COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

EΛΛΑΔΑTOP ΝΕΑ

Σοκ και ανατριχίλα από την ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο του Δ. Γραικού – «Τον έθαψε ζωντανό»!


Σοκ και ανατριχίλα από το επιβεβαιωμένο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Espresso» για τον βίαιο θάνατο του Δημήτρη Γραικού από τα χέρια του «θεατρίνου» δολοφόνου, του εμπόρου κρεάτων Δήμου Δήμου, στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο του 2016, προκαλεί η ιατροδικαστική έκθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

«Τον έθαψε ζωντανό» ανέφερε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας το Σάββατο 1 Ιουνίου 2019 για τον μαρτυρικό θάνατο που φέρεται ότι είχε ο άτυχος επιχειρηματίας, το πτώμα του οποίου βρέθηκε σε κατάσταση σαπωνοποίησης εξαιτίας του νοτισμένου εδάφους – γεγονός που επέτρεψε στον ιατροδικαστή να διακρίνει καθαρά ότι ο 59χρονος βασανίστηκε και, πιθανότατα, θάφτηκε ζωντανός! «Μπορεί να τον έθαψε ζωντανό»! Αυτό λέει ξεκάθαρα η ιατροδικαστική έκθεση, που διαβιβάστηκε στις δικαστικές Αρχές, μετά τη νεκροψία – νεκροτομή του πτώματος.
Το πρωτοφανές έγκλημα για τα ελληνικά αστυνομικά χρονικά, που εξιχνιάστηκε την περασμένη Πέμπτη από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, πάγωσε το αίμα ακόμη και των έμπειρων ιατροδικαστών, με όλα όσα φέρεται ότι έχει διαπράξει ο 46χρονος έμπορος κρεάτων, ο οποίος φέρεται ότι είχε οικονομικές διαφορές με το θύμα. Ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σήμερα αναμένεται να απολογηθεί στη Ε’ τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.
Κατά τη νεκροψία-νεκροτομή, που διενήργησε η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης Ελένη Ζαγγελίδου, παρουσία του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας του Γραικού, προέκυψαν «βίαιες θλαστικές κακώσεις (κατάγματα θωρακικού κλωβού, ρήξη δεξιού πνεύμονα)», που επέφεραν τον θάνατο.

Κάκωση στο πρόσωπο

Ακόμα διαπιστώθηκε κάκωση στο πρόσωπο του θύματος, ενώ «δεν ανευρέθησαν κακώσεις στο εγκεφαλικό κρανίο» και δεν έφερε τραύματα από πυροβόλο όπλο ή από μαχαίρι.
Σύμφωνα με το υπάρχον υλικό, «στοιχεία που να στοιχειοθετούν ασφυκτικού τύπου θάνατο, πλην του στραγγαλισμού με κάταγμα του υοειδούς που αποκλείονται από τα μακροσκοπικά ευρήματα, δεν είναι δυνατόν να ανευρεθούν σε σορό 2,5 χρόνια μετά τον θάνατο» αναγράφεται στην ιατροδικαστική έκθεση.
Από τη νεκροτομή προέκυψε ότι δεν υπήρχαν χώματα μέσα στο στόμα και δεν ήταν φραγμένες οι αεροφόρες οδοί, αλλά, αν ήταν αναίσθητος και όχι νεκρός, δεν θα μπορούσε να κάνει αναπνευστικές κινήσεις και να καταπιεί ή να εισπνεύσει χώμα, ανέφερε στην «Espresso» δικαστική πηγή. Ετσι, δεν αποκλείεται να ήταν ζωντανός όταν τον έθαψε.
Μέχρι σήμερα, ο κατηγορούμενος παραδέχεται την ανθρωποκτονία εξ αμελείας και την ταφή. Δηλαδή, ισχυρίζεται ότι ήταν ατύχημα, ότι συνεπλάκη με τον Γραικό, ο οποίος έπεσε στο έδαφος και, λόγω παθολογικού προβλήματος που παρουσιάστηκε, έχασε τη ζωή του.
Υποστηρίζει ότι τον είδε αναίσθητο και νόμιζε ότι ήταν νεκρός, όμως δεν προέκυψαν ευρήματα που να συνηγορούν στο ενδεχόμενο να έπεσε, να χτύπησε στο κεφάλι και να έμεινε στον τόπο.
Οπως αναγράφεται στην ιατροδικαστική έκθεση, «δεν διαπιστώθηκε παθολογία σε ζωτικά όργανα, στον βαθμό που αυτά διατηρούνται (εγκέφαλος, στεφανιαία αγγεία, αορτή), που να δικαιολογούν θάνατο».
Σύμφωνα με ιατρικούς κύκλους, αν οι κακώσεις ήταν μόνο αυτές που βρέθηκαν και δεν συνδυάστηκαν με άλλες κακώσεις ασφυκτικού τύπου (όπως, για παράδειγμα, ένα κεφαλοκλείδωμα), ενδεχομένως ο άνθρωπος να είχε τη δυνατότητα να ζήσει αν μεταφερόταν εγκαίρως σε νοσοκομείο.
Ο κατηγορούμενος έμπορος κρεάτων, όλο αυτό το χρονικό διάστημα πριν από τη σύλληψή του, κλήθηκε να καταθέσει ενόρκως τουλάχιστον έξι φορές στην Αστυνομία. Στις 6 Νοεμβρίου 2016, τρεις ημέρες μετά την εξαφάνιση του Γραικού, έδωσε την πρώτη κατάθεση σε αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωραιοκάστρου και στη συνέχεια κατέθεσε στο πλαίσιο των ερευνών από τα Τμήματα Αναζητήσεων και Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Κατά την τελευταία εξέταση, οι αστυνομικοί τού έδειξαν και οκτώ φωτογραφίες «υπόπτων» ρουμανικής και αλβανικής υπηκοότητας. Για τους πέντε εξ αυτών ανέφερε πως γνώριζε ότι εργάζονταν στο σφαγείο Χαλάστρας και στον στάβλο του.

Το μοιραίο απόγευμα

Ο 46χρονος υποστήριξε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2016 έως την ημέρα εξαφάνισης του 59χρονου κτηνοτρόφου στο σφαγείο της Χαλάστρας πραγματοποίησαν 10 σφαγές ζώων, συμπεριλαμβανομένων αρκετών που διαγνώστηκε ότι ήταν άρρωστα! Το μοιραίο απόγευμα είπε ότι έδωσε 17.000 ευρώ στον κτηνοτρόφο, τόσο ως εξόφληση όσο και ως προκαταβολή για τις σφαγές που θα ακολουθούσαν.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι δεν έδωσε καθόλου χρήματα στον Γραικό, ο οποίος τον ακολούθησε με το αυτοκίνητό του από το σφαγείο στην περιοχή της Χαλάστρας μέχρι την κτηνοτροφική μονάδα που διατηρεί ο έμπορος κρεάτων στην περιοχή του Ανατολικού, και εκεί έγινε το έγκλημα.

Back to top button