεδίαζε να την πάρει μαζί του, αλλά εκείνη προσπάθησε να τον ακολουθήσει και χάθηκε στο δάσος. Ευτυχώς, το σκυλάκι της ήταν μαζί της.

Η μητέρα της Καρίνα σκέφτηκε ότι ο Ροντιόν την είχε πάρει μαζί του και έμαθε την τρομακτική αλήθεια μόνο όταν τον πήρε τηλέφωνο λίγες μέρες αργότερα. Ξεκίνησε έρευνα στη Δημοκρατία της Σάχα, μια από τις πιο ψυχρές περιοχές της Σιβηρίας.

Τα πληρώματα έψαχναν από αέρος και ξηρά για πέντε ημέρες χωρίς ίχνη της. Μερικοί από τους άνδρες στο έδαφος αναγκάστηκαν ακόμη και να αποκρούσουν μια αρκούδα. Οι πιθανότητες να βρουν το κopίτσι και το σκυλάκι ζωντανά σε αυτές τις συνθήκες και τον καιρό γίνονταν όλο και πιο περιορισμένες. Αλλά μετά από εννέα μέρες, ο σκύλος επέστρεψε στο χωριό του κopιτσιού, το Όλομ.

«Δύο μέρες πριν βρούμε την Karina, το σκυλάκι της επέστρεψε σπίτι. Αυτή ήταν η στιγμή που οι καρδιές μας πάγωσαν, γιατί πιστεύαμε ότι τουλάχιστον με το σκυλί της η Karina είχε πιθανότητες να επιβιώσει – η νύχτα στη Γιακουτία είναι κρύα και ορισμένες περιοχές έχουν ήδη πέσει σε μείον θερμοκρασίες», εξήγησε ο Afanasiy Nikolayev, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Διάσωσης της Δημοκρατίας Sakha.

«Αν αγκάλιαζε το σκυλάκι της, σκεφτήκαμε, αυτό θα της έδινε την ευκαιρία να μείνει ζεστή τις νύχτες και να επιβιώσει. Έτσι, όταν ο σκύλος της επέστρεψε, σκεφτήκαμε «αυτό είναι» – ακόμα κι αν ζούσε – οι πιθανότητες ήταν ελάχιστες – τώρα σίγουρα θα είχε χάσει κάθε ελπίδα. Οι καρδιές μας πόνεσαν πραγματικά και βαθιά».

Αλλά ο σκύλος δεν επέστρεψε απλώς – ήρθε να πάρει τους ανθρώπους να τη βρουν. Οδήγησε τους διασώστες ακριβώς σε αυτήν. Η Καρίνα είχε κρυφτεί σε κάποιο ψηλό σημείο με γρασίδι, γι’ αυτό δεν μπορούσε να εντοπιστεί από ψηλά.

 

«Ξαφνικά με τη βοήθεια του σκύλου είδαμε την Καρίνα να κάθεται στο γρασίδι. Πήγαμε κοντά της, της πήραμε λίγο τσάι και την πιάσαμε για να τρέξουμε πίσω στο αυτοκίνητο και στους γιατρούς», είπε ο Νικολάγιεφ. «Πήρα την Καρίνα η ίδια στο αυτοκίνητο και ήταν ανάλαφρη σαν πουλί. Ζύγιζε μόλις 10 κιλά – αλλά εκπληκτικά είχε τις αισθήσεις της».

Ως εκ θαύματος, το ταλαιπωρημένο κopίτσι υπέφερε μόνο από τσιμπήματα κουνουπιών και είχε μερικές γρατσουνιές στα πόδια της. Είπε στους διασώστες πώς επέζησε τρώγοντας μούρα και πίνοντας νερό από ρυάκια.

«Μπορούμε να πούμε ότι το μυαλό του κopιτσιού δεν τραυματίστηκε», είπε η Ekaterina Andreeva, ψυχολόγος της ομάδας. «Μιλάει, αντιδρά κανονικά στα πάντα γύρω της. Θυμάται τι της συνέβη».

Η Karina αναρρώνει τώρα σε ένα νοσοκομείο και ελπίζουμε ότι ο ηρωικός σύντροφός της αντιμετωπίζεται σαν βασιλιάς.

«Ήμασταν σίγουροι ότι το σκυλάκι ήταν δίπλα στο κopιτσάκι όλο αυτό το διάστημα, το ζέσταινε τη νύχτα γιατί φοβόταν τα άγρια ​​ζώα», είπε ο Νικολάγιεφ.

«Σίγουρα είχε πάει με τη γιαγιά και τους γονείς στο δάσος, για να μαζέψει μούρα. Ίσως γι’ αυτό δεν φοβόταν το δάσος», είπε ο διασώστης Άλμπερτ Σεμιόνοφ. «Η ίδια η Καρίνα είναι ένα πολύ δυνατό κopίτσι, έχει έναν ισχυρό χαρακτήρα. Αυτό μάλλον τη βοήθησε να επιβιώσει».

Η γιαγιά της Karina, Emma, ​​είπε ότι τα πρώτα λόγια της Karina στη Naida όταν επέστρεψε ήταν “Γιατί με άφησες;” Όμως εξαιτίας αυτού του υπέροχου σκύλου, επέζησε και βρέθηκε πριν συμβεί οτιδήποτε κακό. Έκανε μια πλήρη ανάκαμψη και, ως επί το πλείστον, δεν ενοχλήθηκε από την παραμονή τους.

Ο Nikolay Chochchasov εμπνεύστηκε από τη γενναιοδωρία του ζευγαριού και δημιούργησε ένα χάλκινο γλυπτό στις ομοιότητές τους. Η Karina γιόρτασε τα έκτα της γενέθλια, περίπου την ίδια στιγμή που το ομοίωμα αποκαλύφθηκε από τον γενικό διευθυντή του αεροδρομίου Yakutsk, Nikolay Mestnikov.

Τελευταία νέα απο τη ζωή της κοπέλας έχουμε απο το 2018 οπου σύμφωνα με την Dailymail η μικρή ασχολήθηκε με τον χορό

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button