COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σοκ! 3.430 κρούσματα την ημέρα για τον Δεκαπενταύγουστο προβλέπει ο καθηγητής Σαρηγιάννης! «Βόμβα» κορωνοϊού στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου! Σε κατάσταση αιφνιδιασμού, κυβέρνηση και ειδικοί επιστήμονες – Στο τραπέζι σχέδια για τοπικά lockdown.


Πρόβλεψη-σοκ από τον διακεκριμένο καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη, για την εξέλιξη της πανδημίας μέσα στο καλοκαίρι, έρχεται να ανεβάσει στο κόκκινο την εύλογη ανησυχία της κοινής γνώμης: Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ και ειδικός στα μαθηματικά μοντέλα διαχείρισης υγειονομικού κινδύνου, προέβλεψε ότι τον Δεκαπενταύγουστο ο αριθμός των κρουσμάτων θα κινείται στα εκρηκτικά επίπεδα των 3.430 νέων κρουσμάτων την ημέρα! Ο ίδιος προέβλεψε επίσης ότι στα τέλη Ιουλίου θα έχουμε ήδη περάσει τα 2.600 νέα κρούσματα ημερησίως και άφησε μία μικρή ελπίδα αποκλιμάκωσης του τέταρτου κύματος της πανδημίας προς τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, εάν και εφόσον έχουμε καταφέρει μέχρι τότε να εμβολιάσουμε και με τις δύο δόσεις το 63% του συνόλου του Ελληνικού πληθυσμού!

Οι δηλώσεις – «βόμβα» του καθηγητή Σαρηγιάννη έγιναν στον δημοσιογράφο Πάνο Παναγιωτόπουλο και στην εκπομπή του στο KONTRA, που μεταδίδεται από Δεύτερα έως και Πέμπτη 9-10 το βράδυ.

Ανυπολόγιστες οι ζημίες στην κοινωνία και στην οικονομία. 

Η εκτόξευση των κρουσμάτων, τις δύο τελευταίες ημέρες, που από τα 200 και κάτι πριν από μία εβδομάδα φτάνουν, σχεδόν, τις 2.000, αλλά κυρίως οι προβλέψεις για το άμεσο μέλλον κορυφαίων επιστημόνων, με διεθνές κύρος, όπως ο καθηγητής Σαρηγιάννης, έχουν θορυβήσει την κυβέρνηση και τους ειδικούς επιστήμονες.

Και οι δύο πλευρές αντιλαμβάνονται πλέον -ασχέτως εάν δεν το ομολογούν- ότι ήταν πολύ πρόωρες και βιαστικές οι επιπόλαιες συστάσεις προς την κοινή γνώμη «να αφήσουν τις μάσκες», που έγιναν πριν από δύο εβδομάδες μέσα σε κλίμα ευφορίας και έδωσαν το σύνθημα για την γενική χαλάρωση του πληθυσμού.

Τώρα η Ελληνική κοινωνία καλείται να πληρώσει το τίμημα αυτής της επιπολαιότητας, βιώνοντας το τέταρτο κύμα κορωνοϊού, υπό την μορφή μιας τροπικής καταιγίδας στην καρδιά του καλοκαιριού, δηλαδή σε μία περίοδο, κατά την οποία η κυβέρνηση προσδοκούσε ανάκαμψη της αγοράς και εκτίναξη της τουριστικής κίνησης προς τα πάνω.

Υπό αυτές τις συνθήκες βρίσκονται πάνω στο τραπέζι των συσκέψεων του Μεγάρου Μαξίμου ακόμη και εισηγήσεις  για επιστροφή των περιοριστικών μέτρων και πιθανώς για την επιβολή τοπικών lockdown σε περιοχές της χώρας, όπου καλπάζει η μετάλλαξη Δέλτα και τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται ραγδαία.

Να σημειωθεί ότι οι περιοχές , στις οποίες υπάρχει έκρηξη του κορωνοϊού, τις τελευταίες μέρες, είναι η Νότια Αθήνα, το Ρέθυμνο της Κρήτης, η Μύκονος, η Ηλεία και τα Γρεβενά. Ενώ, παραμένουν ακόμη σε ‘πράσινο χρώμα’, άλλες περιοχές, όπως η Θάσος, η Θεσπρωτία, η Ιθάκη, η Κάρπαθος, η Κέα, η Κύθνος και η Μήλος.

Χθες, η Αθήνα μέσα σε 24 ώρες είχε 239 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ στο Ρέθυμνο παρουσιάστηκαν, στο ίδιο χρονικό διάστημα, 69 νέα κρούσματα.

Back to top button